יש לי תשובה,
בל לא נראה לי שמישהו הולך לאהוב אותה. התשובה היא עקביות. ואנא, תקראי עד הסוף לפני שאת מתעצבנת, כי אני יודעת שעד שלא שומעים את כל מה שיש לי להגיד זה עלול להישמע נורא. כל דבר שאומרים - גם לעמוד בו. אמרת לילד שלך "אין דבר כזה ללכת לישון אחרי שמונה ביום שיש למחרת בי"ס"? אז אין דבר כזה. בשמונה הוא חייב להיות במיטה, ולא עושים הנחות. אמרת שאם לא, תשללי טלוויזיה ומחשב למחרת? אז תשללי אם הוא לא במיטה בשמונה על השעון. תעמדי בכל הבטחה, בכל "איום", בכל מה שאת אומרת שתעשי, וחשוב מכול - שה"שלילות" יהיו מתאימות למעשה שבשלו הן באו: אם הילד יושב ליד הטלוויזיה ובגלל זה לא הולך לישון - אין מחר טלוויזיה. אם זה בגלל מחשב - אין מחר מחשב. אם זה בגלל חברים - מחר אין להזמין חברים. מהר מאוד זה יסתדר, אבל כמובן, לא מתחילים את זה בגיל עשר, אלא בגיל אפס, או כמה שיותר קרוב לשם, ולא מפסיקים עם זה לעולם. לא עם האיומים, עם העקביות, אני מתכוונת. עם לעמוד בכל מה שאת מבטיחה, לטוב ולרע. ככה הילד שלך ילמד שאת באמת רצינית ויתחיל להתייחס בכבוד למה שאת אומרת. ואגב, אותו כבוד צריך להינתן למה שהוא אומר, ואפשר לשקול את דבריו ולהחליט איתו שהיום נעשה דברים אחרת, אבל הוא צריך להבין שיש שיקול דעת מאחורי זה ולא כניעה ללחץ או הישברות. את כל העניינים האלה צריך לעשות כמה שיותר בשקט, לא להרים את הקול ולא להיגרר לוויכוחים. הוא יבין מהר מאוד שאת מתכוונת לכל מה שאת אפילו לוחשת, ושצריך להקשיב לך. ככה הוא ילמד שאם לא עוזרים לך בעריכת השולחן ובפינויו, זה לא עובר בשקט ויש לזה מחיר, ולכל דבר שעושים יש מחיר. להגיד לך שהצלחתי במאה אחוזים? שטויות במיץ. כמובן לא. אבל הבנות שלי מאוד מנומסות, מתנהגות כמו שצריך במקומות ציבוריים ואצל אחרים, משתתפות איתי בעבודות הבית ויודעות לעשות הכול, לא מצפות ממני לשרת אותן, יודעות שצריך ללכת לישון בזמן ושצריך לגמור שיעורים לפני שניגשים לשחק במחשב, ויודעות שלא כל מה שהן רוצות הן יקבלו בחיים, ואפילו משלימות עם זה. בסך הכול הן די דומות למה שתיארת בהולנד, מבחינת הנינוחות וחוסר העצבנות הזה שמאפיין ילדים ישראלים בד"כ, ולכן גם קל להן מאוד להשתלב כאן במעוז הוואספיות של צפון-מזרח ארה"ב. עם זאת, נשאר בהן הפלפל הישראלי שאני כל כך אוהבת, אבל הוא לא מלווה ב"מגיע לי" וב"ככה אני רוצה" הישראלי שאני כל כך לא אוהבת.