מהיום מ.ד.א. יפנה נפטרים.....

טומי*

New member
מהיום מ.ד.א. יפנה נפטרים.....

מזירת פיגוע ואסונות למיניהם. מ.ד.א. מקימים יחידה חדשה שברשותו רב הנה הכתבה מ:YNET מהיום

amitp

New member
כמה שזה נראה רע..

הריב מד"א-זק"א. למי זה טוב? בעתיד: הקרב על זכויות הפרסום על גבי האמבולנסים.
דרך אגב, טומי, איך עבד כל עניין פינוי ההרוגים לפני 10,20 שנים, לפני הקמת זק"א?

BiAAcH

New member
זה לא טוב לאף אחד...

לא למד"א, לא לזק"א, ובטח שלא לנפטרים, פצועים ומשפחותיהם. אני אגיד שוב את מה שאני תמיד אומר כשמתעורר ויכוח מד"א \ זק"א שכל אחד ישאר עם העבודה שלו! אם זק"א מגיעים ראשונים אז מילא, אבל הם לא, שיחכו שמד"א יסיימו לפנות את הפצועים ואז יתחילו לעבוד...

טומי*

New member
פינוי הרוגים מפיגועים ואסונות .....

למיניהם לפני שנים...לפני זק"א ....מ.ד.א. היו מפנים את הגופות לאבו כביר. עד שיום בהיר אחד החליטו במ.ד.א. שלא עוד. זכור לי מקרה באיילון תאונת דרכים עם הרוג ששוכב על הכביש,קיבלתי הודעה מהמוקד לא לפנות.המשטרה ביקשו שאפנה כי עד שיגיע האמבולנס הפרטי שלהם יקח הרבה זמן. במקום היה כמובן גם צוות נט"ן שקבע את מותו של האיש. קצין משטרה שהגיע למקום אמר שאם לא אפנה את הגופה מייד מהמקום, הוא יעצור את אותי. כצד בונה אמון הכנסתי אותו לאמבולנס... ואחרי דקות ארוכות של ויקוחים מכוערים בקשר מוקד מול הנט"ן ומוקד מרכז... הסכימו שאפנה את ההרוג.

The Guide

New member
ומה אם המתנדבים הרגילים?

גם המתנדבים הרגילים יעברו את ההכשרה הזאת ויוכלו לפנות נפטרים

Regenboog

New member
לא

קודם כל ועל-פי חוק, אסור לאדם שאינו רופא לקבוע מוות! ככה שכדי לפנות הרוג, צריך קודם כל להכריע שהוא הרוג ובמקרה שכזה כבר לא נמצאים רק מתנדבי מד"א בסביבה. מה הלאה זה כבר ספור אחר.

evgenir2000

New member
כן... חייבים רופא לקבוע מוות!!!

אבל יש גם דבר כזה שנקרא מוות וודאי... שזה כמו שמשתמע מזה - מוות וודאי.
זה לא חייב לקבוע רופא... זה גם פראמדיק יכול לקבוע או אפילו חובש אם אני לא טועה... תקנו אותי אם אני כן טועה!!

E y a l H

New member
מלחמה מול זק"א?

אני כבר שמעתי שמועות על זה שמד"א יתחיל לפנות גופות לא רק מפיגועים ואסונות אלא גם פינוי גופה מהבית. בנוסף יתחילו להיות החזרות חולים מביה"ח לבית והמחירים יוזלו. כנראה מד"א הבין שהוא קצת נסחף בגביה שלו על אמבולנס רגיל. אייל מד"א ק.מלאכי

orend123

New member
באמת הגיע הזמן

חברה' איך שלא תסתכלו על זה זק"א חרגו מסמכותם! הם משוייכים בכלל למשטרה- לאק"מ, אך עם הזמן והתאווה לכסף גם פרח ככה האירגון. פתאום החלו איסופי תרומות וההתנפלות ההמונית הזאת. ואיפה בכל הסיפור הזה כתוב בכלל שזק"א משוייכים לאק"מ? רק על חלק מהווסטים- אלה בסופקו על ידי המשטרה עצמה. לא על הניידות ולא על שום דבר אחר יש זכר לכך. אין סיבה שלזק"א יהיו רכבי חירום עם רולרים אדומים שמזוהים עם אמבולנסים, יגיעו לזירות פיגועים כאשר עיקר העבודה היא של מד"א ולא שלהם, ובעיקר יזוהו עם המשטרה. בחיי שלא היו לי שום טענות אליהם אם לא היו לובשים ווסטים של מד"א, היו כותבים על הניידות שלהם משטרה-אק"מ והיו להם רולרים כחולים! ככה הם לא חורגים מסמכותם! ושרק יזכרו שאת כל המידע הם מקבלים ממד"א. עכשיו לגבי הנושא העיקרי, אני חושב שזה מצויין שמד"א הורידו מחירים וכמו כן פינויי הגופות. לא פעם הגענו לאקס שהמשפחה שאלה אם אנחנו כאן אז למה שלא נפנה, ומה פתאום עכשיו לשלם כפול למוביל גופות. כמו שידוע לי לפני מספר שנים פעל בחיפה אמבולנס שנועד למטרה זאת ולקח סכומים מאוד מאוד נמוכים ופשוט קרע את המתחרים הפרטיים, מה גם שכמבון צוות שקבע אקס המליץ להם להסיע אותו באמבולנס מד"א... וחוץ מזה, שלא פעם, אפילו בפיגוע במקסימם יצא לצוותי מד"א לפנות הרוגים, וכמו כן זק"א בד"כ לא מפנים אותם אלא אמבולנסים פרטיים שיש להם חוזה עם המשטרה לכך! זה בעיקר מה שיש לי לומר, אני יודע שיש מחלוקות בנושא.

אם יורשה לי להוסיף

כמו שorend123 ציין- זק"א הם שייכים לגוף של המשטרה עם זה לחפש נעדרים- או לטפל באירוע של מב"ט אחרי שמד"א טיפלו בו יש להם גם את הסמכות לעצור ואת סמכות העיכוב. זק"א הם שייכים לאק"מ יש להם את האפודים הזוהרים הם מקבלים את הרכבים כתרומות כמו שמד"א מקבלים תרומות מהאנשים בחו"ל או בארץ. ככה זק"א מקבל- חלק מהרכבים והציוד זק"א מקבלים זה מתרומות- יש את האגודה אור ירוק (מי שלא מכיר) -הם נתנו תרומה לית"מ(יחידת תנועה מתנדבים) - והם עוברים קורסים כמו כל מתנדב רגיל. לי אישית אין כלום נגד מד"א יש לי קורובים ממד"א וחבר של אבי זה מנכ"ל מדא. גם אין לי כלום נגד זק"א הם כמוני וכמוכם מתנדבים שנותנים מעצמם בצורה הטובה ביותר. לגבי האמבולנסים של מד"א שמטפלים באר"ן ולעשוף גופות לדעתי הם צרכים לעבור קורס מיוחד על זה. חבל שכולם יהיו בכסח ויריבו אחד עם השני זה לא טוב למערכת

amitp

New member
אם יו"רשה לי

בזמנו פירסמתי בפורום סקר בנושא.. תוצאות הסקר המאוד (לא) מייצג: האם יש לאפשר לארגון זק"א לטפל בנפגעים חיים? מס' מצביעים אחוזי הצבעה תשובה 0 0.00% כן, זוהיא תוספת ברוכה ביותר לפעילות מד"א 2 10.53% כן 2 10.53% כן, אולם לא כמתנדבי מד"א 6 31.58% לא 9 47.37% בשום פנים ואופן לא, פעילות הארגון פוגעת במד"א 19 : סה"כ קולות כך שאני חושב שדי ברור מה חושבים כאן בפורום... למרות זאת, אני לא חושב שכדאי לנו להכנס לבוץ של המלחמה בין שני הארגונים, חבל. מה שכן, יכול להיות שהרבה יותר הגיוני היה אם זק"א היה מסופח למד"א ולא למשטרה - הרבה יותר הגיוני והרבה יותר יעיל, לפי דעתי.

עמית ידידי

זה כמו שהיה בזמנו ויכוח בפורום של כבאות ומניעת דלקות על הקטע עם הכבאים הרגילים שהם מצוותי לכבאים הירוקים(חיילים) זה גרם לבאלגן ועל פי מה שזכור לי גם לכמה חסימות של משתתפים

שאלה של בורות../images/Emo122.gif../images/Emo26.gif

מד"א לא אמור לפנות כל נפטר ממקום ציבורי? נניח - חולה לב שמתמוטט ברחוב ומת, מד"א מפנה, לא? (אמבולנס פרטי מפנה רק מדירות פרטיות, לא?) אז מה ההבדל בין פינוי גופה של חולה-לב לבין פינוי גופה של נפגע ת.ד.?

amitp

New member
לא

לא מד"א אמור לפנות נפטרים ממקום ציבורי, אלא משטרת ישראל (היום הם עושים את זה בד"כ באמצעות זק"א). במידה והמשטרה לא מגיעה או משהו בסגנון, ונוצר חשש לכבוד המת, מד"א מפנה.

לא ..מדויק

משטרת ישראל עושה את זה ע"י אמבולנס השפלה שזכה במכרז אבל לפי השמועות מעתה יטופל הנושא ע"י מז"ח. התפקיד של זק"א מסתיים איך לומר בעדינות , עם הכנסת הגופה לשקית.

למעלה