מהי חוכמה אמיתית?

לא הגוף הוא זה שחש

בראייה, שמיעה וכן הלאה, או חושב ומרגיש וכו'. הגוף ללא אותו אחד שרואה, שומע, חושב ומרגיש וכו' הוא רק שק ריק של עור ועצמות. לכן שוב אשאל אותך: כשאין ראייה.. חשיבה.. הרגשה.. וכו' - איפה אז נמצא האני?

lightflake

New member
זה מסובך מדי בשבילי

אני בן אדם פשוט לא מבין על מה אתה מדבר

אנסה להסביר

גוף מת של אדם. אברי-החושים לא נפגעו. העיניים תקינות, האוזניים, האף, הלשון והעור. אם תבעט בו יחוש כאב? לא. תצעק לו לתוך האוזניים. הצלילים יחרישו את אוזניו? לא. תשפוך לפיו נקטר של אפרסקים - האם יחוש בטעם? לא. אם תקלל אותו ייעלב? לא. תשתף אותו בתוכניותיך - האם יחשוב? לא. למה? כי מי שבאמת רואה, שומע, חש, מרגיש וחושב כבר אינו נמצא בתוך הגוף. ועכשיו: אפילו אם תגיד שאותו אחד שאינו נמצא בגוף רואה, שומע, חש, חושב ומרגיש - מיהו ומהו אם לא יראה, ישמע וכו'? ובמילים אחרות: כשאין ראייה, שמיעה... מחשבה, הרגשה וכו', עם גוף או ללא גוף, איפה אז יהיה האני הזה שאתה מדבר עליו?

lightflake

New member
מאיפה אתה יודע שלא כואב לגופה?

רק בגלל שהיא לא מדברת? בקיצור, אין לי כח לדמיונות

lightflake

New member
אתה בן אדם בוגר עם נסיון במדיטציה

אני מניח לא מועט והמון ידע מהבודהיזם על כתוביו השונים אז אתה נראה לי כבר אמור להיות מסוגל להבדיל בין ידע אמיתי לידע שמעולם לא אומת על ידיך ואתה רק מניח שהוא כך...

האם

אתה ווידאת את הסאט-צ'יט-אננדה, את האני האמיתי, את התודעה המודעת לעצמה?

אתה רואה, זו לא הייתה אזעקת שווא

לא בכדי הפכת הלילה למואר השני של הפורום. שני בסדר הכרונולוגי אחרי הצופה כמובן, לא שני בדרגה

lightflake

New member
למרות ההסבר

זה מעליב שאתה כל הזמן אומר שאני השני אני עדיין לא יודע איך החלטת שאני מואר... אני לא מרגיש שום אור מיוחד הלילה

חכמה אמתית

היא היכולת לפרוש את ההתנסות במצבי תודעה גבוהים. להכיר את היחס בין כל מה שקיים לבין העצמי שלנו. לבסס את האינטלקט המעודן ביותר, שבו ניתן להבחין בהכל, במצב המאוחד וחסר הגבולות שלו. זו הזכות מלידה של כל אחד מאיתנו.

קראתי כבר יותר משלוש פעמים,

ובתשומת-לב קפדנית. אני מבין את משמעויותיה של כל מילה לבד, אבל לא את המשמעות של כולן יחד. למשל, אני מבין מהו אינטלקט, ויודע את משמעות המילה מעודן, אבל לא מבין את החיבור ביניהם "אינטלקט מעודן". מהו "אינטלקט מעודן"? האם אתה מסוגל להסביר מהי חוכמה להדיוט שאינו מתמצא בעולם המושגים והרעיונות שלך?

בוא נעבור פרט פרט

חכמה אמיתית היא היכולת לפרוש את ההתנסות במצבי תודעה גבוהים. האם אתה מכיר בכך שיש מצבי תודעה גבוהים מאלה שרוב בני האדם חווים. מעבר לערנות, שינה וחלימה? החכמה האמיתית היא לדאוג לפתח (לפרוש) אותם עד לרמה הגבוהה ביותר. להכיר את היחס בין כל מה שקיים לבין העצמי שלנו. מיהו "אני" מהו ה-"עצמי" שלנו? זהו אותו היבט שנמצא אצל כל אדם שאיננו משתנה, שהוא נצחי, אינסופי, בלתי-מוגבל, המקור, הדרך והמטרה של כל מה שקיים. חכמה היא להכיר, בשתי הצורות, הבנה אינטרלקטואלית והתנסות ישירה שכל מה שקיים הוא אני. אהאם בראמהאסמי. אני הוא זה. לבסס את האינטלקט המעודן ביותר, שבו ניתן להבחין בהכל, במצב המאוחד וחסר הגבולות שלו. האינטלקט, רמת התודעה שהיא מעודכת אפילו יותר מרגשות, רמת התודעה שיודעת לנתח ולהבחין בין דברים, חכמה היא לפתח את הרמה הזו ליכולתה המוחלטת. זו הזכות מלידה של כל אחד מאיתנו.

למעלה