מהי מחשבה?

notafish

New member
תהליך שקורה במוח

וקשה לדייק יותר, כי המושג כולל כל כך הרבה דברים שונים. בערך כמו "אהבה". למה שיהיה לה צורה? למספר 17 יש צורה? לרעב יש צורה? ממה היא מורכבת? כנראה מהרבה דברים (עייני למשל בספר: the society of the mind) מאת מרוין מינסקי. בכל מקרה, זה נושא "חם" למחקר כרגע.

עוד אחת

New member
מחשבה היא דבר גשמי,

ולכן יש לה צורה. היא מורכבת מקוארקים או אלקטרונים?

עידו10 

New member
אלקטרון מורכב מקווארקים....

בעיקרון כל דבר ביקום מורכב מקווארקים בסופו של דבר.

point618

New member
לא בדיוק

רק Hadrons (חלקיקי חומר כמו פרוטונים וניטרונים) מורכבים כל אחד משלשה קווארקים. Leptons שכוללים Electron-neutrino, muon-neutrino, tauon-neutrino ,Electron, muon, tauon אינם מורכבים מקווארקים. מזונים (Mesons) מורכבים משני קווארקים.

notafish

New member
???

מה גשמי במחשבה? הנה - כרגע חשבתי על משהו. האם יש סימן כלשהו על מה שחשבתי מחוץ לראש שלי? ובקשר לאותות החשמליים, ניורונים וכו´ - בכלל לא ברור אם האותות החשמליים זה סיבה או תוצר של המחשבה. עובדה שיש המון פעילות חשמלית במוח גם שלא חושבים על כלום. אפילו אם יש למחשבה "צורה" - מה זה קשור לחומר? הנה - את ההודעה הזו את מבינה בגלל צורת האותיות - האם זה משנה אם הצורה מופיעה על מסך מחשב, מודפס על ניר או חרוט על לוח חימר?

ofir_y

New member
תיקון קל

גם שלא חושבים על כלום יש פעילות חשמלית? לא נכון. אפילו אני יכול להסביר את זה- תת מודע, והמוח כל הזמן קולט אותות מ5 החושים שלנו ומעבד אותם. כל הזמן.

TheDUKE

New member
עצם "אי החשיבה" כבר זוהי מחשבה

לכשעצמה. המוח תמיד פעיל, תמיד חושב, גם כשנדמה שהוא לא. כל מבט הוא מחשבה כל צליל הוא מחשבה כל רעיון הוא מחשבה כל תחושה היא מחשבה כל טעם הוא מחשבה כל ריח הוא מחשבה גם הריח של האוויר הוא מחשבה. עצם פעימות הלב זה מחשבה, עצם הנשימות זה מחשבה. אני חושב שהעברתי את המסר שלי

notafish

New member
OK, אבל אז גם חרגול חושב

אפשר להמשיך בכיוון הזה, אבל אז השאלה המענינת היא: מה מבדיל בין "חשיבה" של חרגול לכלב לקוף לאדם?

ofir_y

New member
פשוט מאוד

היכולת שלה, העומק שלה. בדיוק מה שמבדיל מחשב 386 למחשב פנטיום 4...

notafish

New member
פשוט מדי!

לפי זה, ההבדל בין "מחשבה" שגורמת לי לנשום לבין "מחשבה" על נושא דיון זה, למשל, זה רק ענין של "מהירות CPU"? אולי תנסה להגיד למה התכוונת ב"יכולת" ו"עומק"? האם ההבדל בין חשיבת חרגול לבן אדם זה ענין כמותי בלבד, או שיש כאן משהו שונה בצורה מהותית?

ofir_y

New member
לא ממש

לפי דעתי ועד כמה שידוע לי אין הוכחה שתסתור את הדעה הזאת, שככל שאנחנו יותר חכמים ככה אנחנו יכולים לחשוב על הרבה פרמטרים בבת אחת, קישור בין דברים וזיכון יותר טוב. אני גם חושב שגם המוח שלנו הוא עם יכולות מולדות, כמו "תוכנה" [כי כבר השתמשנו בדימוי הנפוץ למחשב] שהיא הבסיס שלנו ללמידה. [והיום מה שמנסים לפתח זה תוכנה לאינטליגנציה מלאכותית..] וזה לא נשמע הכי נחמד שאנחנו רק מחשב שמסוגל לעבד בצורה מהיר מספר גדול של פרמטרים... ובקשר להגדרות שביקשת: יכולת: כלול בה זיכרון, כמות המידע שאנחנו יכולים להכיל במוח, והיכולת לנו להוציא מידע ממאגר הזיכרון שלנו [הפועל "ליזכור" ]. עומק: עומק תלוי ביכולת. לדוגמא עם תעשה אץ אסוציאציות למילה מסויימת אתה תיראה כמה המוח שלך הצליח לקשר בין המילים, וגם העומק זה האפשרות לחשוב כמה צעדים קדימה.

notafish

New member
יותר טוב

אינני טוען שיש "נפש" או "נשמה" שמעל ומעבר למה שידוע לנו על הפיזיולוגיה של המח. כשהמח מת, זהו. לעומת זאת, אני כן חושב שהדימויים למחשבים ולתוכנה פשטניים מדי. מתחיל להסתמן בקהילת הבינה המלאכותית תמונה של מחשבה כתכונה שעולה מתוך הרבה "סוכנים" פשוטים מאד. דוגמא לכך אפשר לרקאות בעבודות של רודני ברוקס, שבונה רובוטים של "חרקים" אם התנהגות מאד "טבעית", כשהוא מתכנת התנהגויות בסיסיות בהרבה מאלה הנצפות. אם זה מענין אותך, יש מאמר די קריא בנושא (באנגלית, לצערי), כאן

TheDUKE

New member
משהו שהוכח...

הזיכרון הוא מרכיב חשוב... לדוגמה אם תתנו לעכבר מסלול להגיע לגבינה, הוא לא יזכור את המסלול וחוסר הזיכרון יגרום לחוסר הבנה והאינטיליגנציה שלו לא תתפתח. יכולת החשיבה מושטטת על הזיכרון לטווח ארוך שלנו, אם תזכרו משהו שלמדתם ככה תוכלו ליישם אותו בעתיד.

Black Bass Beam

New member
אני דווקא צפיתי בניסוי שבו

העכבר חזר לאותו מבוך פעם שנייה וידע את הדרך בעל פה...

TheDUKE

New member
עצם "אי החשיבה" כבר זוהי מחשבה

לכשעצמה. המוח תמיד פעיל, תמיד חושב, גם כשנדמה שהוא לא. כל מבט הוא מחשבה כל צליל הוא מחשבה כל רעיון הוא מחשבה כל תחושה היא מחשבה כל טעם הוא מחשבה כל ריח הוא מחשבה גם הריח של האוויר הוא מחשבה. עצם פעימות הלב זה מחשבה, עצם הנשימות זה מחשבה. אני חושב שהעברתי את המסר שלי

femme_fatal

New member
מחשבה מעניינת

המחשבה של האדם מתבצעת במח. המח פועל על מנת לאפשר עבודה סימולטנית של כל החלקים בגוף, הוא מפקח על הגוף ושומר על שלמותו. כלומר הוא שומר שמערכת אחת לא תפריע לפעילות במערכות אחרות וכו.. כל מחשבה קשורה בצורה זו או אחרת במידה מסויימת לגוף (הגשמי או המנטאלי) שחושב. כלומר כל מחשבה שלי קשורה אלי במידה מסויימת. לפי מה שאמרתם בהודעות לפניי, ולפי שתי הפיסקאות הראשונות של הודעתי, ניתן להסיק שכל פעולה מוחית מסווגת כמחשבה (אפילו פעולות כביכול אינסטנקטיביות או פשוטות כמו לחשוב על כלום) ומכך שכל אורגניזם חיי מבצע פעולות חשיבה. לפיכך אפילו בתא אחד בודד מתבצעת פעולת מחשבה שכן גרעין התא (מח התא) מתאם סימולטנית את כל פעולות התא, מנתב מידע בין מערכת אחת לשניה, ומפקח על כל המערכות. והנ"ל אנלוגי בדיוק לפעולות שאותו מבצע המח.

עוד אחת

New member
מה ששאלתי זה...

מהם החומרים שמרכיבים את הדו-שיח הפנימי שאני מנהלת עם עצמי: קווארקים או אלקטרונים? אל תענו לי מהי מחשבה ומה יוצר אותה (אנ יודעת שהמוח), אלא מהם החומרים שמהם היא עשויה!

עידו10 

New member
יש אולי אלפי חומרים...

ומן הסתם בסופו של דבר כולם עשויים מקווארקים בסופו של דבר. דוגמא לחומר אחד היא "סרטונין". חומר זה שולט על השמחה. דוגמא מוכרת לחומרים שמגבירים את ייצור הסרטונין היא- סמים.

למעלה