מהי דרך האמת???

מהי דרך האמת???

שלום לכל חברי הפורום!
ראשית אסביר קצת על עצמי.
אני מגיעה מבית מאוד מאוד חרדי ומחמיר, ואני אף פעם לא התחברתי לדרך החיים הזאת, שהכניס אותי לדיכאון. מפחד אלוקים.
עכשיו אני נמצאת בצומת דרכים, ולא יודעת איזה דרך לבחור....
איפה האמת נמצאת??? האם יש אלוקים??? האם היהדות אמת??? איזה זרם ביהדות מייצג את האמת???
בינתיים עוד לא עברתי להיות 'להכעיס'ניק'... אני בכל זאת עדיין מפחדת, ולא רוצה לחצות גבולות ולשרוף את הגשרים...
אבל לא אוכל להמשיך כך לאורך זמן! אצטרך לקחת החלטה ממש בקרוב, ואני בינתיים מאוד רחוקה מזה...
אולי פה תוכלו לעזור לי ולהאיר את עיני???
תודה רבה מראש לכולכם!!

עוד אחד9

New member
שלום...

הי שלום
אני אישית הייתי במצב די דומה דבר ראשון אני חושב שאת צריכה לקחת את הדברים לאט ובמתינות
לברר את הנקודות לעומק שמפריעות לך לעומק הייתי שמח לשמוע מהם... מכיוון שעברתי תהליך דומה הדברים נוגעים לליבי אני לא פה בשביל להחזיר בתשובה כי אני לא שם אבל מקצת הנסיון שיש לי אני חושב שצריך לעשות את זה בהשלמה מוחלטת ולכן אל תתלהמי סתם אלא קחי את זה בתהליךעמוק לברור עצמי איפה את עומדת ולאן פניך מועדות יש הרבה דברים ביהדות שמכיוון שנולדנו לתוך זה והכל כל כך טיבעי לנו אנחנו מפספסים הרבה.....מאוד מעניין אותי לשמוע ממך כמה ולמה .....שבוע טוב

ה

ההוא ארמאה

Guest
כבר אמרת סליחות

על זה שאתה לא מכוון בשעה שאתה קוצץ את הציפורניים שלך, או בשעה שאתה קושר את השרוכים כהלכה?

באמת חבל שאנחנו נולדים לתוך זה, זה הרי כ"כ יפה מבחוץ.

ה

ההוא ארמאה

Guest
אז ככה, אין דבר כזה דרך האמת

כל אחד והדרך שלו.

לכי אחרי יורה ליבך ותבחרי לך דרך שהכי מושכת אותך ושהכי מתאימה לך. את לא חייבת להיות "להכעיסניקית" (אם כי זה אפשרי), את יכולה אולי לנסות לגלות את הדת היהודית החרדית מן הצד היותר יפה שלה - הצד שבה היא קוסמת לכל מיני אנשים שמספרים שהם היו בצבא, טיילו בהודו והסתובבו בכל העולם ולבסוף הם גילו את ה"אמת". יכול להיות שתסתדרי עם זה די טוב.

אם יש לך הרהורי כפירה ואין לך הרבה מה להפסיד, אז אין לך הרבה מה לחכות את לא תצטערי על שריפת הגשרים, לא חושב שיש מישהו שיצא בשאלה בגלל כפירה והתחרט על זה.

בכלל נשמע שאת בקטע של לחפש משמעות לחיים, ע"פ הרוב זה בא מתוך מחנק או דיכאון, אז אולי כדאי לקחת את הדברים באיזי. תחפשי לך עבודה או לימודים שיעסיקו אותך במשך היום, תרוויחי קצת כסף, תפני לך גם שעות פנאי לבילויים, תצאי קצת לים לאוורר ת'ראש, ורק אחרי שתעמדי על הרגליים בידיים של עצמך ועם ראש במקום, אז תקבלי החלטה נבונה.

שיהיה בהצלחה

את צריכה להבין עקרון פונדמנטלי אחד,

בשונה מהחברה החרדית, בה מכתיבים לכל האנשים אותה דרך, ומכנים אותה דרך האמת (דרך ישראל סבא), כאן אף אחד לא יכתיב לך את דרכו כדרך האמת. קודם כל, כי אין כזה דבר אמת אבסולוטית, ושנית כי כל אחד בחר בדרכו, ברעיונותיו הוא ודרך החיים שלו די יחודית לעצמו.
אני לא מבינה למה את שואפת להגדיר את עצמך כמשהו מסוים, יש הרבה גוונים של אנשים לא רק להכעסניק או חרדיה. טווח הביניים רחב מאוד. הקושי שלך מתבטא ביכולת להגדיר את עצמך, השאלה למה את שואפת לקבע את עצמך בהגדרה מסוימת כזו או אחרת... תשתחררי.

ולענין הנושאים שהעלת, אני חושבת שכבר כתבתי לך בפורום השכן, שכדאי לך לשבת ולחקור עם עצמך, מה נראה לך נכון או לא וכיוצ"ב, ולאיזה כיוון את נוטה. את יכולה גם לקרוא את ההודעות המתויגות בראש הדף שקשורות לנושאים כאלו ואחרים (למשל האירוח של הרב הד"ר ) או לעיין בארכיון הפורום הזה וגם בפורום השכן. בטוחה שתמצאי הרבה דיונים רלוונטים. (אם את רוצה את גם יכולה לשלוח לי מסר, אני אמליץ לך על חומר קריאה )

את צודקת בדבר אחד, תצטרכי לבצע החלטה בסופו של דבר. מההודעה שלך כאן, ובפורום השכן, אני חושבת שאת מחפשת משהו שיגיד לך עשי כך או אחרת .... את צריכה להבין שההחלטה בסופו של יום תהיה שלך ורק שלך, כאן אין רב שיקח את העול על כתפיו ויורה לך מה לעשות. איש איש ליבו מחשבותיו ובחירותיו.

ואם זה נורא קריטי לך, התשובות שלי לשאלותיך הספציפיות:
איפה האמת נמצאת - כל אחד והאמת הפנימית שלו
האם יש אלוהים - לדעתי לא. [כמובן שאי אפשר להוכיח קיום גם לא סתירה, אבל זה די דומה לעקרונות מתמטיים שיודעים לאן נוטה התוצאה, היא רק עוד לא הוכחה כיום]
היהדות היא אמת - לא. ולכן מזה נובע שהתשובה לשאלה הבאה. אין זרם כזה.

תודה לך!

השאלה ששאלתי פה היא לא כדי שמישהו יחליט בשבילי, אלא כדי לקבל אינפורמציה מאנשים הנמצאים במצב דומה לשלי, או עוברים תהליך דומה.. שבחיים הלא וירטואלים קשה למצוא...
והמטרה שלי זה לעשות סדר בראש...

בכל אופן, אני מאוד מודה לך על התגובה ועל התשובות שלך!
תודה רבה!

כמוך בדיוק

אני מרגיש שהיטבת לתאר את תחושתי המדוייקת. לא רוצה לשרוף גשרים...
אבל ממש ממש לא נמצא בראש ובמוח

חינוך חרדי זה לא בהכרח חינוך דתי

אין אמת אבסלוטית ועליך למצוא את האמת שמתאימה לך. גם לשאלה אם יש או אין אלוהים רק את יכולה לענות, כי האלוהים של החרדים למשל הוא לא האלוהים שלי, או של הרבה אנשים טובים שאני מכירה. כנ"ל גם התורה שלהם.

לא חייבים לזרוק הכל. התחילי ברכישת ידע. ידע הוא כוח ומעניק כוח למי שיש לו ידע. אז התחילי ללמוד! כשתדעי הרבה יהיו האפשרויות תמרון שלך הרבה יותר רחבות.

חשוב שתדעי 2 דברים שהם "יהרג ואל יעבור": האחד, אין שום סיבה להכעיס, לפגוע, למרוד, להילחם וכולי. אפשר וכדאי ללכת בדרך שלך בנחת ובשפי.

והחשוב אפילו יותר: אל תתחתני אם אינך נשואה עדיין עד שתדעי מי את ומי מתאים לך.

שנה טובה!

למעלה