מהי ההרגשה שלכם?

מהי ההרגשה שלכם?

כשאלוהים רוצה לבכות הוא מדמיין את הדמעות אבל אני, מוזר מאד אני רואה אותן זולגות אז מי אשם? ומי נושם? ומי נרדם? מי יעלם? מי ירחם עלינו כאן? בסוף השערים ייפלו? בסוף כשהמתים יחיו? המאה העשרים יהיו כמו לא היו (חלק מהשיר המאה העשירים) אז ככה, כאשר אתם קוראים את המילים ומחפשים את המשמעות... תסתכלו רגע על השיר ותחשבו אם השיר היה צריך לדבר על החיים שלכם או על חלק מהם מה זה היה אומר? איזה חלק בחיים זה היה תופס? מה הייתה המשמעות של המילים בכחלק ממה שעובר עליכם?

אז אני יענה...

אם השיר היה מדבר על החחים שלי אז הוא בטח היה תופס את המשמעות של אותם רגעים שאנימאמינה שיש לכולנו שגם שאנחנו הכי שמחים וגם הכי עצובים אני לפחות תמיד רואה גם עצב במיוחד שקשה לי אז כמו שאומר השיר כשאלוהים רוצה לבכות... אז אני רואה מתי אנשים קשה להם ומתי רע להם גם כשהם הכי שמחים מבחוץ ואותו דבר אני מרגישה בעצמי... וכל השאלות...לי תמיד יש את השאלות את ההרגשה של לחפש מישהו להאשים או לבדוק כל דבר ומה המשמעות שלו ותמיד גם שמוצאים את התשובות הכל נופל ומתנפץ וכל השאלות נשאלות מחדש...אז אולי השורה המאה העשרים יהיו כמו לא היו זה לא מדבר בחיים שלי על המאה העשרים אלא על החיים עצמם שהם אף פעם לא יהיו כמו שהם היו ותמיד יהיו שאלות חדשות וכיוונים חדשים... באיזה מובן השיר גם נותן בי תקווה למרות המשמעות שלו...

אז ככה...

השורות שציטטת מתוך 'המאה העשרים' מדברות אליי בימים שכל המדינה מתאבלת על נפגעי ונרצחי הטרור , ומרגישה שאלוהים באיזשהו מקום רוצה שנבכה (תמיד ברגעי משבר אנחנו מאשימים את אלוהים , למרות שאנחנו לא ממש מבינים מה זה אלוהים) , ומחפשת את האשם...מחפשת את מי שירחם עלינו כאן...כי מרגישים שאין אדם/כוח גדול שיעשה בדיוק את זה...וכל אחד מאיתנו - מוזר מאוד (או שאולי לא כ"כ...) , הוא רואה אותן , את הדמעות - זולגות... יום טוב שיהיה לכם

מממ...

גאולה. בסוף השערים יפלו, בסוף כשהמתים יחיו שערים - אני רואה את השערים האלה בתור משהו שלילי, משהו חוסם, מפריד מתים יחיו - ישנה אמונה שכשהמשיח יחזור המתים יקומו לתחייה המאה העשרים יהיו כמו לא היו המאה העשרים, מלאה כאבים ומלחמות, מוות, פשע, שנאה, אולי יותר מכל קודמותיה. "יהיו כמו לא היו..." הכל יעלם. אני רואה בשורות האחרונות האלה של השיר.. תקווה מסויימת.

פיב

New member
יהיו כמו לא היו

תמיד חשבתי שהכוונה היא שהמאה העשרים לא יהיו כמו שהיו המאות האחרות- הקודמות.

The Charmd One

New member
אממ אצלי../images/Emo79.gif

בחיים הפרטיים זה תקופות השפל האלה שיש, ואצלי זה מזכיר את השריפה שהייתה בבניין שלי והממ די עשתה לי טראומה... אבל בכלליות, השיר הזה מדבר על המצב לדעתי, כאילו "המאה העשרים יהיו כמו לא היו" שאנשים לא ילמדו לקח, לא השואה ולא האנתיפדאות וכל המלחמות לא ייגרמו להם לחשוב, וימשיכו להלחם ולשנוא, סתם.

למעלה