מקווה שיהיה לך כוח לקרוא הכול
יש לי דיי הרבה לענות לך, אז אם הזמן ידחוק בי אני אאלץ להפסיק ולהמשיך אח"כ... למה אנחנו מאמינים? קודם כל, כי יש במה! יש קב"ה להאמין בו! אין לי תשובה יותר מתאימה או נכונה מזו... אבל אומר לך גם שהאמונה עוזרת לאדם להתגבר על מצבים קשים בחייו, כי הוא מבין שלכל דבר יש סיבה, שיש דין בעולם, ששום דבר לא "קורה מעצמו" ושיקבל שכר ועונש על מעשיו. האמונה בה' עוזרת גם לאדם לענות על השאלה- אם החיים נגמרים, למה שווה לחיות אותם? למה מתים בסוף? וכו'. וכאן דיברתי על זה בצורה מעט פשטנית. שאלת- "מאיפה לכם לדעת שזה באמת התקיים?" - זה בדיוק העניין! זה כל העניין של האמונה! באמונה אני מאמינה ש"כל זה התקיים" ובגלל האמונה האמיתית שלי, אין לי כל צורך בהוכחות נוספות. אבל ישנן הוכחות (הרי בכל פעם ארכיאולוגים מוצאים מגילות גנוזות, הוכחות עתיקות... מדענים מגלים דברים שתואמים דברים שנכתבו בתנ"ך, אסמכתאות לארועים מהתקופות הללו) וההוכחות האלו רק מוסיפות פאן נוסף לאמונה שלי- את הפאן המדעי, שמחזק את האמונה, אבל יותר עוזר לטעמי לאלה מ"בחוץ" שצריכים חיזוקים כדי להבין את האמת. לי זה עוזר כדי להוכיח להם את האמת. מבחינתי אין הרבה צורך בהוכחות הללו. מבחינתי (והדבר הזה נכתב לא פעם בפורום "דתיים חילונים-) כל רגע שאני חיה, נושמת... העובדה שאני קמה בבוקר, זה שהשמש זורחת, זה שתינוק נולד... כל אלה הם הוכחות חותכות מבחינתי לקיומו של הקב"ה. כמובן שבתקופה שאנו חיים בה, רבים מאנשי המדע הנוצרים או החילונים, ינסו להפריך את הקטע האלוקי שבדברים הללו, וימצאו את העניין המדעי שבו (כי הרי העולם נברא מהמפץ הגדול לטענתם, והאדם נברא מהקוף ח"ו) אבל אלו הן רק נסיונות הפרכה שלא מפחיתות אצלי ולו במקצת את האמונה. כתבת "מי אמר שהייתה בריאת העולם, ומי אמר בכלל שקיבלנו את התורה הקדושה? הרי אין עדויות מהזמן ההוא"- אין עדויות??? יש לך את התורה! איזו עדות יותר מזה את צריכה? רגע רגע, בגלל שזה היה לפני המון שנים?? לפי מה שכתבת, אני יכולה לבוא לאדם כולשהו, ולומר לו שמבחינתי הסבא של הסבא שלו לא היה קיים! למה? כי זה היה הרי לפני הרבה שנים! זה שבריאת העולם וקבלת התורה וכל הארועים החשובים האלו בתולדות העם היהודי קרו לפני שנים רבות לא אומר כלל שהם לא קרו! מי אמר שקיבלנו את התורה? מי אמר שיבוא המשיח? טוב, זה בדיוק עניינה הגדול של האמונה- צריך להאמין באלה! לדעת בתוכי תוכך, בכל נפשך שזוהי האמת ושאין עוד מלבדו, וכל השאר יבוא לבד. ואם היו לך הוכחות חותכות לכל דבר, זו כבר לא הייתה אמונה, זה היה מדע. אם היו הוכחות כולם כבר היו חוזרים בתשובה... אבל ה"חוכמה" היא לחזור מתוך בדיקות עם עצמך, עם הסביבה... להגיע להבנה האמיתית שמצאת את האמת ביהדות.