מהי צביעות?

סבבב

New member
מהי צביעות?

להלן סיפור. (כל קשר בין הסיפור למציאות - מקרי בהחלט) ביום מן הימים החליטו מנהיגי "הבית הפתוח" כבכל שנה, לערוך מצעד גאווה בירושלים. מכיוון שהנושא עלה לכותרות באותה שנה יתר על המידה - הרי שההתנגדות לו מקרב חוגים דתיים ולא רק דתיים עלתה על גדותיה. עם התקרבות המצעד - נוצר איום של ממש לחיי הצועדים. רבים קראו להם לדחות או לבטל את המצעד. אך הם אמרו - מבחינתנו זה כמו טרור!!! אנחנו לא ניכנע לטרור!!! נקיים את המצעד כי זוהי זכותנו, והמשטרה תגן עלינו!!! המשטרה גם כן חששה ורצתה לבטל, אך בג"ץ חייב אותה להגן על הצועדים. והנה מגיעות הברכות למארגני המצעד: אשריכם שלא נכנעתם לטרור שאיים לפגוע בכם. אשריכם שלא נתתם למשטרה להשתמש בתרוץ שהאיום גדול וכבד מידיי. אתם עומדים איתנים אל מול הטרור. כי לטרור אסור להיכנע!!! אתמול קרה ארוע בבית-חנון שהביא לאיום חדש. איום טרור על כל הארץ. איום המאיים להרוג אנשים. המשטרה טענה כי יהיה לה קשה לאבטח את המצעד, וכי קיים סיכוי שהוא יצטרך להידחות לפחות בשבוע. היה ניתן לצפות ממארגני המצעד שיזעקו - "חמאס!!! הכיצד זה ייתכן? שאנחנו ניכנע לטרור??? שאנחנו נידחה את המצעד או אולי אפילו נבטלו רק כי מאיימים על חיינו?" אך לא כך הדבר. דוברי "הבית הפתוח" הסכימו לדחות את המצעד כי יש איום טרור!!! מישהו אמר צביעות???

aviadd1

New member
באמת שלא מובן או היתממות?

עד כה היה מדובר בטרור ספיציפי המכוון נגד הצועדים, המארגנים והקהילה בכלל. ביטול המצעד היה מתן פרס לטרוריסטים והיה מהווה התחשבות מזוייפת בכאלו שלא מוכנים שנצעד בעיר. כעת יש איום טרור על כל ישראלי, כתוצאה מכך המשטרה צריכה לאבטח מקומות אחרים מפני פיגועים. היענות של הבית הפתוח היא התחשבות באזרחים התמימים שעלולים להיפגע מטרור שאינו קשור למצעד הגאווה. להציג זאת כהיכנעות לטרור תהא משולה לאמרה שהצבת שומר בפתח של בית קפה היא היכנעות לטרור...

SmartToyBoy

New member
אני מסכים עם אביעד

מנקודת המבט הזאת, ההבדל ממש ברור. באמת נראה לי שיש כאן התחשבות, ולא צביעות. זו דעתי האישית.

סבבב

New member
זו אכן היכנעות לטרור

בניית הגדר היא הכנעות לטרור, וכל מיגון שאנחנו צריכים לשים על עצמנו מחשש לפגיעה - זו הכנעות לטרור. אלפי שוטרים שיאבטחו מצעד - זו כניעה לטרור. בידקת הרכב בכניסה לחניון תוך ויתור על הפרטיות - זו כניעה לטרור. ודחיית המצעד וביטול החיים הנורמאליים כתוצאה מאיום של טרור - זו כניעה לטרור. לא ייתכן שארגון יאמר - יש טרור ויש טרור. (סיפור אמיתי) זה כמו שמישהו מאזור תעשייה באריאל לא הסכים לעשות משלוח לאזור חברון - כי זה בשטחים. אז אמרו לו - אז גם אתם בשטחים. אז הוא ענה - יש שטחים ויש שטחים. מ.ש.ל (כמו שנוהגים לומר לאחרונה)

אז בא נדבר על צביעות

רק בגלל שהזכרת את השטחים אני מבקש לספר לך שכבר כמה ימים אני חושב על הדתיים הלאומיים בהקשר הזה. כולנו מכירים את הטענה שצה"ל חייב לשמור עליהם כי יש להם אידיאולוגיה המנחה אותם להימצא במקום מסוים, למשל, בלב הקסבה בחברון, מקום בו חייהם נתונים בסכנה. מזה עשרות שנים המדינה אכן מספקת להם את ההגנה ומקצה משאבים אנושיים וכספיים לצורך כך. כולנו יודעים מה היתה דעתה של מועצת יש"ע בנוגע להומואים שהאידיאולוגיה שלהם הנחתה אותך להיות היום בירושלים וחייהם היו בסכנה כתוצאה מכך. צביעות אמרת?

סבבב

New member
אוי ואבוי...

אם בגלל זה ישראל שומרת עליהם - אז שתפסיק ומייד. מעולם לא שמרו על המתיישבים בגלל האידיאולוגיה שלהם. כל נקודה בה יש מתיישבים - היא נקודה אסטרטגית זה הצבא צריך להיות, או לחילופין יש לו אינטרס שיהיו שם יהודים. יש לישראל אינטרס שיהיה יישוב יהודי בחברון - למרות הבלאגן שהם עושים - וזאת כי את מערת המכפלה לא יחזירו כל כך מהר. ואם לא היה שם יישוב יהודי כמו שרוב ההרים השולטים על מישור החוף מיהודה ושומרון - היו צריכים להמציא אותם. הטענה לא עניינית כי בסיסה שגוי.

aviadd1

New member
עובדתית לא נכון

לא כל נקודת התיישבות של יש"ע היא חשובה בטחונית. חלק גדול של היישובים הוקם מסיבות אידואולגיות בלבד, ולא בתיאום עם גורם בטחוני כלשהו

סבבב

New member
בא נאמר ככה...

כל זמן שממשלת ישראל לא מורידה מאחזים - יש לה אינטרס בכך. בדיוק שכמו שהיא רוצה לפנות - היא עושה זאת. כך שכל מה שיגידו - חוקי / לא חוקי, כל הדברים - הכל מתוך אינטרס ממשלתי גרידא. ללא תמיכת הממשלה לא היה קם ולו מאחז אחד. אין בזה אידיאולוגיה של המתיישבים, יש בזה נטו אינטרסים של הממשלות. זה הכל.

בא נאמר ככה

כל זמן שממשלת ישראל לא אוסרת הומואים - יש לה אינטרס בקיומם. ללא תמיכת הממשלה לא היה חי כאן ולו הומו אחד. אין בזה אידיאותוגיה של ההומואים, יש בזה נטו אינטרסים של הממשלות. זה הכל.

סבבב

New member
השוואה לא מוצלחת...

כי הומו אי אפשר להעלים או לגרש, בניגוד להתיישבויות ומאחזים שכן...

באמת?

כי לי מוכרים מקרים רבים של העלמת הומואים. למשל, בחברה שלך מאד מתאמצים להעלים אותם כך שאף אחד לא יראה ולא ידבר ולא יכיר ולא יבין את הנושא. ואם כבר מישהו מתעקש שיראו אותו - פשוט מגרשים אותו. שלא לדבר על העלמות פיסיות של הומואים שגם הן קרו ועדיין קורות בכל מיני מקומות בעולם.

אתה לא כנה עם עצמך

כי ברור וידוע לכל שרב מוחלט של הישראלים חושב שאין טעם לשבת במרכז חברון, למשל, או באיזה ראש הר קירח בשומרון, ובכל זאת חיילים נהרגים כדי להגן של מי שחושב שזכותו לשבת שם.

סבבב

New member
הם לא נהרגים כי המתיישבים רוצים,

אלא כי הממשלה שולחת אותם לשם. להזכירך - מקבלי ההחלטו הם שר הביטחון והרמטכ"ל ויש אומרים שגם רוה"מ... שהם אגב - לא אנשי ימין...

נכון מאד

אבל גם ההומואים שביקשו לצעוד בירושלים לא רצו שמשיהו ייהרג בגלל שהם צועדים. אם היה נפגע איש כוחות הביטחון במצעד - זה היה קורה בגלל שהממשלה שלחה אותו לשם. אתה באמת לא מצליח לראות את הצביעות של מועצת יש"ע בעניין הזה?

סבבב

New member
אני לא מייצג אותם...

אני חושב שמועצת יש"ע עשתה טעות נוראית בזה שהיא בכלל הביעה עמדה בנושא המצעד. אבל צביעות? לאו דווקא...

למה טעות?

חשוב שתדע מה חושבים עליך המנהיגים שלך. חשוב שכל מנהיגות תביע את דעתה, בכל נושא, כדי שנוכל לשפוט אותה ולבחון עד כמה רצויה לנו.

סבבב

New member
מי אמר שהם המנהיגות שלי?

כי אני ימני? אז מה... אין כיום מנהיג לדתיים. ואין כיום מנהיג שעונה על כל הציפיות. וזו הסיבה אגב שלא הצבעתי למפלגה דתית... כי לדעתי צריך לפרק אותן ולעשות מפלגת ימין אחת ענקית.

אני לא אמרתי שהם המנהיגים שלך

כנראה שלא התנסחתי היטב ולכן אתקן. טענת שעצם ההתבטאות של מועצת יש"ע היתה טעות. עניתי לך, שלדעתי, חשוב שהנהגה, כל הנהגה, תרבה להביע את דעתה, בכל נושא, כדאי שכל אחד יוכל להיטיב לשפוט אותה. לכן, אין מדובר בטעות.

SmartToyBoy

New member
זה לא שייך...

כמו שסבבב אמר, צה"ל שומר על המקומות הללו לא כי האנשים יושבים שם - אלא כי יש בכך חשיבות אסטרטגית-לאומית למדינה. דעתה של מועצת יש"ע, כמו רוב הגופים הדתיים במדינה בשבועות האחרונים - היא לא ממש לגיטמית, אבל יכולה להיות מובנת במקום מסויים. אני צופה ומקווה שהמצב ישתפר. אגב, כדאי לקרוא את מאמרו של שאול מייזליש בעיתון "השבת" על מצעד הגאווה, ועל הומוסקסואליות בכלל. לא יודע מה אתכם, אבל יש בדבריו ניצוץ לא קטן של הבנה כלפי בעלי הנטייה, שזה דבר שלא נשמע תדיר בחברה שלו.

למעלה