המונחים האלה לא מקובלים
ואל תדאג, גרוויטציה זה אחד הנושאים שנלמדים בכיתה י"א אאל"ט (אם אני לא טועה
). בכל מקרה, אני אמרתי לך משהו אחר ממה שויקיפדיה טוענת*. לפי מה שידוע לי, "מהירות קוסמית" (космическая скорость) ראשונה זה מהירות שהייתה לגוף אילו היה מקיף גוף במסתו של כדה"א, ורדיוס הסיבוב היה הרדיוס של כדה"א (למדת תנועה מעגלית? הזכר בנוסחא שמקשרת בין כוח מרכזי למהירות F=(m*v^2)/R ). מהירות קוסמית שנייה זה "מהירות הבריחה". ויקיפדיה טוענת אחרת, אני לא יודע מי צודק ובגלל חוסר השימוש במונחים האלה זה גם לא משנה. בכל מקרה, לא משתמשים במונחים האלה. מה שאני אומר עכשיו יותר חשוב מהגדרות בבתי הספר הסובייטיים: מהירות הבריחה מכדה"א מספיקה לכאורה לגוף להגיע לאינסוף ולעולם לא לחזור (זה היה נכון רק אם כדה"א היה עומד לבדו ביקום). אבל במציאות כל גוף במערכת השמש קשור גם לשמש והוא צריך מהירות הרבה יותר גדולה אם הוא רוצה לברוח ממערכת השמש. כל זה נובע משימוש האנרגיה. לטיל צריך לתת מספיק אנרגיה קינטית כדי להעלות אותו לגובה מסויים, נכון? אז אם אנחנו רוצים לפשט את השאלה, ה"גובה" הוא רק מעל פני כדה"א אבל קיים גם "גובה" מעל השמש (אנחנו למעשה משייטים לנו 150 מיליון ק"מ מעל פני השמש). אז צריך לתת עוד אנרגיה קינטית כדי לתת עוד גובה מעל לשמש. * 624 זה מהירות הבריחה מהשמש כאשר משגרים את הטיל מפני השמש. כמובן שלא משגרים טילים מפני השמש, אז זה די מיותר לדעת את זה. מהירות הבריחה מ
השמש כאשר משגרים טיל ממסלול כדה"א (כלומר, אנחנו רוצים שתהיה לו מספיק מהירות כדי לברוח ממערכת השמש ולשייט ברחבי הגלקסיה. מהירות זו היא 42.2 ק"מ בשנייה, ושים לב שזה בדיוק פי שורש שניים ממהירותו של כדה"א סביב השמש (30 ק"מ בשנייה).