מהי האהבה?

את מאמינה במה שנוח לך.

קראי את ספריו של דוקינס, "הגן האנוכי" וה"שען העיוור" שם יש די והותר הוכחות.

אלינה000

New member
תודה על ההצעה

אבל אני בת

אהבה בין חברים או בין בני משפחה זה

לא בדיוק אהבה, לדעתי. זה יותר להקשר למישהו (משפחה). אתה חיי הרהב זמן עם המשפחה, אתה כבר קשור אליהם, אתה מרגיש אובדן כשמישהו מת. אבל זה לא אומר שאתה אוהב אותם (לא תמיד).

tssben

New member
והקשר הזה...

הוא מה שהופך אותנו לעדר כבשים, ובגלל זה זה עניין חברתי.

רגע, אתה רוצה להגיד

שאם איכשהו ניתן היה ליצור איזה עולם שבו בני אדם יחיו נגיד בשבטים מצומצמים (של עד 5 אנשים) אז לא היה את עדר הכבשים הזה. אז .. לא היייתה אהבה?

tssben

New member
?

על מה את מדברת?, שלא יהיה קשר חברתי או שלא יתרבו?, תחשבי על עצם העובדה שהם חיים בשבט כקבוצה ותגידי לי אם זה מבטל את ההמשלה לכבשים, ובנוגע להתרבות, הם חייבים להתרבות בתוך המשפחה אם הם רוצים להמשיך את דורם במילים אחרות הם כן יתרבו (אלא אם כן הם באים במגע עם שבט אחר ואז הסיכויים להתרבות בתוך המשפחה קטנים עד אפסיים). סליחה על התשובה הלא ממוקדת פשוט לא הבנתי אותך כל כך

גם אני לא הבנתי אותך :(

אני דיברתי על קשר חברתי. לפני זה אמרת שאנחנו כמו עדר. למה נוצר העדר הזה? בגלל שאנחנו הרבה. אם היינו קבוצה מצומצמת - עדין היה את העדר הזה?

tssben

New member
כן ברור

הקטע הוא המבנה החברתי שאנחנו יוצרים בינינו (דוגמא: בשבט) בכל מקרה הנה תשובה: נגיד שיהיו שני בני אדם או אחדים חסרי מין (לא צריכים איחוד של שני מינים כדי להתרבות) שלא יפגשו לעולם זה את זה, רק אז לא יהיה מצב של "עדר", אבל גם לא תהיה אנושות, העדר הזה חיוני לקיום האנושות כי כמו שנאמר, קבוצה חזקה יותר מיחיד והיינו חסרי יכולת פיזית כנגד הטרף שלנו ברגע שהפסקנו לייצר לעצמנו חלבונים ונזקקנו לבשר, לכן הסתמכנו על מארבים קבוצתיים וטקטיקות כמו הקפה של עדר כדי ללכוד אותו במרכז, חברה זה תוצר של אבולוציה והמטרה שלה זה להגביר את הסיכויים שלנו לשרוד ,זה עונה לך על השאלה למה נוצר עדר גברת פרחה?

אני מבקשת. גברת פרחה גותית.. :)

אבל לא שאלתי למה נוצר העדר.. שאלתי משהו דומה :) בכל מקרה, כן..

lmatan1

New member
../images/Emo39.gifנצח ישראל לא ישקר

האהבה, הבריאה, תתקים גם אחרי שנעזוב את העולם הזה או שנתחבר לאהבה או שנמות בעודינו בחיים, בכדי להתחבר לאהבה עלינו להעפיל ממימד של בהמתיות למימד של בני אדם. נ.ב. בלי להעליב אם אתה מדען אז אני צנצנת. בכבוד רב.

tssben

New member
מקווה שעשית חורים לאוויר

אני לא מדען אבל גם לא חולה נפש בכבוד רב.

lmatan1

New member
../images/Emo39.gifלמה כתבת את זה.

רק פעם אחת בהסטוריה,כתוב שאדם ראה דמות נשרפת באש ולא קורה לה כלום. אני לא יודע מי בדיוק פגע בך שהביא אותך לכתוב מה שאתה כותב. מה שחשוב זה אתה,תסלח,תאהב.תפרגן, תנקה את הדיסק הקשיח שבתוכך, הבחירה בין לבכות או לצחוק ,היא שלך בלבד. באהבה.

tssben

New member
האמת שסתם צחקתי

אבל בסדר אתה צודק (למרות שלגרף את קליפת המוח שלי נשמע די קיצוני)

lmatan1

New member
אני מדבר ללב שלך../images/Emo23.gif

המוח קר כמו קרח ,הלב חם כמו אש,יש יותר מדרך אחת,לנקות את הפסולת שרכשנו במשך החיים.אתה לא סולח לאחרים אתה סולח לעצמך, יש רע ויש טוב רק אתה מחליט לאן להתחבר, אנשים הםלא כמו אש ששורפת אלא אש מחממת. אתה יציר מיוחד ובלעדי אין עוד אחד כמוך. מה שאני בסך הכל מנסה להגיד לך, שתתחבר לחיים,ישנם לפחות ששים סוגים של מוות.כמו, אי יכולת לקבל או לתת אהבה,לא סולח,לא מפרגן,מתקשר רק לשליליות, אפילו שינה היא סוג של מוות, אני מכיר אדם שהסתכסך אם הוריו ולא דיבר אתם עד שהלכו לעולמם, והיום הוא מגיע לבית הקברות ומדבר לאבן ובוכה על קשיחות הלב בכבוד רב.

lmatan1

New member
יש לך ספק../images/Emo39.gif

קדם כל דבר בשם עצמך,אף אחד לא יכול לפגוע בך,אלא אםכן הרשת זאת, כשתעבור מהמימד של הבהמות למימד של בני אדם תבין שגם החוקים משתנים, רק אתה מחליט אם להתנהג כמו בהמה או בן אדם שמע ציתות,כולנו אשמים,בכל הפשעים שקורים בבית שלנו,בשכונה שלנו בעיר, שלנובמדינה שלנו ובעולם כולו, ככול שהתפקיד שלנו בכיר יותר האחריות גדולה יותר, השתתפתי בארוע ,שני משפחות אחת עניים אחת עשירים ואני אומר,שיתבישו אלה שיש להם ולא אלה שאין להם בכבוד רב.

למעלה