מהי נשימה נכונה

Artanis

New member
מהי נשימה נכונה

מהי נשימה נכונה לפי הרפואה המשלימה? יש נשימה יוגית ויש נשימות אחרות... ורציתי לעשות סדר בדברים. מישהו?

אילהT

New member
נשימה היא החיים. נשימה היא פונקציונאלית.

בהליכה נינוחה בקניון ממוזג - נושמים באופן מסויים וכאשר רצים להספיק לאוטובוס - נושמים באופן שונה. כשאדם חווה התרגשות רבה הוא נושם באופן מסויים וכאשר אדם ישן - הוא נושם אחרת. בשכיבה על הבטן או על הצד או על הגב - בכל אחד מאילו נושמים באופן שונה. נשימה היא החיים - ומתקיימת על פי הצורך.

Artanis

New member
מסכימה איתך..

אך הכוונה שלי היתה יותר לכיוון נשימה מודעת...ככל שהיא יותר מודעת וככל שעושים אותה יותר..ככה היא בריאה יותר לגוף ולנפש. כמו שאמרת נשימה היא החיים. אני רציתי לקבל חוות דעת של מקצוענים ../images/Emo13.gif

Artanis

New member
אופס...

ההודעה שלי עשויה להתקבל לא טוב...לא התכוונתי שאת לא מקצועית..אלא שאני רוצה לקבל חוות דעת מבחינה יותר מעשית ומדוייקת ולכן העליתי את ההודעה.

נשימה

כמו בכל דבר, כשיש גישות שונות ורבות כל כך- אתה מאבד את הדרך הנכונה... באופן עקרוני, נשימה, ביומיום, צריכה להיות מלאה, דרך האף (השערות אמורות לסנן חלקיקים מהאויר, שלא אמורים להגיע לריאות), אל הבטן (הריאות נועדו לנשימה בזמן הריון, כשהעובר לוחץ על הסרעפת). יש נשימות מסויימות שמעוררות אלמנטים מסויימים (למשל הפעלה מהירה וחוזרת של הבטן, הדוחפת את האויר החוצה, מפעילה את אלמנט האש. אם עושים רק את התרגיל הזה, אפשר לגלות פתאום כעס שמתעורר ושקשה להיפטר ממנו...), ומכאן שאפשר לאזן את האלמנטים ע"י תרגילי נשימה. אז... לא לשכוח לנשום!

למעלה