מהי חוכמה אמיתית?

מהי חוכמה אמיתית?

ואני לא מדבר על השכלה רחבה, או על מה שברגיל נחשב כאינטליגנטי או פיקחי.

תחשבי

אם חוכמה אינה השכלה, אינה בהכרח מה שברגיל מכונה כ "אינטליגנציה" ו "פקחות", מהי יכולה להיות?

הצופה.

New member
זה בגלל שאתה לא חכם

אם תגדיר חכמה זה הופך את זה למשהו מוגבל ומוגדר (יש גדר מסביב לחכמה) אפשר לנסות לתאר חכמה ניצולת גבוהה של הזיכרון לטובת הידע+יכולת נגישות לידע המצוי בו-לפי רצון ולא לפי אקראיות

האם השלט שמצביע על הכיוון לירושלים

מגדר ומקטין את ירושלים? מה שתיארת אינו חוכמה אלא השתלשלות של פעילויות מנטאליות לשליפת מידע. זוהי חוכמה לדעתך?

זה נשמע כאילו אתה בא

עם אג'נדה מוכנה מראש אז למה בעצם אתה שואל את השאלה במקום לומר מה דעתך?

כן, יש לי אג'נדה והיא רק זו:

לעודד ולגרות את התהליכים המנטאליים האלה שנקראים חשיבה וחקירה ולעורר דיון בנושא. לא מעניין אותי, לפחות לא כרגע, לומר את דעתי שלי בעניין.

lightflake

New member
ישנה חכמה אמיתית

מעבר למחשבות המחשבות עצמן אף הן עשויות מאותה החכמה זה שלא נשאב לעולמות שהמחשבות יוצרות הוא החכם האמיתי והוא רואה שהעולם הזה לעולם לא נברא באמת ושהדבר הממשי היחיד שקיים הוא תודעה קוסמית (צ'יט) הוא הבורא הבלתי משתנה, הכל-יודע, שמעבר לזמן ולמרחב (פרה-ברהמן) הוא מקור כל החכמה שביקום אשר מחשבותיו יוצרות בין רגע את כל העולמות הבלתי ממשיים.

לא שאלתי אם יש או אין חוכמה.

שאלתי מהי חוכמה. כל מה שכתבת אלה הם רק דברים שקראת או שמעת במקום אחר ואינני מבין מהם. מהי אותה החוכמה שנמצאת מעבר למחשבות? זוהי גם מחשבה, מחשבה שאפשר להישאב אליה. ומהי תודעה קוסמית, ולמה היא חוכמה? ובמה היא קשורה לעולם או בריאה שנבראו או לא נבראו, באמת או לכאורה? ומיהו אותו בורא בלתי-משתנה, כל-יודע, ומזה מעבר למרחב ולזמן? ואיך אתה יודע שהוא מקור כל החוכמה ביקום? אם הוא כזה חכם, מדוע ברא כל כך הרבה רשע לא ממשי?

רק לצורך הסימולציה,

תאר לך שאני אדם שלא מבין מהי תודעה, מהי תודעה קוסמית, ואני לא יודע שהמילה צ'יט בסנסקריט משמעה בעברית היא תודעה, ובכלל אני לא מכיר ולא מבין בהינדואיזם כלום. איך הייתי מסביר לי מהי חוכמה? וחוץ מיזה מה, חוכמה יש רק בהינדואיזם, או רק הטרמינולוגיה והתפישות ההינדיות מתארות חוכמה? האם אין חוכמה גם אצל אנשים שאינם מכירים את ההינדואיזם, הטרמינולוגיה והתפישות שלו? איך היית מסביר לאנשים כאלה מהי חוכמה?

lightflake

New member
אבל עניתי לך!

אם מישהו שלא מכיר כלום בנושא היה שואל מהי חכמה הייתי עונה בצורה אחרת

lightflake

New member
תשובה מקוצררת:

חכמה אמיתית היא לדעת מי אתה כל חכמה נובעת מזה

lightflake

New member
חחח...

זה אתה צריך למצוא לבד זה לא מושג מנטלי זה הדבר הממשי היחיד בכל החוויה שאתה מכנה חיים

באמת?

אם אין ראייה, שמיעה, הרחה, טעימה, מגע ומחשבה ורגש - איפה אז נמצא האני?

lightflake

New member
אל תדאג לו

אתה עדיין מזהה את הגוף כמקור החוויה אבל האני שאני מדבר עליו הוא מעבר לכל החוויות ולכן הוא אינו זקוק לחוויה כדי להתקיים בעצמו - זו הכוונה לצ'יט אגב, התודעה המודעת לעצמה, תודעה טהורה (ללא חוויה אחרת מלבד החוויה של התודעה מודעת לעצמה)

למעלה