מהי חכירה?

MrListen

New member
מהי חכירה?

ומה ההבדל בינה לבן השכרה? מאפיינים עיקריים? איזה עיסקה מתאימה למי? תודה.

חכירה ...

לפי חוק המקרקעין: 3. שכירות שכירות מקרקעין היא זכות שהוקנתה בתמורה להחזיק במקרקעין ולהשתמש בהם שלא לצמיתות; שכירות לתקופה שלמעלה מחמש שנים תיקרא "חכירה"; שכירות לתקופה שלמעלה מעשרים וחמש שנים תיקרא "חכירה לדורות".

אם אני משכיר דירה

מעל חמש שנים (חותמים הארכת חוזה בכל שנה), האם זה הופך לחכירה? האם זה גורם לאיזשהו שינוי במעמד הדייר ונותן לו זכויות נוספות? אם זה משנה - אז החוזה הוא חוזה שכירות שמציין כי חוק הגנת הדייר אינו חל על ההסכם.

משכיר דירה לתקופה של מעל 5 שנים?

1) לא - אם חותמים הארכה כל שנה זאת לא שכירות מעל 5 שנים. 2) לא. שכירות של למעלה מ-5 שמים, כלומר חכירה - ניתן לרשום בטאבו וניתן לשעבד. חוק המקרקעין ---------------------------------------------------------------------- 78. שכירות של חלק מסויים של מקרקעין על אף האמור בסעיף 13 ניתן להשכיר חלק מסויים של מקרקעין. 79. דינה של שכירות קצרה (א) על אף האמור בסעיפים 7 ו- 8, שכירות לתקופה שאינה עולה על חמש שנים אינה טעונה רישום, והתחייבות לעשות עיסקה כזאת אינה טעונה מסמך בכתב. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על שכירות שיש עמה ברירה להאריך את תקופתה לתקופה כוללת העולה על חמש שנים, ולא על שכירות שתקופתה, כולה או מקצתה, חלה כעבור חמש שנים מגמירת חוזה השכירות. (ג) אין בהוראות סעיף זה כדי למנוע רישום של שכירות שאינה טעונה רישום, אם ביקשו זאת הצדדים. 81. שיעבוד שכירות במשכנתא או בזיקת הנאה. (א) שכירות שנרשמה, רשאי השוכר, בכפוף למוסכם בתנאי השכירות, לשעבדה במשכנתה בלי הסכמת המשכיר והוראות סימן ב' יחולו, בשינויים המחוייבים. (ב) שכירות שנרשמה, רשאי השוכר, בכפוף למוסכם בתנאי השכירות, לשעבדה בזיקת הנאה בלי הסכמת המשכיר והוראות סימן ג' יחולו, בשינויים המחוייבים.

MrListen

New member
שאלות על המידע החדש

לפי הבנתי בחכירה אפשר לשעבד. אבל את מה למעשה משעבדים? לפי מה נקבע הסכום שאותו מקבלים? האם משלמים גם את המשכנתא וגם את שכר הדירה?

Alon P

New member
חכירה

משעבדים את זכות החכירה כלומר את הזכות לשכור את הנכס לחמש שנים-אם החוכר לא יעמוד בהחזר המשכנתא המלווה יוכל לממש אותה-להכנס במקומו בחוזה החכירה. אם התכוונת למשכנתא על החכירה החוכר משלם גם אותה וגם את שכר הדירה (דמי חכירה) הרישום בטאבו הוא של חוזה החכירה בנוסף לזכות הבעלות

Alon P

New member
לדעתי

במקרה של מימוש משכנתא על זכויות חכירה בעל המשכון נכנס לנעלי החוכר ובא למעשה במקומו לכן אין מדובר בחילופי דיירים.

אולי זה הגיוני אם בעל המשכנתא

עובר לגור פיסית בנכס, אבל מימוש משכנתא נעשה במכרז לכל המרבה במחיר. הזוכה הוא בדרך כלל צד שלישי. אז מה תשובתך כעת?

MrListen

New member
וגם - מה הכוונה רישום בטאבו?

מה זה ומה משתמע מכך, תודה על העזרה וסליחה על הבורות.

חכירה ... וטאבו ...

רישום בטאבו זה רישום בפנקסי המקרקעין - הרישום מהווה הוכחה לכאורה על קיום זכות במקרקעין הרשומה על שם פלוני. בפועל מקובל לרשום בעיקר חכירות ארוכות כגון חכירות של אדמות מדינה לתקופה של 49 שנה וכו' וכמעט שלא רושמים שכירות או חכירות קצרות כי אין לכך משמעות רבה. לא כל כך ברור לי מה אתה מחפש ולמה נתפסת לחקור דווקא את הנושא הזה.

MrListen

New member
למה נתפסתי לנושא..

אני מאוד מעוניין בכל מה שקשור לכלכלה וכספים, וכל פעם שמשהו מציק לי כי אני לא מבין, אני שואל. הפורום מיועד לזה לא?

למעלה