מהי בגידה?

מהי בגידה?

אני כאן כותבת את מחשבותי האישיות בנושא ולא מנסה לקבוע אמיתות או דברים מוחלטים כאמור רק מחשבותי האישיות. ולעניות דעתי הבלתי קובעת. לדעתי, אנשים בוגדים לא בגלל הצורך "להפיץ גנים" שזה נושא מרתק ומעניין בפני עצמו, ובודאי אפשר ללמוד מזה המון על החלק ה"חייתי שבנו". אנו(לדעתי האישית) במהותנו ניסיון מעניין לחבר מהויות סותרות ומנוגדות: ניצוץ אלוקי עם יצר בהמי בתוך גוף אחד, והתוצאה מעניינת וכוללת צרכים מנוגדים שנלחמים ביניהם לפעמים ונוצרת התלבטות וצורך להחליט ולבחור למי מהם לתת עדיפות, לא פעם הבחירה נתמכת פשוט ע"י הנורמה החברתית המקובלת: בימינו זה די מקובל לבגוד, ולהתריע כנגד הבגידה - זה כמעט "פסה" נחשב שמרני מדי, אבל בחזרה לענייננו...אז על היצר הבהמי שקיים בכולנו ניתן ללמוד מן החיות, וזה מרתק, אבל לגבי הבגידות בנישואין פה נראה לי שבכלל הסיבה העיקרית לכך אצל בני אדם, היא פשוטה להפליא: אנשים רוצים להיות יותר מאושרים. הם חשים איזשהו חוסר, לא די מאושרים, לא די מיצו את עצמם במערכת הזוגית, ומחפשים בבגידה טעם נוסף שיעניק להם תחושת אושר (ולו זמנית/או אפילו אשלייתית). לעניות דעתי הלא קובעת, המניע לבגידה הוא המחשבה כיצד לגרום לעצמי אושר נוסף – שחסר לי, אבל מה, המחשבה הזו אינה "מתחשבת" די הצורך בזוגיות שבה אני נמצא/ת. כי זוהי מחשבה כיצד לפעול בצורה שאינה הוגנת כלפי בן זוגי, שכן הזוגיות היא דבר שנוצר ונקבע בין שני אנשים: שני אנשים בוחרים ליצור ביניהם הסכמה או להגיע להסכם על בסיס משותף. הם מדברים, קובעים, מתרשמים ומחליטים על סמך המידע ההדדי ליצור ביניהם מערכת המבוססת על שיתוף. אחד הדברים העיקריים שעליהם בנויה הזוגיות הוא "...ודבק באשתו והיו לבשר אחד" – כלומר, יחסי המין הם אחד הנושאים המשמעותיים המחברים אנשים לזוג, כך שאין זה נושא שולי וחסר חשיבות, ולכן, לדעתי האישית, מן הראוי שבנושא כה "זוגי" אנשים יחליטו/יפעלו מתוך גישה "זוגית" – גישה שרואה את יחסי המין ביניהם כפעולה של שניים שהיו לאחד – ולא כפעולה של שניים שנשארים כל אחד לעצמו, בלי קשר ובלי כל הערכה למשמעות החיבור ולבן הזוג שאיתו התחברו. מה קורה כאשר רק אחד מבני הזוג לוקח לעצמו את הזכות לקבוע דברים שאמורים היו להיות משותפים קובעים עיקריים ובונים וחשובים לזוגיות - ומסתיר זאת מהשני על מנת להשיג יתרונות (והנאות) לעצמו בלבד? ובכן זו (בעיני) בגידה בערכים שעליהם בנויה ומבוססת הזוגיות שהוא עצמו בחר להשתתף בה: ערכים חשובים כגון: שיתוף, כנות, יושר, הגינות, פתיחות, הסכמה, הדדיות, אמון- אלו הלוא הערכים הבונים זוגיות. ומבחינה זו זו בגידה בבן הזוג שחוסר הידיעה לא מאפשר לו לבחור בתגובה הולמת, שכן אם היה יודע אז היה יכול להגיב באופן הדדי למצב, לבחור את עמדתו על הפעולה, להחליט אם זה מתאים לו או לו. ובכן הזכות הזו נשללת ממי שבוגדים בו ולעתים זה גם נעשה במכוון על מנת שהבוגד יוכל להמשיך לבגוד ואילו הנבגד שלא יודע על כך ישאר גם הוא בידיו של הבוגד. מבחינה זו הבגידה היא בחירה בפעולה שאינה הוגנת כלפי בן הזוג. כמו כן, האנרגיות שהבוגד מפנה למחוזות הבגידה – אלו אנרגיות שנחסרות מהזוגיות, ונשללות מהנבגד - יתכן והוא לא מקבל דברים שיכול היה לקבל לולא הבגידה כגון: חום, עניין, יותר יחסי מין, ואולי גם יותר אהבה. ובכן מבחינה זו לדעתי זוהי בגידה בזכויות הבסיסיות שמגיעות לבן הזוג בנישואים. ובכלל בערך של הזוגיות כדבר משותף בין האנשים שהחליטו כבר על כך. לכן, זו בגידה בהגינות שעל פיה ראוי היה שהזוגיות תתנהל. כך אני מבינה את הבגידה. עכשיו, אני לא אומרת לאנשים איך עליהם לחיות את חייהם, שיעשו כרצונם, ובכלל כל מקרה לגופו, אבל בכל זאת נראה לי שאם כבר אדם מצוי במערכת זוגית מן הראוי היה שיבין ויפנים בתודעתו שזה לא מן הראוי שהחלטה מסוג זה תיעשה באופן אישי על ידו בלבד תוך התעלמות או אף מניפולציה, להשגת רווחים אישיים לעצמו בלבד, אלא ראוי היה שתיעשה בין שני בני הזוג מתוך אמון, פתיחות, כנות יושר, והסכמה. שכן זו החלטה שנוגעת בשורש ובמהות של הזוגיות שבה הוא נמצא ולכן ראוי היה שהחלטה זו ובחירה זו תהיה זוגית ולא אישית. לפי מה שאני חושבת – כשיש הסכמה באמת בין בני הזוג על ניהול יחסים פתוחים – אז אני לא רואה בזה שום בעיה או פסול. אבל ללכת ולעשות משהו מאחורי גבו של אדם שאיתו קבעת לנהל מערכת כה משמעותית וחשובה, זו נראית לי אישית, התנהגות פסולה ולא הוגנת, שבמקרים רבים הורסת את העקרונות שעליהם מן הראוי שזוגיות טובה תהיה מבוססת.

allan

New member
אהבתי את התיאורים

אבל אני חושב שבגידה היא קודם כל בריחה. הבגידה בעצם מתחילה בראש ולאחר מכן פורצת לתחומים אחרים. לא חייבים לקיים יחסי מין עם מישהו אחר בשביל להכריז על עצמינו כ-"בוגדים". במקום לנסות להתמודד עם הבעיה אנחנו מחפשים מעקפים וכאן בדיוק הענין של הבריחה. רוב האנשים שבוגדים לא מוכנים להשלים עם המחיר של ההתחיבות שהם לקחו על עצמם וכאן אני מדגיש על עצמם !!! זה משנה אם הבן זוג יודע או לא ??? ברגע שהראש שלך עסוק ברוב הזמן במשהו מחוץ למסגרת שבנית אז בעצם אתה כבר בוגד וקודם כל בעצמך ובמסגרת הקיימת. אם אתת מחפש ריגושים כי מה שיש בבית חסר צריך קודם כל לנסות לסדר את הענינים עם הבן זוג של ולפרוש לפניו מה אתה מרגיש. אם זה לא עוזר אז אתה צריך לחשוב על עצמך ועל מה שחשוב לך (ילדים למשל) ולהחליט מה סדר העדיפויות שלך. אין שום סיבה להיות מתוסכל לאורך זמן במערת יחסים יש רק שתי ברירות: א. להשלים עם המצב הקיים ולנשות להסתכל על הדברים מזווית שונה שתקל עלינו ב. לפרק את החבילה ולמצוא מישהו שגורם לנו הרגשה יותר טובה עם עצמינו ואיתו

modoo

New member
האם את בוגדת?

או בגדת בעבר? האם בגידה זאת התמכרות לריגושים? מה אדם מכור יכול לעשות לסביבתו בכדי לספק את צרכיו? האם הטיפול בבגידה הוא בעצם גמילה מ...? שאלות שאלות...

אתה שואל אותי? לא אני לא

בוגדת, למה אתה שואל?? לעתים הבגידה אינה התמכרות, זו קודם כל החלטה כאשר האדם מחליט להעניק עדיפות ליצריו כי כך הוא רוצה להשיג יותר אושר לעצמו. והחלטה זו - לדעתי האישית - מבחינת התקדמותנו האנושית - היא החלטה בכיוון לאחור - או אפשר גם בכיוון מטה -(להעדיף את מרכז המין על פני מרכז הלב והרוח) אפילו אם נקבל את תורת האבולוציה של דרווין(שבאנו מהקוף זוכרים?) אפילו זו תורה שמאמינה בא-בולוציה(התפתחות קדימה) ולא באינבולוציה (התפתחות לאחור)כלומר, אפילו אם נניח שבאנו באמת מהקוף, אז לפחות מן הראוי היה שכבני אדם נפגין איזושהי דרגה של שליטה ותבונה רוחנית/נפשית שהיא מעל לרמה החייתית הנ"ל.ולא ש"חיה" זה פסול זה חלק לגיטימי לגמרי מעצמנו, הגוף והיצרים זה דבר נפלא רק מה אנו בני אדם וזה אומר לחפש שליטה בגופנו ולא שגופנו ישלוט בנו, אינטגרציה בין החיה שבנו לרוח שבנו ולדעתי האישית והלא קובעת עד שלא נמצא אינטגרציה אמיתית (קבלה של שני החלקים ועבודה של התאמה ביניהם שאחד לא יסתור את השני) - עד אז לא נהיה באמת מאושרים, ומבחינה זו החיפוש אחר האושר דרך הבגידה הוא שלב ילדותי ולא בוגר שלנו עם עצמנו כבני אדם. פשוט אשלייה. חוסר בגרות אנושית. לנושא הריגושים - אנשים רבים בוגדים מתוך החיפוש אחר הרפתקאה ריגוש וגיוון בחייהם, אחת הבעיות העיקריות בחיי נישואין זו השגרה השוחקת האפרוריות המשעממת, האדם תמיד נמשך לחידושים ולחדש, אבל לדעתי,זה גם תלוי בנו, אם אדם מוצא עניין בחייו, למשל אם יש לו עבודה מרתקת שיש בה הרפתקנות מסוימת, הוא חוקר, הוא מתלהב מדברים, הוא נותן לעצמו להנות מהחושים שלו (בלי לפגוע באחרים) או שהוא מעיז ולוקח סיכונים בכלל בחייו, וכמובן אם הוא מספיק נבון כדי לנסות להלחם בשגרה ולגוון את חיי הזוגיות שלו לעשות עם אשתו דברים חדשים כל פעם למה לא?? - אז לא חושבת שבאמת תהיה לו סיבה לבגוד אבל אנשים אני חושבת הולכים יותר מדי על הדרך הקלה - לא עושים את המאמץ האמיתי להתמודד ולשפר את חייהם. במקום זה, הם מתגברים ומגבירים את היצר החייתי, הנורמה החברתית, התרבות, האמנות כל הזמן יוצרים גירויים שמושכים ומחזקים את היצרים, וזה משפיע ו"חזק" - לנושא ההתמכרות - במקרים קיצוניים אני חושבת שאפשר לערוך השוואה אם אדם באמת חש שהוא ממש לא שולט ביצריו, יכול להיות שמשום שיש כל כך הרבה גירויים בלתי פוסקים מסביב אולי נוצרת תחושה כזאת, (נדמה לי ביחוד אצל גברים) ואז אולי אפשר להשוות את הבגידה והטיפול בה לטיפול מגמילה, אצל נשים זה יותר צורך נפשי כל כך עז באהבה שחסרה להן שיכול לגרום גם להן איזו תחושה של התמכרות (לאהבה) אז במקרים כאלה זה באמת כמו התמכרות, וכידוע קשה קשה להיגמל מהתמכרויות. וכמו שרמזת זה עלול לפגוע בסביבה, אבל זה לא חייבת להיות התמכרות.

modoo

New member
לדעתי את קצת מהלכת קצת מעופפת

אני לא מסכים עם כל מילה שאת כותבת אך, נהנה לקרא אותך מאוד. הייתי רוצה למצא את עצמי בזמן הקריאה של הטקסטים שלך חושב על "עמחה" גם ולא איזה דיעה פילוסופית שעל פניו נשמעת צודקת. עדיין אין זה גורע כהוא זה מההנאה הגדולה של קריאת דעותיך.

פלסטיק

New member
כמה שאלות.

פעמים רבות דנו כאן בנושא הבגידה (כמו בגידה באמון) אבל את מציגה כאן גם דעה שונה. כל השאלות מתייחסות לדברים השונים מאלה שדשנו בהם כאן רבות (כמו הבגידה באמון בין בני זוג). בקשר לבגידה "מינית" (יחסי מין עם מישהו אחר מבן/ת הזוג): כתבת שבבגידה עם מישהו אחר בעצם גוזלים משאבים מבן הזוג. מספרים פה גם גברים וגם נשים על בן או בת זוג שפשוט לא מעוניינים בכלל או מעוניינים רק במעט (לדעתם) יחסי מין. אז אם אנשים יבגדו בבני זוגם שאינם מעוניינים במין (או במין מועט יחסית) הם לא ישללו מהם דבר, לפעמים להיפך, במקום בן זוג מתוסכל (מחוסר במין) מקבלים בן זוג נחמד ואוהב וכל המערכת הזוגית דוקא נראית הרבה יותר חיובית. אין כאן גזילת משאבים - כך שלשיטתך אין כאן כלל בגידה איפה לא הבנתי אותך, איפה אני טועה? (אולי אני הבנתי ואינני טועה?)

פלסטיק

New member
ביקשתי תשובה רצינית

רק כדי להיות ברור: 1. אני לא מבולבל ובטח לא מבקש מאנשים זרים צידוק. ביקשתי פשוט להבין דעה של מישהי. 2. אם פנו למקורות אז אני אסביר בלשון אחרת: כמו אתרוג, זה נהנה (הבוגד) וזה איננו חסר (הנבגד). אם אין חוסר לפי ההגדרה אין כאן בגידה (לפי ההסבר של פרח ירוק) עכשיו ברור יותר?

אל תדאג אני חושבת עליך....

אבל שוכבת עם כולם! אל תדאג אני אוהבת אותך
אבל שוכבת עם כולם! לא מתה על אביב גפן אבל אני חושבת שהצלחתי לצטט נכון. פלסטיק- אז תגיד לי עכשיו זה מקובל או לא??? נשמע הגיוני או לא??? לזה בעצם התכוונת או לא??? אתה היית מסכים לדבר כזה??? ומה לגבי בת-זוג שלא "מתה" על סקס???

פלסטיק

New member
זה לא מה שהתכוונתי

מישהי בפורום הזה (בדף הזה) כתבה שפשוט בעלה לא מספק אותה אם בדיסקרטיות היא תמצא לה מישהו שיעשה אותה מאושרת, ובעלה לא ידע - לפי ההסבר של פרח ירוק על בגידה, אין כאן בגידה (זה נהנה וזה לא חסר...) אני לא מסכים איתה ולכן מבקש הסבר. לגבי בת זוג? אותו הדבר כמו לגבי בן זוג, מה ההבדל?

פלסטיק קראתי הרגע את

הודעתך ואני מסכימה איתך שאם בן הזוג לא רוצה מין אז באמת לא נחסר ממנו המין שלא רצה. אתה צודק אני חושבת. מצד שני יכולות להיות לזה השלכות אחרות, מעבר לחיסרון הספציפי הזה ואני התייחסתי גם לעצם ההסתרה מבן זוג שזה אדם שחשוב לנו (לפחות אמור להיות) ושהיחסים איתו מבוססים על מה? לא על כנות? אז על מה? אז לעצם ההסתרה זו שאלה האם זה הוגן להסתיר דברים כאשר זה שמסתירים ממנו נשללת ממנו האפשרות לפעול בהתאם לפעולה הנסתרת? לדעתי זה לא הוגן. אבל זו רק דעתי. אני גם עשויה להסכים שאם עושים (מסתירים) את זה מתוך התחשבות מלאה ומוחלטת ברצון של בן הזוג אז זה כן הוגן. אבל בדרך כלל ההסתרה הזו זה קשור לחוסר התחשבות בבן הזוג ולא להתחשבות בו. זה פשוט יותר נוח שהוא לא ידע כי אם הוא ידע..... שוב אם שני בני הזוג מסכימים ביניהם בלב שלם שאחד הוא בעל יצר נמוך במיוחד ומרשה לשני להנות ולבלות עם אחרים (היתה כאן פעם דוגמה) אז זה פייר, זה הוגן וזו לא בגידה, ונראה לי שזה גם די נדיר.... אבל לפי האמונה שלי חייבת להיות הסכמה בין בני הזוג. אחרת זה לא פייר. מי אמר שהחיים קלים? מישהו כל כך רוצה לבלות אז שיחיה ללא נישואין, שיבלה כל יום עם בן זוג אחר שיטעם את כל טעמי הריגושים והאהבות, למה לא, מקובל, ואולי זה גם חיים טובים, אבל שלא יתחתן ואח"כ כשזה לא נוח לו יבגוד ועוד יטען שלא בגד?

פלסטיק

New member
שמח שאת עונה לי אבל...

אני שואל על א´ ואת עונה לי על ב´. ברור שמערכת שיש בה הסכמה אין בה בגידה, זו לא היתה שאלתי. אני מדבר על מערכת שבה לא עשו הסכמה מראש, בן זוג אחד רועה בשדות זרים (ואולי שני בני הזוג) ואף אחד מהם לא יודע. זה נהנה וזה איננו חסר - לפי מה שרשמת למעלה בראש השירשור אין כאן בגידה, ואני תמה אם לזה התכוונת (ואם לא אנא הסבירי).

הדבר הראשון שעשיתי בבוקר...

היה להדפיס את ההודעה שלך ומאז היא איתי בכיס החצאית... (והרבה בראש) אז ככה.... כתבת יפה אבל מאוד כללי לדעתי לא תמיד בגידה מתחילה בראש ומ"המעט" זמן שאני כאן בפורום נראה לי שבגידות זה דברים שקורים ולא תמיד יש מספיק זמן לחשוב מה יהיה או איפה נקודת האל-חזר... נקודה נוספת למחשבה לא תמיד יש ענין של החלטה ופגיעה בבן זוג ממה שאני יודעת בגידה יכולה גם להתרחש כשאתה במלכוד כשאין לך שום אלטרנטיבה אחרת והדרך היחידה שלך לחיות היא לבגוד!

כל כך הרבה דובר בה - בבגידה

בגידה היא תוצר בגידה היא תוצאה של כל השאר הן סיבות כל אחד/ת ימצא/תמצא לעצמו/ה את הסיבה מדוע הוא/היא בוגד/בוגדת ולחילופין לא בוגד/בוגדת כל אחד/ת יחליט/תחליט לעצמו/לעצמה עד כמה מוסרי/לא מוסרי בעיניו/ה נושא הבגידה - או שלא כי מוסר הוא מונח "גמיש" ו"אישי" מאד מוסר לאחד אינו מוסר לאחר "כשיש הסכמה באמת בין בני הזוג על ניהול יחסים פתוחים" - בעיניך זה מוסרי? בעיני אחר לא ועקרונות??? מהם אותם "עקרונות שעליהם מן הראוי שזוגיות טובה תהיה מבוססת"???? מי קבע אותם? מי החליט שהם הם ה"ראויים"??? אל לאיש לנסות לקבוע לאחר את אמות המידה שלך/שלו/עבורו לא כל מה שמתאים לך מתאים לאחר איש כטוב בעיניו יעשה אפשר להסכים אפשר שלא אפשר לחלוק על דעתו כל אדם ינהג עפ"י אמות המידה שלו עצמו אישה1

וכשאיש הישר בעיניו יעשה

אז הגנב יגנוב, הרוצח ירצח, השקרן ישקר, והבוגד יבגוד, ומשום שאנו אנשים נאורים וליברלים כמובן, ומאמינים שאיש הישר בעיניו יעשה אז אנחנו נפהק ונאמר באדישות: אבל הרי המוסר זה דבר גמיש ואישי לא? וזה מה שכואב לי, מפני שלכן, החברה שלנו, ככה נראית. וזו רק דעתי האישית.

דבר הבוגדת/גנבת/ופוטנצאל לרוצחת.

היות ואני שפלת רוח,חייתית , נטולת ניצוץ אלוהי כלשהו שהגיע אליי במערכות חשמליות מקובלות. היות ואני בן אדם נטול שליטה ותבונה רוחנית. היות ואני בוחרת בבגידה מטעמים חייתיים, המחפשת תחושה זמנית ואשליה של אושר, היות ואני בשלב ילדותי ולא בוגר שלי עם עצמי, חסרת בגרות אנושית אני בוחרת בדרך הקלה, מתעלמת מ"דבק באשתו והיו לבשר אחד" כמו מעוד כמה פסוקים שאינם מרכיבים את עולמי הצר, האדיש, הליברלי,והנאור. היות ויש לי גם פרנסה עתידית כגנב, רוצח ועוד כמה אופציות.. כי הרי את התואר ראשון בבגידות כבר לקחתי ,והוא המוביל גם לתואר שני בגניבות ואת הדוקטורט אני אמורה לעשות ברצח. ואיזה טוב שכמה פעמים גם מופיע,זו רק דעתי האישית, "ואני לא אומרת לאנשים איך לחיות שיעשו כרצונם" בהחלט שיעשו כרצונם- בכל פיסקה שנייה באמירתך המפותלת, מופיעה דעתך המאוד נחרצת, על האדם אופיו החייתי והבהמי (המילים חייתי, בהמי, ויצר מופיעות באמרה שלך 9 פעמים לפחות). על הסיבות האישיותיות הלא בשלות הגורמות לו לחפש אשליית אושר ואי בשלות רגשית. אחרי האמירה האחרונה שלך לאישה 1 פשוטה, אני שמחה שאני רק בן אדם אישה עם תבונה עם חשיבה טולרנטית לאחרים הערב אני מאושרת שלא התחברתי למערכת החשמל הזו, שנותנת ניצוצות אלוהים. וזו כמובןרק דעתי האישית

../images/Emo13.gif לבריאות!

הי גב´ שייקספיר, בוקר טוב לך! הודעותי כל כך נחרצות, פסיכולוגיסטיות, שיפוטיות, אליטיסטיות, "סומא עם מקל לבן" - (הכל לקוח מהודעותיך). זה מחמיא לי שטרחת לקרוא בתשומת לב כה רבה את הודעותי.. אני לעומת זאת לא ערכתי רשימת תכונות שלך, ולא הבעתי דעה אישית עלייך כדי לא לפגוע בך ובתדמיתך במקום שהכל קוראים מתרשמים ומביעים דעתם על נושאים שונים, כי נראה לי שאין זה המקום הנכון לערוך רשימות של תכונות אישיות ולקטול בצורה לעגנית אנשים שאינך מכירה. את החלטת שאני מאוד שיפוטית ונחרצת ושעולמי צר ולא סובלני אולי זו דעתך על סמך פרשנותך בלבד, אבל זו רק דעתך האישית. אני עברתי כל כך הרבה דברים בחיים שלי והתנסיתי בכל כך הרבה צורות חיים שונות והפוכות זו מזו, שלדעתי (מותר לי?) ראיית עולמי מקיפה, רחבה ומקבלת הרבה דברים. אמנם נכון שדעתי שונה משלך, וזו זכותי המלאה, כמו כן נכון שהבעתי דעה בנושא שקרים ובגידות אך גם זו זכותי המלאה אפילו אם זו דעה נחרצת. ומה בכך? עשיתי רע למישהו? בסך הכל הבעתי דעה, אני לא צריכה להצטדק על זה שאני סבורה שהערכים והמוסר בימינו הם קצת בשפל, ושזה כואב לי, כמו כן,לא פסלתי איש ואמרתי שכל מקרה לגופו ושזו רק דעתי הלא קובעת אז מה? אף הקצנתי את דברי בעניין איש הישר בעיניו כדי להמחיש שאיני רוצה להיות אדישה לנושא השקרים והבגידות, אך אני מבינה היטב שיש כל מיני מקרים פרטיים, כל מקרה לגופו והסיבות שמהם הוא נובע. ולא אכנס אליהם, אני ודאי שלא רואה את האדם בצורה שלילית, גם החלק החייתי שבו וגם האלוקי הם חלקים נפלאים בעיני, וזו היכולת שלי לקבל ולהכיל, והאמונה האישית שלי היא לחבר אותם בצורה נכונה, וגם זו זכותי המלאה. כמו כן אני ודאי לא מתיימרת לדעת את כל האמת, אבל למה למה אסור לי להביע דעה שונה משלך מבלי שאהפוך מטרה ללעג הציני שלך ולקטילה כל כך שיפוטית שלך את אופיי כאדם? האם את זו שמנסה לקטול אותי?

אחותו של שקספיר

איך אני אגיד את זה בלי שישמע כאילו לי ולפרח ירוק יש קונספירציה נגדך.... אני חושבת שכל מילה שפרח ירוק כתבה לך "חקוקה באבן" ומקבלת את מלוא הסכמתי. וגם אני חושבת כמותה למרות שאנחנו אנשים אחרים לגמרי!!!! לי אישית קרה הרבה שלא הסכמתי עם דעותיך אבל נהנתי לקרוא אותך ולדעתי היחיד שיש לו דעות נחרצות ואמירות מקובעות זו את! שיהיה לך יום טוב!

האמת לאמיתה?

לא קראתי את הודעתך ואת השרשור הנובע ממנה, אלא לאחר שהגיעה אליי פניה לתיבת המסרים בשעת ערב לקרוא ולהתייחס. לא טרחתי לקרוא קודם, כי אני יודעת שדעותינו חלוקות. לאחר הפניה האישית, קראתי וגם הגבתי. לא הייתה בהודעתי זו שמץ של מילה שעסקה בניתוח אישיותך, אורח חייך אלא התייחסה לציטטות מהדברים שנכתבו על ידך. אני מגיבה בלשוני ובמילותיי. צינית? -כן. לעג?- אולי. כנראה בעיניי המתבונן. ואם יש לעג- הוא לא לכותב ,אישיותו או אורח חייו אלא לתפיסת העולם שהובאה במסרייך ובעיקר באחרון שבהם שלכאורה במתק שפתיים היה מקבל את השונות הרבה, "איש הישר בעיניו יעשה" ובנשימה אחת הביע את סלידתך מקהל הבוגדים, גנבים ורוצחים. את גם " אני ודאי לא מתיימרת לדעת את כל האמת" ואני- מבינה מדברייך שיש אמת אחת - פרח ירוק, אם זו אינה שיפוטיות- מהי שפוטיות? לסיפא של הדברים אם אמירותיי מטרידות אותך את מוזמנת לדלג מעליהן בקלילות מירבית. חירות הכתיבה והקריאה הוירטואלית.

למעלה