מהי האמת שלכם?

לקשמי

New member
אולי תהיה יותר ספציפי?

אמת זה דבר נרחב, קשה לענות על כך בתגובה בפורום. למה אתה מתכוון כשאתה שואל מה האמת שלנו?

אינקה

New member
מהי אבן הבוחן

הדבר האחד שבו את בטוחה לחלוטין ואותו את לוקחת לכל מקום

לקשמי

New member
אתה יודע מה אומרים...

יש רק דבר אחד שהוא בטוח.
ואני חושבת שזאת האמת שלי: שום דבר אינו בטוח מלבד המוות של הגוף. (או אם תרצה, מלבד הארה). חוץ מזה הכל הוא בר שינוי ולכן גם דבר מסוים שבמשך זמן מה ראיתי בו אמת, יכול להתברר לי כלא אמת, כלומר יכול להשתנות. אני לוקחת את היכולת לשנות ולהשתנות עד כמה שזה מתאים לי ומבלי לפחד מהשינוי (חיצוני או פנימי).

אינקה

New member
אשאל אחרת

במיוחד בשבילך: מנין נובעת האמת שלך? מנין נובעת הידיעה בכלל?

../images/Emo6.gif מה זה מה?

אני חי, אתה חי, לקשמי חיה, מבלי להיכנס כרגע למי זה אני או אתה, או מהם החיים בעצם, כי הרי זה ירחיק אותנו מהשאלה המקורית שלך. יש לנו תודעה לחיים. זה הבסיס לכל דבר אחר שנאמר או נעשה פה או בכל מקום אחר

מ נ ו ר ה

New member
במדיטציה טרנסנדנטלית לא מאבדים

במדיטציה טרנסנדנטלית לא מאבדים את העצמי, להפך. כל דבר מקבל את הערך של העצמי. אני זוכרת, שכחודש אחרי שהתחלתי לתרגל, פתאום הבנתי, מתוך אינטואיציה , שהפסוק: "ואהבת לרעך כמוך" , אינו ציווי, כי אם ברכה. זו ברכה לאהוב כל דבר , ולראותו כחלק מעצמך. ברכה שמתגשמת עם ההתפתתות.

בארס

New member
מאוד מוזר...

...שלמתרגים הותיקים(10 שנים, 30 שנה, ראבק!) של המדיטציה הזאת כאן בפורום אין שום הבנה ו/או ביטוי, של הברכה הזאת.

בארס

New member
אני רוצה...

...ש"מילים" כמו האטמה, ו"פתגמים" כמו 'ואהבת לרעך כמוך'...לא יהיו אך ורך מילים ופתגמים שמשרתים מוד מייקינג, במטרה לקדם איזה אינטרס מפוברק. אני רוצה, שמי שיודע לצטט "מילים" כאלו באינטרנט...המהויות של המילים האלו יהיו גלומים בו ויתבטאו בפועל עם כל אות שהוא מקליד... 99% מההודעות שלך ושל אורי לוקות בכשל בסיסי אקוטי בכל הקשור למהויות המדוברות...ועוד בשמן! (כלומר בשם ה'האטמה' וכל השאר).

1% ידוע כיוצר שינוי מופע

מה שהפיסיקה קוראת Phase Transition. במוט ברזל, תכניס סדר ל-1% מהאלקטרונים, כל המוט יתמגנט. קרן לייזר היא קרן אור לבנה (רגילה) בה 1% מהקרינה נכנס למצב של סדר. כך שיש תקווה. אבל. חשוב גם לזכור. היופי טמון בעיני המסתכל.....

בארס

New member
ודאי....

העולם שייך למי שברא אותו...מי אנחנו שנפקפק?...תקווה יש. רק בו נחדד הבדל קטן שיש בין מוט ברזל ליצור אנושי... למוט ברזל אתה יכול לעשות מניפולציה והוא יגיב בהתאם לחוקי הטבע המכאניים. גם בן אדם מגיב לחוקי הטבע המכניים אבל בכדי שאדם ירכוש תכונות מסדר גודל גבוה הרבה יותר מאותן תכונות פיסיקאליות (ואהבת לרעך כמוך היא אחת היסודיות לצורך העניין)...לא יעזור גם אם תכניס בו עם "אינפוזיה" מבחוץ 99% "סדר". האדם צריך "לרצות"...וזה לא דבר שאפשר לעשות בשבילו. הוא צריך לרצות להבין, הוא צריך לרצות להיות, הוא צריך "לחפור". יש "משהו" שנמצא בידים שלו...ובסופו של דבר (לפחות מבחינתו של האדם עצמו) בזה תלוי הכל.

הדבר שאתה, כנראה, לא מבין

ש"אהבת לרעך כמוך" איננו הנחייה. זהו מצב של תודעה. במידה וזה אינו מצב של תודעה, ואדם משתדל להתנהג כך, הוא אמנם עושה משהו נאצל ויפה. אבל. אם זה לא בא מתוכו, הוא גורם לעצמו (ובכך גם לסביבה שלו) מאמץ, מתח ונזק. עוד דבר בו אתה טועה. הוכח בלמעלה מ-9,000 ערים בהם נבדק אחוז אחד של מתרגלי המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), בלי שום יוצאים מן הכלל, יורדים בהן ההיבטים השליליים של איכות החיים, בכל האוכלוסייה. כשמדובר על תירגול התעופה היוגית של מהרישי בקבוצה, די בשורש ריבועי של 1%. נבדק ב-52 מוקדי אלימות בעולם. ברמת סבירות של (>P) אחד לעשרות מיליונים. קח שכן אחד רועש ובעל התנהגות שלילית, הוא יכול לשגע מאה שכנים ישרי-דרך. קח נהג אחד מטורף על הכביש, הוא יכול להרוס את היום לנהגים שומרי-חוק רבים. אם זה ברור, למה התופעה של אחוז קטן של סדר לא יכולה לעבוד?

אינקה

New member
נראה לי שדווקא אתה פיספסת

המשפט הזה אכן מכוון למצב "תודעה", ככזה הוא מהווה הנחייה למי שאינו נמצא בו. אבל מה שמעניין הוא שאני יושב ומחכה לראות את אהבת החינם שבך. עדיין מחכה.

בארס

New member
אז עכשיו...

אז עכשיו דניאל, אתה נגד טיפוח "מחשבות חיוביות"...שים לב לסתירות הרבות ואיך אתה כל פעם משתמש בצידוק אחר כדי לתמוך בצביר האמונות שהשתילו בך ורק האל הטוב יודע מה הם משרתות באמת. אתה לא הבנת את מה שאמרתי כלל...כדי להבהיר לך את כוונתי בוא נניח שהמחקרים המפוקפקים האלו נכונים, אז בהנחה שהמחקר אותנטי (המחקר ולא בשום אופן המסקנות שאתה גוזר ממנו) לאורך זמן הניסוי נמדדה ירידה ברמת הפשיעה באזור המסויים...אבל: 1. זה לא אומר שהפושעים נהיו אנשים טובים יותר בזמן הניסוי 2. שהם הבינו מה זאת אהבה והתעוררה בהם חמלה 3. זה לא אומר שהשתנה בהם משהו בכלל בהבנה את העולם והחיים 4. כנ"ל באשר לאלו שתרגלו את הטכניקה 5. ברגע שהניסוי פסק הכל חזר לקדמותו - עבורי הנקודה הזאת רק מעוררת את החשד שמדובר כאן בתכנית "להשתלט על העולם" ולא בתכנית להפוך אותו למקום טוב יותר כי התכנית הזאת יוצרת קשר של תלות בקרב אנשים תמימים בין תופעה מסויימת למשהו שמחולל אותה....משהו מלאכותי לגמרי ולא אמיתי שנובע משינוי אמיתי ומהותי. פרופגנדה ולא שום דבר אחר... כי ברגע שאתה מצליח לשכנע אנשים באמצעות ההיגיון שלהם (בלי שהם מבינים דבר וחצי דבר על מה שמתרחש באמת מאחורי הקלאים) ברעיון מסויים אתה בעצם משעבד אותם ובכך מקבל את הכוח לעשות ככל העולה על רוחך. לאומת זאת ברגע שאתה באמת מעיר אדם לטבע האמיתי שלו...הוא הופך להיות ישות עצמאית שאין לך שום שליטה עליו...מרגע זה ואילך הוא ישרת את הטוב כראות עיניו...כיאה לבריה בצלם בוראה.

על הכיבוש

מתוך ההקדמה למהדורות הקודמות של 'מדע ההוויה ואמנות החיים' של מהרישי. נכתב על-ידי צ'רלס פ. לוץ. "...העולם טעם די והותר את טעמם של הכובשים בכוח הזרוע. רק מעטים יחסית כבשו בכוח האהבה, בהביאם לנכבשים את השלום והשפע במקום הסבל והמחסור, הבאים בעקבותיה של מלחמה. מהרישי הוא איש השלום, אך תורתו הדינאמית עשוייה בהחלט להנחיל תבוסה לכל אפשרות של כיבוש בכוח הזרוע. שכן מהרישי מעניק לאלה החפצים בכך (ההדגשה היא שלי) דרך ישירה להשגת השלום הצפון בלבבם של כל בני האדם; בכל אדם טמון נתיב שבו יכול הוא למצוא את אותה מלכות פנימית, שאותה ידעו ותיארו ישו וכל שאר הנביאים הגדולים. אדם שגילה את הנתיב הזה ואף צועד בו, מקרין שלום לכל עבר...."

למעלה