מהי פנטזיה

Dror Bar

New member
מהי פנטזיה

האם אפשר להגדיר פנטזיה? הרי אדם יכול להגיד שרובינזון קרוזו הוא פנטזיה כי מה שקורה שם לא נשמע לו אמיתי הגיוני מציאותי אבל בשביל אדם אחר זה בכלל לא פנטזיה

Nihau

New member
הגדרה שלי: המצאה למטרת הנאה

כאשר כוונתי ב"המצאה" היא ל"רעיון פרי הדמיון" פעם זה היה כמעט אוטומטית סיפור כתוב- מחזה, ספר, שיר ועוד כיום יש יותר סוגי מדיות אז הרחבתי את ההגדרה.

פנטזיה (פנטסיה) הגדרה מילונית

1.דימיון, כח הדמיון: פנסיה אומנותית. סופר בעל פנטסיה עשירה. 2.הזיה, חלום, שאיפה ערטילאית:פלוני שקוע בפנטסיות שלו. אין זו אלא פנטסיה ריקה. 3.יצירה פיוטית המביעה הזיות וכיסופים שלא מן המציאות. 4.יצירה מוסיקלית שאין לה צורה קבועה ומוגדרת:"פנטסיה" לשומן.5.[בהווי הערבי הביטויו "פנטזיה"] כינוי לחגיגה עממית מלוה שירה ומחולות, תחריות ברכיבה ובמילחמה, יריות מכלי נשק וכדומה.-[פנטסיות] (המילון החדש, אבן שושן.) אתם רואים, החכמתם! ונטלתי מכם את כושר הדימיון. הא! עכשיו אתם לא יכולים לפרש בעצמכם כי יש את הפירוש שאיש זקן וחסר דמיון לחתולין נתן! טוב נו...אני מרשה לכם לתת פירושים אחרים, הוא לא באמת חווה פנטסיה... שק.

Nihau

New member
LOL, חביב מאוד

דרך אגב, חוסר "ת" ב"תיסכל" בחתימה שלך- זה בכוונה?

ogmios

New member
והגדרה יותר ממוקדת לז'אנר הספרותי

"imaginative fiction featuring esp. strange settings and grotesque characters - called also fantasy fiction" (מתוך מילון וובסטר)

אלכסנדר סלקירק

מלח שחי כמה שנים על אי בודד - האי שייך כיום לצ'ילה, ונקרא על שם המלח. יש לידו עוד אי קטן, שנקרא, כמה מפתיע, בשם "רובינזון קרוזו".

GreatGTM

New member
יש אומרים שרובינזון הוא ביקורת

על החברה, נראה לי. באותם ימים מי שמבקר את השלטון עף לגרדום ועל כן כתבו ספרים. נראה לי שרבינזון קרוזו הוא ספר כזה. פנטזיה: דבר שלא יכול להתקיים במציאות היום או בעתיד.

למעלה