מהי אש?

baduist

New member
מהי אש?

מקווהשאני בפורום הנכון. מהי אש? ממה בדיוק היא עשויה? איזה חומר זה
? כשאני מדליק גפרור, מה בדיוק נדלק ומה בוער? כשברק פוגע בעץ ? כשיער עולה בלהבות ביום חם? מה בדיוק קורה שם? אודה לכם אם תוכלו לענות, או להפנות אותי למקום בו אוכל לקבל תשובה

achokler

New member
ראקציה כימית

בין חמצן לחומר שנשרף. החום יוצר תגובה כימית בין החמצן באויר לחומר שנשרף. כתוצאה מכך יוצא CO שהוא העשן. והחומר והחמצן מתכלים.

Levos

New member
תיקון קטן

הפחמן הדו חמצני CO2 הוא לא העשן, וכלל אינו נראה. העשן מופיע כשנישרף חומר המכיל חלקיקים שאינם בוערים, או מיד לאחר שמכבים את האש. העשן מורכב רק מחלקיקים אשר מתרוממים לאוויר כתוצאה מהחום אך לא בוערים.

achokler

New member
אני לא כתבתי co2 אלא co

תבדוק שוב ותראה שהעשן מורכב ברובו מחד תחמוצת פחמן שזה הריאקציה בין מולקולות הפחמן שבחומר לחמצן.

vvizard

New member
המממ...

אני לא יכול לתת תשובה מלאה... אבל... כמו שנכתב כתוצאה מהתגובה בין החמצן והחומר שנשרף משתחרר המון חום. עכשיו, גופים פולטים קרינה אלקטרו-מגנטית בכל מקרה, אבל ככל שהם יותר חמים כך תדירות הקרינה גבוהה יותר עד שבאיזשהו שלב התדירות היא תחום האופטי וזה נקרא אור. (כך עובדת נורת להט למשל) אז זה הסיבה שהאש "זוהרת". לגבי, למה היא "רוקדת" אני משער (בוודאות גבוהה) שאלה האדים והאבקה החמים של החומר הנשרף שעולים באוויר מתקררים ומפסיקים לזהור, זה מסביר לדעתי את "הלשונות".

מצטרף לשאלה

כשעשיתי את קורס המתנדבים הבסיסי הגדירו לנו בעירה כ"תהליך חמצון מהיר המלווה בתופעות אור וחום" , אבל לא הצלחתי לרדת לעומק העניין אף פעם. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר. תודה מראש הבהרה : אני מתנדב ולא כבאי אמיתי.

6069

New member
נצל"ש

מה יוצר את ההבדל בין סתם בעירה לפיצוץ?

אורן51234

New member
הדף...

אש יוצרת חום. חומרים שונים מגיבים אחרת לחום. יש כאלה שסתם יתחממו (ברדל לדוגמא) ויש כאלה שיתרחבו במהירות (סיר מים רותחים). בנזין לדוגמא הוא חומר דליק שנוטה להתרחב בחום לכן לא כדאי להדליקו במיכל סגור...

הבדל בין פיצוץ לבעירה

בעירה מוגדרת כחמצון כל חלקיק וחלקיק באופן סיסטמי (כלומר שריפה של כל חלקיק לאט לאט) פיצוץ הוא שריפה של כל החלקיקים בעת ובעונה אחת.

למעלה