מהי הנוסחא?!

roize

New member
מהי הנוסחא?!

לא מובן, פשוט לא מובן. מתוך תסכול אני כותב, שכן איך אפשר להגיע למנוחה ולנחלה?
אני בוגר תואר ראשון בתחום שאינו מקצוע..עם זאת, יש לי כבר מעל שנתיים נסיון במכירות אגרסיביות
ואני סטודנט לתואר שני במנהל עסקים.

אני ממש אבל ממש לא נהנה בעבודה שלי ואני מחפש עבודה בתחומי השיווק, החל בעוזר למנהל מוצר/מותג/שיווק וכן הלאה..

איך לעזאזל אני אמור להגיע לשם?
הדרישות כל הזמן עולות ועולות ולעולם לא אצליח למלא אותן אלא אם כן אני אצטרך לעבוד (ואני אמנם עושה זאת בהצלחה) בעבודה
כמו שאני נמצא בה עכשיו, עשר שנים עם מיליון סוגי לימודי שאאסוף על הדרך..

roize מעריך את כנותך, ממליץ לך ללכת עם ההרגשה

כלומר אם אתה ממש מרגיש לא טוב בעבודתך, סובל כמעט מתיאורך, מאוד ממליץ לך לחשוב על מעבר לעיסוק אחר או מקום עבודה אחר.
אם אתה לומד לתואר שני מנה"ס, אני ממש לא רואה בעיה בניסיון למצוא עבודה בתחום השיווק, ניהול מותג, מחלקות שיווק בחברות וכיו"ב.
סביר להניח שתתחיל בתפקיד זוטר יחסית, תילמד את התחום ואז תוכל להשתלב ולהתקדם.
לא ברור לי מה כוונתך "הדרישות כל הזמן עולות ועולות"... אם כוונתך לדרישה לניסיון קודם , בהחלט ייתכן, אבל נסה להתמקד באיתור משרות שיתאימו לניסיונך , גם אם בתחום המכירות כפי שאתה עוסק כיום. בסה"כ תחומי השיווק והמכירות די קרובים, המכירות הוא למעשה יישום של החלטות ואסטרטגיות שיווק, ובהחלט ניסיון במכירות הוא ערך מוסף חשוב למי שמעוניין לעסוק בשיווק מותגים וכו'.
אתה יכול לסמן מקומות עבודה פוטנציאלים ותפקידים, ולבצע פניות יזומות, לא בהכרח בעקבות פרסום מודעות לאותם משרות.
נסה להציג בפניות שלך את הערך המוסף שאתה יכול לתת לאותו מעסיק בתחום השיווק, את המוטיבצייה שלך ,השתלבותך במקום העבודה ותרומתך לחברה.
בהצלחה

roize

New member
דרישות..

היי מוטי, מעריך את תשובתך.
תראה, אני עוסק כפי שכתבתי קודם בתחום מאוד אגרסיבי ולמעשה אני מצליח בו. בתחילה עבדתי בחב' גדולה מאוד בתחום, אולי הכי גדולה ואח"כ עברתי ללקוח שלי שרצה אותי אצלו. הגעתי לעולם המכירות במקרה והתואר הראשון שלי הוא במזרחנות.

כאשר הציעו לי לבחון את התפקיד הראשון שלי, בדקתי את המסלול שיהיה עליי לעבור בחיים וזאת דרך מודעות הדרושים. אף אחד לא כתב על תואר ראשון, אף אחד לא כתב על ניסיון של 3-4 שנים וכל שכן על תואר שני.

היום? בשביל למכור צריך תואר ראשון, בשביל להיות מנהל מכירות צריך להיות מוכרן בנישה מאוד ספציפית ועדיפות לתואר שני. זה הולך ומסתבך כאשר מדובר על שיווק - בעבר היית צריך, כדברך, ניסיון במכירות של שנתיים, היום אין בכלל איזכור לעולם המכירות אלא צריך ניסיון בשיווק ואולי אוריינטציה מכירתית. כמו כן מבקשים תואר ראשון רלוונטי ולפעמים מפרטים. היום גם מבקשים תואר שני בשיווק - לא מנהל עסקים, אלא שיווק. העולם השתגע. אתה יודע שבארה"ב דווקא נוטים לקחת אנשים ממדעי החברה והרוח בגלל היצירתיות שלהם?

מה שמפריע לי בעבודתי הוא שאני צריך ללא סוף להסתובב בחוץ ולחפש עבודות - שני הדברים יחד מתסכלים ביותר, אמנם אני לא רע במה שאני עושה אך אני לא אוהב את זה ואני לא רואה דרך לצאת מזה.

ל roize מה שהייתי ממליץ לך כפי שציינתי בסוף .

תגובתי הקודמת, זה לנסות לאתר משרות שמוצאות חן בעיניך, שאתה מתחבר וחושק בהם, כן אני ממש מתכוון לכך. נסה להתכוונן, לבדוק "מודיעין" על החברה, איך מתקבלים לעבודה בדרכים יצירתיות, מה מחפשים, לשאול חבר'ה שמכירים, לפרסם שאלות לקבל מידע בפורומים מתאימים, אל תחכה למודעות דרושים, להיפך, כשמפרסמים באותם מקומות מודעות דרושים, ברוב המקרים יחפשו ניסיון, שמין הסתם אין לך במישרה הספציפית, שלא לדבר על המתחרים הרבים שצפויים לענות, תהיה מתוחכם ומקורי ותפנה לחברות כאמור עם המשרות שאתה מעוניין בהם, ותבקש להגיע לראיון, זה עובד!

למעלה