מהי האהבה?

ל נ צ ח

New member
../images/Emo23.gif אהבה- מחלת רוח ../images/Emo23.gif

אהבה- מחלת רוח רצינית. (אפלטון)
2/8/2000 17:52 לנצח -----------------------

ל נ צ ח

New member
../images/Emo23.gif האהבה תנצח! ../images/Emo140.gif

* ~ ~ ~ ~ ~ האהבה תנצח!
~ ~ ~ ~ ~ * חג-שמח! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

lmatan1

New member
אהבה היא אלוהים../images/Emo23.gif

בלי אהבה לא הינו מזיזים אפילו אצבע.להגדיר אהבה, זה להגדיר מהות, להגדיר מהות זה לגעת בכל,זה הדבר הזה שכולם רוצים

ל נ צ ח

New member
אמת! ולכן החיים ולא האבדון הטוטאלי.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ואדברה בעדתיך נגד מלכים ולא אבוש: ואשתעשע במצותיך אשר אהבתי: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ * תהילים קיט * (א) אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהֹוָה: (ב) אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ: (ג) אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ: (ד) אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד: (ה) אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ: (יג) בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ: (יד) בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַּשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן: (טו) בְּפִקּוּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ: (טז) בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: (יז) גְּמֹל עַל עַבְדְּךָ אֶחְיֶה וְאֶשְׁמְרָה דְבָרֶךָ: (יח) גַּל עֵינַי וְאַבִּיטָה נִפְלָאוֹת מִתּוֹרָתֶךָ: (יט) גֵּר אָנֹכִי בָאָרֶץ אַל תַּסְתֵּר מִמֶּנִּי מִצְוֹתֶיךָ: (כ) גָּרְסָה נַפְשִׁי לְתַאֲבָה אֶל מִשְׁפָּטֶיךָ בְכָל עֵת: (כא) גָּעַרְתָּ זֵדִים אֲרוּרִים הַשֹּׁגִים מִמִּצְוֹתֶיךָ: (כב) גַּל מֵעָלַי חֶרְפָּה וָבוּז כִּי עֵדֹתֶיךָ נָצָרְתִּי: (כג) גַּם יָשְׁבוּ שָׂרִים בִּי נִדְבָּרוּ עַבְדְּךָ יָשִׂיחַ בְּחֻקֶּיךָ: (כד) גַּם עֵדֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי אַנְשֵׁי עֲצָתִי: (כח) דָּלְפָה נַפְשִׁי מִתּוּגָה קַיְּמֵנִי כִּדְבָרֶךָ: (כט) דֶּרֶךְ שֶׁקֶר הָסֵר מִמֶּנִּי וְתוֹרָתְךָ חָנֵּנִי: (ל) דֶּרֶךְ אֱמוּנָה בָחָרְתִּי מִשְׁפָּטֶיךָ שִׁוִּיתִי: (לא) דָּבַקְתִּי בְעֵדְוֹתֶיךָ יְהֹוָה אַל תְּבִישֵׁנִי: (לח) הָקֵם לְעַבְדְּךָ אִמְרָתֶךָ אֲשֶׁר לְיִרְאָתֶךָ: (לט) הַעֲבֵר חֶרְפָּתִי אֲשֶׁר יָגֹרְתִּי כִּי מִשְׁפָּטֶיךָ טוֹבִים: (מד) וְאֶשְׁמְרָה תוֹרָתְךָ תָמִיד לְעוֹלָם וָעֶד: (מה) וְאֶתְהַלְּכָה בָרְחָבָה כִּי פִקֻּדֶיךָ דָרָשְׁתִּי: (מו) וַאֲדַבְּרָה בְעֵדֹתֶיךָ נֶגֶד מְלָכִים וְלֹא אֵבוֹשׁ: (מז) וְאֶשְׁתַּעֲשַׁע בְּמִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי:

tssben

New member
אהבה בשבילי

אשליה שאופפת את הצורך של אדם להתרבות, זה אומר שאנחנו נותנים עומק ומורכבות ליצר להפיץ את הגנים שלנו בדורות הבאים ,לדעתי רובנו רואים באדם יישות עצמאית שלא תלויה בעוד גורמים כמו הטבע למשל אז אנחנו ממציאים סיבות מורכבות לאחד הדברים שהוכתבו לנו בגנים, זאת אומרת שאהבה זאת לא החלטה של אדם והוא לא מתאהב כי הוא מחליט (קשה לי להאמין שזה צירוף מקרים ש99% מהאנשים בעולם מתאהבים כי הם מחליטים אובייקטיבית להתאהב) הוא מתרבה כי הוא מוכתב לזה ,זה חלק ממה שהופך אותו ליצור חי ,לרוב אהבה משוייכת ללב כי כשמופרש אדרנלין הלב מתחיל לפעום חזק יותר ומהר יותר (כנראה שבלל זה שייכו את הרגשות ללב),אז בקיצור אהבה זאת מערכת שלמה בגוף שחוץ מקליטת פרומונים ועוד כמה דברים כמו התרשמות מבן הזוג שנעשים במוח המערכת הזאת תלוייה בגוף בלבד (גם החברה היא מקדם התאהבות משמעותי), ולמרות שהמוח עושה את ההחלטות ומשווה בין הצורך להתרבות עם אדם בעל גנים טובים (דוגמנ\ית נגיד) לאדם בעל ממון רב שיבטיח חיים טובים לאותו אדם, הוא משוחד ע"י תגובות כימיות בגוף, אמנם אהבה זה לא דבר חזק מאוד ואפשר לחיות בלי להתרבות אבל הצורך הזה מוטמע נראה לי בכל אדם. נ.ב כנראה שגברים מייחסים חשיבות רבה יותר להתרבות כי הם יכולים להטמיע את הגנים שלהם בצורה מהירה יותר ובהרבה מקומות, נשים לעומת זאת צריכות לעבור 9 חודשים של לידה (ויש סיכון למוות בלידה) והן אלה שמביאות צאצאים לכן הן יותר בררניות

אלינה000

New member
שלום ../images/Emo13.gif

את בעצם אומרת שאין דבר כזה "אהבה"... שזה הכל תגובות כימיות בגוף... אני לעומת זאת כן מאמינה באהבה וגם מאמינה בזה שלאדם יש דחף להתרבות לפי דעתי - כל מה שרשמת נוגע ל"הידלקות" על מישהו...משיכה פיזית... אבל לדעתי אהבה היא הרבה יותר מזה... ואיך את מסבירה אהבה בין חברים? או בין בני משפחה?

tssben

New member
אוי זה משהו אחר לגמרי

את מסתכלת על מובן של אהבה מבחינת ההתייחסות אליה בחיי היום יום, אני פשוט השתדלתי להסביר מהי אהבה מבחינה מדעית (למרות ששכחתי כמה דברים), בכל מקרה בין חברים ומשפחה זה לא ממש קשור לרגש אהבה איך שהיא מתוארת מדעית, פשוט משפחה וחברים אלה אנשים שמפתחים איתך יחסי גומלין ,זה עניין חברתי (תחשבי עלינו כמו על עדר של כבשים(רק יותר מורכב פסיכולוגית) בגלל זה לא התייחסתי אל זה.

tssben

New member
איזה ניסוח גרוע

מה שניסיתי להגיד זה שהדוגמאות שנתת מתייחסות לקשר חברתי בין בני אנוש ולא לאהבה ביניהם. חושבת אחרת?

אלינה000

New member
בתשובה לשאלתך - כן ../images/Emo13.gif

את אומרת בעצם שאנחנו לא אוהבים את האנשים הקרובים אלינו? אלא יש ביננו קשר חברתי...? אני לא מסכימה עם זה... לדעתי - אם את אוהבת מישהו אז את מוכנה לשות למענו/למענה הכל (או כמעט הכל). יש מישהו שאני אוהבת, אבל האהבה שלי כלפי אנשים אחרים - כמו לדוגמא אחותי, הבת שלה, אמא שלי וכו'.... היא הרבה יותר חזקה ואם היו אומרים לי לבחור (חס וחלילה) מי ימות, אז הייתי בוחרת בעצמי ולא באחת מהן...לדעתי זאת אהבה... לעומת זאת משיכה מינית שיש בין גבר לאישה היא לא מבוססת על קשר חזק... ולפי דעתי זה מה שהגדרת בהודעה הראשונה שלך... אני מאמינה שיש קשר חזק ומבוסס שכזה גם בין אישה וגבר, אבל הוא הרבה יותר נדיר. אני לא יודעת אם ניסחתי את עצמי כראוי, אבל מה שאני רוצה להגיד זה בערך ככה: אהבה זו לא רק משיכה מינית (היא מאד מאד מורכבת)... אני מקווה שאת מבינה את הרעיון הכללי שלי
''Love doesn't make the world go 'round. Love is what makes the ride worthwhile."

tssben

New member
טוב כמו שאמרתי

ההתייחסות שלך לאהבה היא לא בהקשר מדעי, רק רציתי להבהיר את זה זה לא שאת טועה את פשוט מכלילה יותר, ולמרות שזה נשמע מוזר מה שאמרת זה עניין חברתי לגמרי אבל חלק מזה כמו זה שבוכים כשבן משפחה מת נוגע יותר בפסיכולוגיה שזה דבר שאני לא מבין בו הרבה (הסיבה שאני לא מגדיר אהבה כמוך היא בגלל שדפוסי ההתנהגות בשני המקרים שונה ,לכן אני לא חושב שזה מתאים להכליל את שני המקרים תחת אותה הגדרה(את לא מקבלת "פרפרים בבטן" או תחושה קרה בבטן או רצון לגעת כשאת רואה בן משפחה (יש עוד דוגמאות אבל הבנת את הרעיון). בכל מקרה את מסווגת אהבה שונה ממני ובאמת הורגלנו לחשוב שאהבה זה קצת יותר, אבל אהבה זה לא מושג מדעי אז את יכולה להכליל מה שבא לך איך שבא לך. מקווה שהבנת אבל למה אני מתכוון נ.ב היייתי בטוח שאם אני ארשום בן (BEN) בניק שלי יכתבו אליי בלשון זכר, מוזר לא?

אהבה היא מילה

לא צריך להתבלבל בגלל העובדה הזאת שמייחסים אותה חשיבות למילה אהבה במונח של אהבה לבני משפחה ואהבה לבן זוג. אז קודם כל אמרת בהודעה לפני כן, "אז את אומרת שאין דבר כזה, אהבה שהכל תחושות כימיות בגוף". זה לא נכון כי יש דבר כזה אהבה, אבל מן הסתם זה נובע מתוך הגוף בדיוק כמו כל דבר אחר. בקשר לאהבה, ובכן כן אנחנו מתאהבים בבן זוג בגלל הצורך להתרבות - בדיוק מאותה סיבה אנשים מעדיפים בני זוג יפים (מעיד על בריאות טובה) או בעלי ממון וכבוד (יעזור לגדל את הצאצים). מה שמשותף בכך לאהבה לא לצורך התרבות היא הדאגה לבן הזוג, או הסובייקט הנאהב - כלומר זה אינטרס שלנו שלא יקרה לו שום דבר רע. מדוע? בואו נסתכל על זה ברמת הגן - אם לאדם כלשהו יהיה גן שיתן לו את ההוראות הבאות : "אוקיי אני רוצה שתדאג לאחים שלך" זה יהיה גן שהפצתו תהיה מצויינת, מדוע? הרי לאחים שלך יש סיכוי של 50% שקיבלו את אותו הגן מאחד מהוריהם כך שאם הם ישרדו זה יעביר את הגן הלאה. (וכפי שאנו יודעים דאגה הדדית הופכת קבוצה לחזקה יותר, ראו את דוגמת הזרדים הפאשיסטית) כך שבעצם כשאתה דואג לאחים שלך אתה משרת את אותו הגן שעובר הלאה בצורה טובה יותר. דאגה זאת משותפת גם לבני זוג - כי בימים קדומים יותר לא היו בדיקות הריון או דברים שכאלה, כך שגן שיגרום לך לעזור לבן הזוג שלך יהיה מצויין כי בן הזוג שלך יכול להיות בהיריון בכל רגע. בכל אופן העניין הוא די מסובך וישנם ספרים סוציוביולוגיים על "מלחמת המינים" שמדגימים מדוע יש הבדלים בין גברים ונשים בזוגיות. אם את באמת רוצה להשכיל בנושא כדאי לך לקרוא אחד כזה, כמו כן ישנו פרק לא רע על כל העניין הזה באחד מספריו של דוקינס שנקרא "בחורים נחמדים גומרים ראשונים" שמדגים אסטרטגיות התנהגותיות באהבה.

טעות

הפרק שהכזרתי לא עוסק בכך, אלא פרק אחר שנקרא "מלחמת המינים", הפרק "בחורים נחמדים..." עוסק ביתרון האבולוציוני של ה"נחמדות".

tssben

New member
אתה יכול להוכיח?

משפט נחמד מהמטריקס "אהבה היא מילה" וזה גם מה שאני אומר, אבל אני חולק עלייך בנוגע לגנים, הסביבה מטפחת את האישיות ולא הדנ"א, גנים יכולים להשפיע בעקיף על ההתנהגות אבל לא באופן ישיר לכן קשה לי להאמין שהאבולוציה תקבע לנו צורך כזה. אז אם תוכל להוכיח את דבריך (נחמדות עוברת בתורשה?).....אולי לא הבנתי אותך נכון?

נכון

ישנן נורמות סביבתיות שמכתיבות לנו מה לעשות. אבל הן השפעה משנית לרמה הפיזיולוגית מבחינה עקרונית אם לא נכנסים לפרטים (חתונה למשל). נחמדות לא עוברת בתורשה, בכל אדם יש ספקטרום של התנהגויות מהן הוא בוחר אחרת לפי התנאים השוררים סביבו. לדוגמא בסיבה עויינת סביר להניח שאדם יהא פחות משתף פעולה. להוכיח את זה? אי אפשר פשוט תקרא ספרים על סוציוביולוגיה ותחשוב קצת על הנושא.

tssben

New member
בסדר

אני אקרא על הנושא, אבל בינתיים אדבוק בתאוריות שלי, בכל מקרה גנים כן יכולים לשנות התנהגות אבל אלה השפעות לא ישירות (נגיד קשיי נשימה בילדות הוכחו כי הופכות את הנער לעצבני יותר וחסר סבלנות (מחקר שעשו על אסירים) ויש עוד דוגמאות ,בכל מקרה קשה לי להאמין שגנים קובעים התנהגות כי אם הייתי יודע שיש לי גן של רוצח ובגלל זה הייתי פוחד להפוך לאחד כזה ונהיה נזיר (סתם מקרה קיצוני) לא נראה לי שהייתי כזה, חוץ מזה שדפוסי ההתנהגות שאתה מתאר אנושיים מדי ותלויים בנורמות באותה חברה (נגיד אתה אומר שיכול להיות גן נחמדות, אבל מה זה אומר נחמדות, נחמדות זה לא דבר קבוע, היום נחמדות של אדם זה נגיד לוותר למישהו על משרה טובה כי אתה רווק ולו יש 4 ילדים ו2 נשים
, בשואה נחמדות של חייל הייתה לירות במישהו בין העיניים במקום 2 יריות בבטן) מקווה שהבהרתי את עצמי

tssben

New member
מה זאת אומרת?

למה אני כותב הודעות רק כדי לסתור את הדברים שלך?, רק עמדתי על נקודה (דברים שעוברים בגנים הם דברים קבועים).

אלינה000

New member
אני מסכימה איתך בעניין הזה ../images/Emo13.gif

אני לא מאמינה שבנאדם יכול להיוולד עם תכונות מסויימות אני חושבת שהכל תלוי בסביבה בה הוא חי ובחינוך הניתן לו חוץ מזה, אני נוטה לא להסכים עם זה שאנשים נולדים עם תכונות שבתוך הגנים שלהם כי זה קצת מזכיר לי את הנאציזם, שטענו שהיהודים הם תת-גזע ושמשהו לא בסדר בגנים שלנו...בקיצור - כולנו יודעים מה הנאצים טענו... מה שאני מנסה לומר, אם אתה אומר שניתן להוריש נחמדות - אז ניתן להוריש רשעות... האם ילד של רוצח, יהיה בהכרח רוצח? ואיך אפשר להוכיח את כל זה? אני חושב שאם ילד יורש נחמדות מההורים שלו, זה בגלל שהוא ראה אותם מתנהגים ככה ולמד מהם... אם אתה יכול להוכיח אחרת, אשמח לשמוע על כך

למעלה