מהירות

OutOfControl

New member
מהירות

אולי כאן אני יכול לקבל תשובה, החל מאיזה מהירות עוצרים על מהירות מופרזת?

Alfa156 GTA

New member
תסלח לי....אבל יותר פרטים יעזרו...

השאלה נשמעת ממש מפגר איך שניסחת אותה... איפה/איזה כביש/כמה מראה השילוט? Alfa156 GTA שאוהב את השאלות האלו...(מה יותר טוב סובארו או מיצובישי ?)

OutOfControl

New member
מסכים שהשאלה מפגרת

והיא נובעת מחוסר הידע שלי. אלא שאני לא ממש מצפה לתשובה מדויוקת, אלא יותר למדיניות הכללית. בכל זאת, כבישים לגביהם השאלה יותר רלוונטית הם: רחובות-יבנה. אין שילוט לדבי הגבלת מהירות, מהירות מקסימלית 80. בית עובד. גם כן, אין שילוט על מהירות, מהירות מקסימלית 90. גהה (מאזור רשל"צ עד לגנות), לא זוכר אם יש שילוט, מהירות מקסימלית 90. איילון (החל מגנות, עד ליציאה של תחנת רכבת מרכב, לא זוכר את השם), יש שילוט לגבי מהירות, חלק האזור 100, חלק 90 (ויש כמובן את השלטים הדיגיטליים האלה שמשתנים) ולצידם, קטעי היציאה מהערים (כלומר, המקומות בהם לכאורה הכביש כבר בין עירוני, אבל מישהו החליט שהוא יהיה עירוני והגביל את המהירות ל50...)

יוסי®

New member
תשמע...... אבא של חבר של

אחותי (קצת ארוך, אבל לא נורא
) הוא תובע משטרתי (קצין, לא זוכר כ"כ מה הדרגה....) שהתעסק בעבר בתעבורה והיום בפלילים..... בקיצור, משיחות עימו נאמר לי, שהם מתחילים להטפל החל מ-10% מהמהירות המותרת - זה ע"פ הנהלים..... יקרו מצבים גם שתיסע 120 במקום 100 ותעקוף בדרך ניידת של מתנ"א, אבל על זה לא הייתי כ"כ סומך...... בקיצור - בראותך מצלמה/ניידת/רכב חשוד העוצר בצד - הורד מהירות למקסימום 10% מעל המהירות המותרת......

OutOfControl

New member
לא מעודד

רק שהשאלה במקרים רבים היא קצת שונה, מה קורה בפועל, כלומר, האם באמת עוצרים על ה10% האלה, או שעוצרים רק אנשים שעברו על המהירות בצורה בוטא יותר, ולעיטים רחוקות יותר נטפלים לאנשים שעברו על המהירות בצורה פחות בוטא, אם כי קצת מעל ה10%?

יוסי®

New member
אני חושב שדי קשה לתת על זה

תשובה מוחלטת, וזה די תלוי גם במצב רוחו של השוטר..... באופן עקרוני, הם מונחים לעצור כל נהג שעובר מעל 10% את המהירות המותרת, אבל כבר יצא לי לעבור ליד מכמונות במהירות של 80 קמ"ש או קצת יותר בכביש של 70, ולא נעשה שום דבר..... לדעתי, והיא לא דעה מוסמכת, לא נראה לי ששוטר יעצור אותך אם תעבור בצורה קלה את ה-10% האלה, אם זה במקום לא "מסוכן" - ז"א כביש מהיר, למשל - אם תיסע 104 במקום 90, או 115 במקום 100, לא נראה לי ששוטר יעצור אותך, אבל אם תיסע 61 בכביש של 50, ושוטר יעלה על זה - כנראה שהוא גם יורה לך לעצור בצד - אבל כפי שאתה רואה - זה ממש לא מוחלט, ונתון לפעמים גם למצב רוחו וחסדיו של כל שוטר ושוטר בכל נקודת זמן ספציפית. ההנחיה כאמור היא לעצור החל מחריגה של 10% כלפי מעלה.

OutOfControl

New member
ומכאן עולה השאלה...

איך אנשים פה נוסעים במהירויות העולות בהרבה על המותר, ועדיין ללא כל חשש... ובעצם, איך כמעט בכל כביש כמעט כל הרכבים עולים על המהירות המותרת ביותר מ10%?

יוסי®

New member
שמע, אני לא יכול לדבר בשמם של

האחרים, אלא רק בשמי.... כשהייתי רוכב על האופנוע שלי, לפני שמכרתי אותו, ואז הייתי נוסע משמעותית מעל המהירות המותרת אך ורק בכמה תנאים (שיש "וגם" ביניהם, ז"א כולם מתקיימים באותו הזמן...): 1. הכביש המדובר מוכר לי. 2. ידוע לי בוודאות שאין מצלמה באיזור. (לא חכם לסוע מהר וכל שניה לפזול הצידה). 3. אין אף מכונית באופק שעומדת בשוליים. 4. הכביש פנוי לגמרי או עם תנועה דלילה ביותר. 5. יש לי שדה ראיה מספיק רחוק להבחין במשטרות וברכבים אחרים שעלולים לסכן אותי ואני אותם.

sronis

New member
כן!! מרווחי הטיפולים ב-EVO קטנים

בהרבה מאלה של הסובארו. וגם האמינות הכללית שלה נמוכה יותר. רוני

wiz

New member
אני חושב

שיש הוראה לא להתייחס למהירות גבוהה עד כדי 10% מהמהירות המותרת, ככה שרק אם אתה עובר את המהירות "החדשה" אז יעצרו אותך. זה בגלל החוסר-דיוק של מכשירי המדידה... בכבישים בשטחים לא יעצרו אותך גם אם תסע הרבה יותר מהר ממה שמותר, בגלל שזה כביכול נעשה בגלל המצב הבטחוני (התחמקות מצלפים וכו´). אני לא יודע עד איפה אפשר למשוך את זה, או אם זאת בכלל הוראה מפורשת מלמעלה... תקנו אותי אם אני טועה (ואני בטח טועה...
). wiz

למעלה