מהי זכות השתיקה ?

פלטרון

New member
מהי זכות השתיקה ?

הרבה פעמים , בסדרות טלוויזיה ( חוק וסדר , חוקים שבלב .. נו יש מספיק ),מוזכר הביטוי "זכות השתיקה" . 2 שאלות : -------- 1) מהי זכות השתיקה עפ"י חוקי ארה"ב ? ואני מתכוון לתיקון החמישי לחוקה האמריקנית ( אם אני זוכר נכון ..) . מתי מותר לאדם( בארה"ב ) לשתוק , ואין הוא עובר על החוק בשתיקתו ? 2) ועכשיו לישראל . האם ישנה "זכות שתיקה " בישראל ? אם-כן , מתי מותר לי "לממש" אותה ? האם במשפט , או חקירה משטרתית , אני חייב לענות , או שישנה לי הזכות החוקית לא לענות מבלי לסבך עצמי (!!) ? תודה

יש המון מקרים

זכות השתיקה נובעת מהזכות לחסיון מפני הפללה עצמית, ופירושה, שחשוד, הנחקר במשטרה תחת אזהרה, אינו חייב לומר דבר שעלול להפלילו; ונאשם, במשפט פלילי, אינו חייב להעיד בכלל (כך זה בארץ, ולמיטב ידיעתי, גם בארצות הברית). עם זאת, על-פי ניסוח שאלתך, ייתכנו המון מקרים שבהם זכאי אדם לשתוק (בארץ ובארצות הברית), והוא לא ייחשב כעבריין בשל כך, למשל: הוא זכאי לשתוק כשהוא אוכל, כשהוא ישן, כשהוא מאזין לקונצרט, כשהוא צופה במשחק כדורגל, כשהוא מתקלח ועוד ועוד. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

תיקון

למעשה, חשוד בעבירה, הנחקר במשטרה תחת אזהרה, זכאי (על-פי הפסיקה) לא להשיב על שום שאלה.

ועוד תוספת קטנה

הימנעות נאשם מלהעיד אינה מהווה ראיה לאשמתו (שהרי, כאמור, זכותו לשתוק), אך היא כן מהווה חיזוק לראיות אחרות נגדו, במידה שהן קיימות.

למעלה