מהי דמוקרטיה?

Deathatred

New member
מהי דמוקרטיה?

מהי התפישה שלכם של מדינה דמוקרטית? כמה הערות לפני שאתם מתחילים לכתוב: 1. מדינה דמוקרטית יכולה להיות מדינת לאום. 2. נא לא להתבלבל בין מדינה דמוקרטית למדינה אוטופית או בין מדינה דמוקרטית למדינה עשירה. אומנם חלק נכבד מהדמוקרטיות הן מדינות עשירות ויכולות לספק לאזרחיהן שירותים וסיבסודים לרוב, אבל האם עושר הוא תנאי הכרחי לדמוקרטיה? 3. נא לא להתבלבל עם אנרכיה. דמוקרטיה אין פירושו העדר חוק או שיש חופש מוחלט (גבולות החופש מוגדרות בחוק).

pelegs

New member
איך שאני רואה אותה

כמו שהיא מתקיימת בארצות אירופה. לאומיות מורגשת(חובה!), חופש, ובחלקן גם כלכלה סוציאל-דמוקרטית. זה בהחלט חשוב לחנך לערכי המסורת וההיסטוריה הלאומית, זה בהחלט חשוב(אצלינו) לשמור על רוב יהודי והגדרה לאומית יהודית. חופש הביטוי חייב להיות מספיק כדי שכל הקשת הפלורליסטית(כוונה לכל הדעות) תוכל להביע את עצמה, אם הם אינם מסכנים את הדמוקרטיה/בני-אדם אחרים באופן ישיר(כלומר, קריאה לרצח וכדומה). מה שכן, לגבי הכלכלה הסוציאל-דמוקרטית - לזה צריך בסיס כלכלי בטוח. אני בספק אם מדינה עניה יכולה לספק זאת... לא רלוונטי כרגע.

Gilgy

New member
תאמין או לא...

אבל ספר האזרחות הרשמי של היישות הציונית (הלא הוא הספר "להיות אזרחים בישראל") כל כך מושלם לדעתי בהגדרת הדמוקרטיה... כולל הפרטים הקטנים! (מהן גבולות שלטון החוק, דמוקרטיה מתגוננת, קונפליקטים בדמוקרטיה וכל זה). הייתי מצטט... אבל השאלתי אותו למישהי אחרי הבגרות והוא לא החזירה לי אותו :( גיל (לשעבר: הדמוקרט. זה פשוט היה די מגוחך להרשם בשם הזה לפורום מתכונים...)

Gaily Trinity

New member
תודות לסניף רחובות

(שיזכו לחיים ארוכים) שנתנו לי אותו לפני שעזבתי ושוב תודות לנדב ונדיה, יצא לי לקרוא את הספר ואני מסכימה עם כל מילה

../images/Emo70.gifגיאלי

הי גיאלי!!! אני שמח שקראת את הספר... רק שלצערי אין שום זיקה בין מה שכתוב שם למציאות :) מעבר לזה.. מה קורה? תשלחי לי איזה אי מייל בהזדמנות...

pelegs

New member
אה...

עכשיו אני מבין את הצורך בשינוי הכינוי... מתכונים! איך לא חשבתי על זה קודם

eviv

New member
מדינה דימוקרטית

1. מסכים איתך שמדינה יכולה להיות מדינת לאום וגם היא יכולה להיות מדינה דו לאומית. כיום אני ושב שצריכה להיות מדינה לאומית- ישראלית (עם ישראל) (חשוב לציין שעם ישראל לא שווה לבני ישראל) 2. מדינה דימוקרטית לא חייבת להיות מדינת רווחה אפשר לראות את ארצות הברית שהיא כך. דימוקרטיה צריכה לפעול למען שיוויון אבל תלוי איפה היא שמה את הגבול שלה. האם היא מעבר לשמירה על זכויות שוות היא פועלת בנתינה או לא אני חושב שמדינתנו צריכה להיות מדינת רווחה אבל זה לא מחייב דימוקרטיה 3. לא ברור לי עם אתה מתכוון על אנרכיה- אידיולוגיה או אנרכיה- באלגן חשוב לציין שהזרם האידיאולוגי שעומד מאחורי האנרכיזם לא בעד אי סדר או בעד אי חוק, הרעיון הכללי שלו זה שלא צריכים להיות שליטים על עם שלם או על כמה עמים לחלופין הדימוקרטיה צריכה לדאוג שהמפגשים בין הזכויות השונות יהיו מתחשבים בשני הצדדים לדוג' חופש הביטוי וחופש התנועה- בעניין הפגנות אני חושב שהדימוקרטיה צריכה לדאוג להפרדת רשויות מה שאין כל כך במדינתנו האהובה.

הגינגי

New member
כמו יהודי טוב שאני

אני אענה לך בשאלה קטנה: אתה שואל בתחילה מהי דמוקרטיה ולאחר מכן אתה שואל מהי מדינה דמוקרטית, הרי לנו כאן אותה שאלה או שמא הבדל רציני ועמוק? אבקש ממך לפרט! אני רואה במדינה דמוקרטית ראשית כל התגלמות והתגשמות חברה דמוקרטית והרי לנו כאן סטירה שכן נפש האדם אינה דמוקרטית בעליל. האם ייתכן לבנות קבוצה בעל תכונה מסוימת כאשר לכל אחד מפרטיה או פריטיה אין את התכונה הזו כלל?

הגינגי

New member
תהיות לילה מאוחרות

אבא שלי תמיד אומר שדמוקרטיה מתחילה בקלפי ונגמרת בקלפי, אבל בין לבין היא עוברת בהרבה מאוד מקומות. שוב אותו אבא (יש לי רק אחד) אומר שהגדרה הכי נכונה לדמוקרטיה שהוא שמע היא שמירת זכויות מיעוטים. ועכשיו לא אבא שלי אבל משהו חשוב גם כן אם כי פחות ( אל תעלב ווינסטון) אמר שדמוקרטיה היא לא דבר מושלם אך היא הדבר הכי טוב שיש לנו עד כה. ועכשיו אנוכי הולך לישון במיטה היפה שלי כי צריך לקום מוקדם לחגיגות המימונה.

למעלה