מהי אמונה

מהי אמונה../images/Emo35.gif

תהיתם פעם למה אנו מאמינים במשהו? מאיפה לכם לדעת שזה באמת התקיים? למשל-אמונות טפלות:
-זה עושה למשהו רע? וממתי בכלל התחילה האמונה הזאת? זאת דילמה-להאמין באמונה כשכולם מאמינים בה. למשל: אמנוה בהקב"ה. מי אמר שהייתה בריאת העולם, ומי אמר בכלל שקיבלנו את התורה הקדושה? הרי אין עדויות מהזמן ההוא
מי אמר? אולי המציאו
וקראו לו תנ"ך, או
שקוראים לו "ספר הזהר"? ומי בכלל אמר שיגיע המשיח? זה לא שאני לא מאמינה באמונות, פשוט מעניינת אותי דעתכם.

mayakol

New member
מקווה שיהיה לך כוח לקרוא הכול

יש לי דיי הרבה לענות לך, אז אם הזמן ידחוק בי אני אאלץ להפסיק ולהמשיך אח"כ... למה אנחנו מאמינים? קודם כל, כי יש במה! יש קב"ה להאמין בו! אין לי תשובה יותר מתאימה או נכונה מזו... אבל אומר לך גם שהאמונה עוזרת לאדם להתגבר על מצבים קשים בחייו, כי הוא מבין שלכל דבר יש סיבה, שיש דין בעולם, ששום דבר לא "קורה מעצמו" ושיקבל שכר ועונש על מעשיו. האמונה בה' עוזרת גם לאדם לענות על השאלה- אם החיים נגמרים, למה שווה לחיות אותם? למה מתים בסוף? וכו'. וכאן דיברתי על זה בצורה מעט פשטנית. שאלת- "מאיפה לכם לדעת שזה באמת התקיים?" - זה בדיוק העניין! זה כל העניין של האמונה! באמונה אני מאמינה ש"כל זה התקיים" ובגלל האמונה האמיתית שלי, אין לי כל צורך בהוכחות נוספות. אבל ישנן הוכחות (הרי בכל פעם ארכיאולוגים מוצאים מגילות גנוזות, הוכחות עתיקות... מדענים מגלים דברים שתואמים דברים שנכתבו בתנ"ך, אסמכתאות לארועים מהתקופות הללו) וההוכחות האלו רק מוסיפות פאן נוסף לאמונה שלי- את הפאן המדעי, שמחזק את האמונה, אבל יותר עוזר לטעמי לאלה מ"בחוץ" שצריכים חיזוקים כדי להבין את האמת. לי זה עוזר כדי להוכיח להם את האמת. מבחינתי אין הרבה צורך בהוכחות הללו. מבחינתי (והדבר הזה נכתב לא פעם בפורום "דתיים חילונים-) כל רגע שאני חיה, נושמת... העובדה שאני קמה בבוקר, זה שהשמש זורחת, זה שתינוק נולד... כל אלה הם הוכחות חותכות מבחינתי לקיומו של הקב"ה. כמובן שבתקופה שאנו חיים בה, רבים מאנשי המדע הנוצרים או החילונים, ינסו להפריך את הקטע האלוקי שבדברים הללו, וימצאו את העניין המדעי שבו (כי הרי העולם נברא מהמפץ הגדול לטענתם, והאדם נברא מהקוף ח"ו) אבל אלו הן רק נסיונות הפרכה שלא מפחיתות אצלי ולו במקצת את האמונה. כתבת "מי אמר שהייתה בריאת העולם, ומי אמר בכלל שקיבלנו את התורה הקדושה? הרי אין עדויות מהזמן ההוא"- אין עדויות??? יש לך את התורה! איזו עדות יותר מזה את צריכה? רגע רגע, בגלל שזה היה לפני המון שנים?? לפי מה שכתבת, אני יכולה לבוא לאדם כולשהו, ולומר לו שמבחינתי הסבא של הסבא שלו לא היה קיים! למה? כי זה היה הרי לפני הרבה שנים! זה שבריאת העולם וקבלת התורה וכל הארועים החשובים האלו בתולדות העם היהודי קרו לפני שנים רבות לא אומר כלל שהם לא קרו! מי אמר שקיבלנו את התורה? מי אמר שיבוא המשיח? טוב, זה בדיוק עניינה הגדול של האמונה- צריך להאמין באלה! לדעת בתוכי תוכך, בכל נפשך שזוהי האמת ושאין עוד מלבדו, וכל השאר יבוא לבד. ואם היו לך הוכחות חותכות לכל דבר, זו כבר לא הייתה אמונה, זה היה מדע. אם היו הוכחות כולם כבר היו חוזרים בתשובה... אבל ה"חוכמה" היא לחזור מתוך בדיקות עם עצמך, עם הסביבה... להגיע להבנה האמיתית שמצאת את האמת ביהדות.

גם אני! פשוט מקסים! יישר כוח, שירה!

אבל... יש כמה דברים שההייתי רוצה להוסיף, אבל זה יצא שמה שאני כתבתי - 2 דברים - מביעים את מה שרציתי להוסיף... אפשר להגיד אפילו - לחדד, לחזק.

reutרעות

New member
יש לי הארה נחמדה...

היה לנו על זה פעולה בבני עקיבא (רעיון לכל המדריכים...) אני לא זוכרת איך הלכה הפעולה אבל הפואנטה שלה והמסר היו שאין דבר כזה "במקרה" אלה יש "רק מה'"- אם תשימי לב, אז האותיות של המילה מקרה- מ.ק.ר.ה הם גם האותיות של- רק מה'! (בהיפוך אותיות)

איילת כ

New member
באמת יישר כוח

בקשר לעניין של המדע והיהדות. לא קיימת סתירה בינהם. כיום יותר ויותר מדענים מתקרבים לדת ומבינים שיש לעולם בורא. ואני יכולה להביא להם הוכחות שמראות שאין סתירה בינהם.

כופרת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

סתם, בצחוק... זה היה בכוונה כי כתבת: "זה לא שאני לא מאמינה באמונות, פשוט מעניינת אותי דעתכם". טוב, אז ככה: בינתיים אני ארגיש בטוחה לענות לך רק על חלק מהשאלות: *אמונות תפלות- אני באמת לא מאמינה בהן! אני לא חושבת שבגלל שאיזו חתולה נולדה שחורה צריך להתרחק ממנה! זו, אפשר להגיד, אפילו גזענות. מי שהתחיל את האמונות התפלות האלה, היו לדעתי המון אנשים שמרוב פחד או דברים שהם ראו לשניה או שמועות וכאלה - הם המציאו דברים. או שסתם עיוותים של כל מיני דברים, למשל - שום למזל טוב, אולי זה עיוות של שום לרפואה. *אמונה בה'- שמעתי ממישהו הסבר כזה: יש עולם, ואי אפשר להכחיש את זה. מי עשה את העולם? - יש אומרים: הטבע. יופי. אבל מי עשה את ה-ט-ב-ע? כוח עליון. אנחנו קוראים לו הקב"ה.

שכחתי לומר:

שאלת בקשר לתורה. אז ככה: תחשבי שהתורה ניתנה לפני מליוני אנשים, או לפחות - כך אומרת האגדה (למי שלא מאמין). אם באמת היה סתם אדם מחורפן שרצה לכתוב ספר ולהפנט את כולם שהכל קרה, על פי דברים קיימים, כמו גל אבנים, היום שיהושע עצר וכדו' - אז איך התורה נשארה עד היום?? תחשבו, אם היה רק אדם אחד, אז זה היה עובר ועובר ועובר, אבל לא היה מחזיק כ"כ הרבה שנים, ובמיוחד שהוא בלי אף שינוי. אך - מכיוון שמליוני איש שמעו את התורה, כל אחד סיפר לבן שלו, ולבן שלו ולבן שלו, ולבן שלו... עד שזה הגיע אלינו. י-ש על מה להסתמך!!! את יכולה להגיד מצידי שגם כיפה אדומה - מישהו אחד המציא, וכל העולם מכיר את הסיפור. אבל זה לא נכון!!!! כמה שינויים נעשו לסיפור? אם תעשי השוואה בין המקור (איפה הוא בכלל??) לסיפור שאת מספרת לאחים הקטנים שלך, תראי שכמעט ואין קשר בין המקור למה שאת מספרת! וחוץ מזה, שאני יכולה לחתום לך, שבעוד 2000 שנה, אף אחד לא יכיר את הסיפור. הוכחה? יש סיפור שאת מכירה שנכתב לפני 2000 שנה? יש. התנ"ך. וחוץ ממנו - אין יותר!

reutרעות

New member
אמונה...

אני נערה דתייה ומאמינה! ואני לא ישקר ויגיד שמעולם לא עלו בי ספקות בקשר לכל האמונה הזאת. הדוגמא של התנ"ך זה דוגמא מצויינת ואני הפנתי שאלה זו להמון אנשים, רבנים וסתם אנשים מבוגרים, וכולם ענו לי בערך אותו דבר! (מצטערת, אבל אני כבר לא זוכרת מה...) בקיצור, באמונות טפלות אני לא מאמינה ובקב"ה כן, את שואלת למה!?!? אין לי מושג מה לענות לך, זה חינוך מהבית לאורך שנים! אני מאמינה במחשבה על הקיום! עצם זה שאנחנו קימים זה עובדה שהקב"ה קיים! אנחנו בובות מריונטה והקב"ה הוא זה שמפעיל אותנו פחות או יותר, כמובן שהמחשבות, הרגשות וגם הדברים הפיזיים באים ממנו אך הקב"ה נותן להם דחיפה מלמעלה. שאלות על אמונה הם שאלות קשות מאוד! ואני חושבת שנערים ונערות פשוטים כמונו לא יכולים לענות עליהם!

2 השורות שלך חשובות מאד

ואני מצטטת: "שאלות על אמונה הם שאלות קשות מאוד! ואני חושבת שנערים ונערות פשוטים כמונו לא יכולים לענות עליהם! " אל תסתמכו אף פעם רק על מה שנוער אומר בעניינים כאלו, הם לא למדו את זה אלא רק שמעו את זה. אנחנו לא מספיק מבינים את החומר, ואולי אנחנו אפילו משבשים קצת. ד"א, יש פורום שאלת רב. אם אתם רוצים - תמיד תוכלו לפנות לשם.

beckham17

New member
תגובתי, לאור בקשת הקהל ../images/Emo8.gif

אנחנו מאמינים כי אנחנו מאמינים. כי חקרנו היטב, וגילינו. גילינו שהעולם נברא ע"י כוח מסויים. וזה לא יכול להיות כוח הטבע, כי זה בלתי אפשרי. וכמו שאמרו כאן גדולים וחכמים ממני, חייב להיות משהו שנותן לטבע את האנרגיה, את העוצמה להיות טבע. אנחנו יודעים כי אנחנו מאמינים! אנחנו מאמינים כי אנחנו יודעים! אבל, כמובן, השאלה היא איך אנחנו יודעים. וזה לא ע"י הרגש, ולא ע"י השכל. כי האמונה איננה - לא רגש ולא שכל. האמונה היא האמונה! לדעתי, האמונה היא שילוב של הנחיה, רגש ושכל. אמונה טפלה, כשמה כן היא - טפלה!!! אין בה שום הגיון, ואני לא מבין איך הזכרת את האמונה באל האמיתי, בהקב"ה, באותה שורה עם האמונה הטפלה... בלתי אפשרי שהמציאו את התנ"ך, בגלל התוכן המופלא שלו. יש בו נבואות מדוייקות כ"כ, שהתקיימו מאות שנים אחרי חתימתו (ויש לו הוכחות ממקומות אחרים, למשל אריכאולוגיה ועדויות אחרות שנמצאו). ולכן אנו מאמינים גם באחד החלקים המרכזיים של הספר המופלא הזה: חזון אחרית הימים! כלומר, במשיח!

וואו! וואו! וואו! וואו! וואו! וואו!

פשוט התלהבתי! וכמו שמוצארט נוהג לומר - הרב אריאל שליט"א. בהחלט הייתי מעניקה לך את התואר!

lali37

New member
משהו משיעור מחשבת!

אז הנה 2 דברים שהמורה למחשבת אמר לנו... (האמת שזה מהספר החום שנקרא "אמונה"...) הדבר הראשון (אני חושבת אבל ממש ממש ממש לא בטוחה שזה הוכחה מהכוזרי...) זה שלא להאמין בקבלת התורה זה בלתי אפשרי כי היו שם מליוני אנשים זה עבר במשך דורות אצל אלפי אנשים איך אפשר לא להאמין?! ואם זה נכון אז גם בריאת העולם נכונה כי הם קשורים אחד בשני דבר שני: אם את יודעת בוודאות שה' קיים אז את כבר לא מאמינה את יודעת! זה הבדל גדול! והידיעה הורסת את כל הרעיון של האמונה...

lali37

New member
נכון אבל התחלתי לכתוב לפני שכתבת

ודבר נוסף 1+1=2 נכון?! אם אומרים ל10 אנשים להעביר הלאה את התשובה האמיתית לתרגיל תוך 1000 שנה כל מי שהעבירו לו יגיד שהתשובה היא 2 אבל אם יגידו ל10 אנשים להעביר תשובה שקרית כל אחד יעביר תשובה שקרית אחרת ותוך 1000 שנה לכל אחד יהיה תשובה אחרת לשאלה... וזה בערך כמו מה שנכתב על הסיפור של כיפה אדומה... אם התנ"ך עבר לאלפי אנשים ואותו דבר איך הוא יכול להיות לא אמיתי?!?!

יפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ועוד משהו, היה ב-ר-ו-ר שכתבנו הביחד, לא חשבתי שהעתקת. אבל זה סתם מגניב שכתבנו אותה דעה...

אה,

בואי נחדד את זה וניקח את זה שלב למעלה. לא רק שהוא עבר כ"כ הרבה דורות, התנ"ך עצמו קיים בנוסח אחיד. התפילות לא, הפרשנים לא אחידים, פסקי ההלכה לא אחידים, רק התנ"ך. מה שמעיד עליו שהוא מעל לטבע, מעל לפגמי האנושות- הוא שרד כ"כ הרבה גילגולים, ידיים ואלפי שנים ונשאר באותו ניסוח, אז איך אפשר לומר שהוא שיקרי?

lali37

New member
חוץ מזה

כמו ששירה אמרה יש בתורה נבואות לדברים שקרו רק בהווה ועוד יקרו למשל אחרי מה שקרה לאילן רמון ז"ל תלו בלוח מודעות אצלנו קטע מהתנ"ך עם פרוש שלנו שפשוט כתוב בו מה שיקרה לאילן רמון ואפילו השם שלו נמצא שם!!!!!!!! אז איך אפשר להגיד שזה לא אמיתי?!?!

למעלה