מהי כתיבה גאה? דיון.

מהי כתיבה גאה? דיון.

בעקבות עזיבתה של מורן יקירת הפורום והחלפתה במנהל חדש ונוצץ , דבר שללא ספק הכניס את הפורום לדרך חדשה, שונה ממה שהתרגלנו אליה. על פי דעתי הגיע הזמן לנסות להגיע להגדרה מחודשת של מהות הפורום, מהי כתיבה גאה ועל פי מה היא מוגדרת? האם תפקיד הפורום הוא לתת תמיכה ולהראות אכפתיות או לתת ביקורת כתיבה בונות ליוצרים מתחילים, גאים או לא? בכלל, מה גורם לנו לפרסם את יצירתנו דווקא בפורום זה ולא בפורמי כתיבה אחרים? מה מיחד אותו אל מול כל הרשת ההומה הזאת? אפרט את דעתי בנושא מאוחר יותר. באהבה והערכה רבה, הילה-גרגורי.

דעתי..

אם הופכים את הפורום הזה לפורום של כתיבה יוצרת..הפורום מאבד מהייחוד שלו.. כמו שמישהו כבר אמר בהודעות קודמות-לא חסרים פורומים שעוסקים בכתיבה סטרייטית. הייחוד שלנו הוא בתוכן..לא בהגדרה של הבנאדם שכתב אותו.. חוץ מיזה עיניין התמיכה והאכפתיות לא צריך לבוא במקום ביקורת בונה ליוצרים מתחילים.או להדחק הצידה בגללה... זה יכול לבוא ביחד.. *אילי לנצח*

הממ

לדעתי יהיה נחמד אם הפורום הזה יעבור גיבוש קל (בתקווה שזה יקרה עם הזמן). התחושה שלי כרגע הוא שיש כאן אוסף של אנשים שמפרסמים את הדברים שהם כתבו. זה יפה וטוב שיש בית ומקום לפרסם יצירות "גאות" בלי שהן נתונות לביקורת.. אבל נראה לי שהיום יש מקומות רבים לפרסם בהם שמתייחסים לכתיבה עצמה בלי קשר לנושא שלה, ומה שיכול לייחד את המקום הזה הוא אם תיווצר כאן קהילה מסויימת של אנשים שמגדירים את עצמם כשייכים לקהילה (לסביות, הומואים, דו, אנשים שלא סגורים על עצמם עדיין וכו'..) ובנוסף גם אוהבים את העיסוק בכתיבה ובספרות, בין אם בתור קוראים ובין אם בתור כותבים. אני לא חושב שיש לחשוש מהשתלטות של "כתיבה סטרייטית".. הדברים איכשהו קורים מעצמם והאנשים שמגיעים לכאן הם אלו שמחפשים תמיכה, והכותרת של הפורום די ברורה בעניין. לכן, אני גם לא חושב שזה נורא כלכך אם מדי פעם יפורסם כאן סיפור או שיר שהוא כביכול סטרייטי. ישנן דרכים רבות להבין כתיבה. לפעמים גם אני בעצמי ניסיתי לכתוב בתור אישה המדברת על בחור. מי הוא שיגיד לי שאני לא מנסה בעצם לבטא איזשהו צד "טרנסי" או איך שלא תקראו לזה, באישיות שלי? לגבי התמיכה והפירגון, אני חושב שפשוט לא כולם טובים בלתת ביקורת. אני למשל פעמים רבות מרגיש שאו שאני אוהב משהו או שלא, ואני לא כלכך יודע או אוהב לפרק אותו לחלקים. מצד שני, אני חושב שביקורת היא דבר מאוד חושב ושיכול לעזור. כתיבה זהו תחום שמעולם לא למדתי באופן מקצועי ואני שמח על כל הערה לשיפור שנותנים לי, ונראים לי שכך מרגישים רבים כאן. מצד שני, לכולנו יש איזה צד שרוצה לקבל טפיחה על השכם ולשמוע שמה שכתבנו נגע באנשים אחרים.. כדי לעודד אותנו להמשיך לכתוב.. בדיוק חשבתי היום על איזשהו רעיון, שאולי ימצא חן בעיניכם ואולי לא, שננסה ליצור כאן סוג של "יצירה" בתוך הפורום עצמו. זה כמובן יהיה סתם בשביל השעשוע וברוח האילתור אבל יכול להיות מעניין
(כמו למשל סיפור בהמשכים שכל פעם משתמש אחר ממשיך אותו.. או משהו בסגנון..) . אני לא בטוח שזה מתאים לפורום, אבל זה יכול להיות רעיון. עוד רעיון הוא שאם יש כאן אנשים שאוהבים לקרוא בזמנם הפנוי, שיוסיפו מדי פעם פינת ביקורת/יומן קריאה על איזשהו ספר שקשור לקהילה הגאה. המשך-שבוע נעים
הילה-גרגורי, אשמח לשמוע את דעתך.. מיכאל

דעתי בנושא

הבת שלי מנדנדת לי לתת לה את המחשב, אז אקצר אבל חייבת להגיב: לטעמי, מה שמייחד את הפורום הזה מפורומים אחרים זה הנושא של הגאים, נראה לי שזו הבמה ללסביות והומואים שרוצים לכתוב ולפרוק את אשר על ליבם, על אהבתם שבדרך כלל קשה בגלל היותה בלתי נורמטיבית. כמובן שאין איסור מוחלט לאיזה סטרייט לכתוב כאן מדי פעם, מדינה חופשית, אבל הרעיון המרכזי הוא כאמור לתת לנו במה, רינתי

white star

New member
../images/Emo54.gif דיון חשוב

האמת שאלה שאלות מאוד חשובות. מצד אחד הייתי רוצה לראות פה רק יצירות גאות, מצד שני אני לא חושב שזה יהיה נכון למחוק יצירות סטרייטיות כי זה דיקטטורי מדיי אפילו בשבילי. כמו שאמרו לפניי, היתי שמח ליצור בית חם ליוצרים ויוצרות מהקהילה, שרוצים לפרסם פה את היצירות שלהם ולתקשר עם אחרים פה בדיונים סביב יצירתיות

דעתי

כל אחד שמרגיש שזאת הבמה שהכי מתאימה לו לפרסם - שיפרסם. לא רואה טעם בהגבלה ללהט"בים בלבד. מה שמייחד פורום זה היצירות וההודעות שנכתבות בו. אם הן טובות ואם יש פרגון או אפילו ביקורת כנה אז יהיו יותר כותבים שירגישו חופשי ונוח לכתוב פה. אם לא, אז ירגישו פחות בנוח, אולי. אני לא חושבת שכתיבה סטרייטית תדיר (איזה מילה של לסביות
) מפה כתיבה להט"בית, יצירות שנוגעות במקומות מוכרים יכולות להיכתב בכל צורה. אני מוצאת את עצמי לא פעם מזדהה וננגעת מיצירות סטרייטיות לא פחות מאשר מיצירות לסביות, וחבל לי ליצור את ההפרדה הזו בצורה מלאכותית. אני גם חושבת שאין מקום ל"הגדרות תפקידים" (למעט המנהל, אבל מדובר בעניינים יותר טכניים). מי שרוצה ייתן "ביקורת בונה", מי שירצה יפרגן וכו'. לאף אחד אין "תפקיד". לשאלתך האחרונה, מה שגורם לי לכתוב דווקא פה, למרות שאני מפרסמת גם במקומות אחרים (בעצם, מקום אחד), זה תחושת האינטימיות של הפורום הזה. ומה שמייחד את הפורום בעיני הוא מיעוט הביקורת המרושעת (לא ביקורת בכלל, אלא ביקורת שנועדה רק לפגוע) והיעדר ניתוחים פסיכואנליטיים פומביים. אה, וזה שיש רק אקסית אחת שמכירה את הניקניים הזה פה

ודעתי

כתיבה גאה היא כתיבה בעלת תוכן גאה מובהק זה או אחר, אהבה חד מיניות, טרנסקסואליות, הגאווה יכולה להיות גם ברקע, כמובן, אבל צריכה להיות קיימת. אני לא אומרת שצריך למחוק כתיבה הטרו שתצוץ כאן, אלא רק לציין בפני הכותב את העובדה שזהו פורום שמיועד לכתיבה גאה, כמובן שיעשה את הבחירה שלו. אם מישהו מרגיש יותר נוח לפסם את יצירותיו כאן מאשר במקומות אחרים, הוא מוזמן, האווירה האינטימית שיש בפורום הזה יוצרת סביב נוחה ומקבלת לכל יצירה באשר היא. אבל חשוב שנשמור על האווירה אינטימית הזאת ומשהו גורם לי להרגיש שמכה של כותבים חדשים בשילוב עם תכנים סטרייטים רבים עלולה לגרום לנו לאבד אותה, וזאת אווירה שמעוד קשה לבנות מחדש.

למעלה