מהו PIP?

computer girl2

New member
מהו PIP?

בגלישה קצרה הבנתי שערך של פיפ אחד הוא 0.0001, ושהוא סימן מוסכם בכל הקשור לעליות וירידות של שערים. מה הקשר בינו לבין מסחר במט"ח? איך ה-broker (נותן השירות/הבנק) משתמש בפיפ? האם לפי העליות והירידות שלו הוא משלם למשקיע?זה משהו שהוא חובה או לפי ראות עיניו של ה- broker? מישהו יכול לתת הסבר קצר? תודה מראש!

natan82

New member
שלום

לצערי..זה לא הסבר קצר..וחבל להסביר משהו שכבר הסבירו אותו הרבה פעמים בעבר... חיפוש קטן בגוגל יעזור לך להבין...אבל בגדול..לך ללמוד.

computer girl2

New member
חיפשתי בגוגל

והבנתי את ההגדרה של המונח, פשוט לא הבנתי איך בפועל זה מיושם בעסקאות מט"ח. הבנתי שפיפ מחושב ע"פ הכסף ששמת בעסקה כפול המינוף, וכל זה לחלק ל-10000. הבנתי שפיפ היא תנודה של 0.0001. שאלתי עכשיו היא - האם את הפיפ משלמים גם במקרה של רווח וגם במקרה של הפסד? איך הולך כל עניין התשלום לחברה שמאפשרת את המסחר? ואני מעדיפה ללמוד מהאינטרנט... חבל לשלם כסף על קורס כשכל המידע נמצא בהישג יד ובחינם:) ותכלס, זה לא כזה מסובך להסביר וגם לא כזה ארוך. (מצאתי הודעה כזאת בפורום, 4 שורות לכל היותר) ואני בת:) ( computer girl, אם לא שמת לב לכינוי...) :)

natan82

New member
אמממ...

אולי בת...אבל בהחלט חמת מזג...אהבתי . אם מצאת תשובה..אז אני שמח... המרווח ה"פיפס נלקח בהתחלה....כך שאת מתחילה מהפסד...מתחילה מ -... אני אישית למדתי גם וגם...והסבר ע"י בעל נסיון יכול לחסוך הרבה זמן...זה יכול להיות בקורס..או לא בקורס... שיהיה לך בהצלחה. כך או כך... 1. 95% מהאנשים מפסידים בשוק..ויש לכך סיבות רבות... אני פשוט המלצתי מנסיון לקצר את הזמן... אני אשמח אם תשתתפי בפורום ותרגישי חופשי לשאול.... תפסת אותי ברגע של עצלנות..זה קורה..אחרי שפעם בחודש מגיע מישהו ושואל שאלות שכתבנו עליהם הסברים מיליון פעם....

computer girl2

New member
יש למישהו תשובה?

קודם כל, לא ממש אהבתי את הטון "אולי בת... אבל" אבל לא משנה, נדלג על זה. עדיין נשארו אנשים פרימיטיביים בעולם כנראה P: אני לא מעוניינת לקחת קורס בשביל השאלה הקטנה הזאת, אני פשוט מעוניינת למצוא לה תשובה:) לא כ"כ הבנתי אם ניסית לענות אבל אם כן, לא הבנתי את תשובתך. מה גם שאני לא מעוניינת להשקיע, אתה יכול להיות רגוע,, אני עושה מחקר בצורה פסיבית לגמרי. ולכן אני מנסה לקצר את הזמן כאן, מה שעד עכשיו לא כ"כ הולך לי:) ועכשיו, אשמח אם מישהו יוכל לענות, אחזור על השאלה שיהיה יותר ממוקד: ידוע לי מהו פיפ, איך ערכו מחושב ומהי יחידת פיפ אחת. השאלה שלי היא, איך מיושם העניין הזה בסחר עם הברוקרים? האם גם במקרה של הפסד וגם במקרה של רווח, אם למשל הברוקר הגדיר בעסקה - 3 PIPS - פירושו של דבר שאני משלמת לו את החלק היחסי הזה גם במקרה של הפסד וגם במקרה של רווח? ואם לא, מה קורה במקרה של הפסד? אשמח לקבל תשובה, תודה מראש!

natan82

New member
דרלינג.

אני יודע שזה נחמד לתפוס תחצת על גבי האינטרנט..אבל אני אין על..אנשים מנסים לעזור לך....במקום לרשום סתם דברים את פשוט יכולה להגיד "לא הבנתי". לגבי שאלתך.... ברגע שאני נכנס לעסקה לצורך העניין אני מעוניין לקנות את היורו-דולר שיגיע ל 1.4600 אז אני קונה....אבל בגלל ש הספרייד..העמלה היא 2 פיפס...למרות שקניתי ב 1.4600 זה כאילו קניתי ב 1.4598...אני מתחיל בהפסד של העמלה שלי...אם אני מרוייח בסופו של דבר או לא...זה לא ממש משנה..כי זה כבר מגולם בעת הקניה/המכירה.

natan82

New member
יש פה בעיה

המשפטים מתבלגנים בהודעה אולי זה בגלל הנקודות שמשנות את הסדר#@$@#!# ..אבל מה שניסיתי להגיד זה שעמלה גלומה במחיר הראשוני . את מתחילה את העסקה בהפסד ששוה לגובה העמלה (המרווח =פיפסים)

David1117

New member
What is a PIP ?

Dear PIP = Point in Price If you weigh in grams and KG You measure distance in meters or KM You measure movements in Forex with PIPs ! Got it ? PIP , PIP hurray !

omer forex

New member
PIP תשובה

PIP הוא הספרה האחרונה אחרי הנקודה, של שער המטבע. ברוב המקרים הספרה האחרונה היא הספרה הרביעית אחרי הנקודה למשל ב eur/usd (יורו דולר) המחיר הוא 1.4695-1.4698 כשהלקוח מבקש לרכוש את היורו הוא ירכוש אותו במחיר של 1.4698, ואם יבקש למכור את היורו הוא ימכור אותו במחיר של 1.4695. פיפס מתייחס לספרה הרביעית כאמור. אם השוק יעלה בפיפס אחד, המחיר כבר יהיה 1.4696/1.4699. למה רשמתי שלרוב מדובר בספרה הרביעית אחרי הנקודה? כי במחיר של דולר יין למשל יש שתי ספרות אחרי הנקודה ולכן בציטוט של דולר יין פיפ אחד הוא הספרה השניה אחרי הנקודה. לרוב ברוקרים מציינים את עלות העסקה (המרווח בין הקניה למכירה) במונחי פיפס. בנושא זה, אני מניח שגם שמעת את המונח ספרד (spread) - מרווח, זה בדיוק אותו הדבר. כשהברוקר מציין שאצלו הספרד ביורו דולר הוא 3 פיפס, הוא מתכוון שעלותה הבסיסית של העסקה היא 3 פיפס. מקווה שההסבר היה מספיק קצר ומספיק מובן.

computer girl2

New member
../images/Emo45.gif

תודה רבה, אז את העמלה אני משלמת בכל מקרה לברוקר. כן, שמעתי את המונח spread לא ידעתי שזה בעצם PIP. תודה על ההרחבה. לכן, כשברוקר טוען שאצלו זה commission free, זה סוג של עבודה בעיניים - כי העמלה שלו היא הפיפס. יחסית, אפשר לומר שהעמלות הם די נמוכות, לא? כלומר, רוב הברוקרים מציבים עמלה של 1-3 פיפס, אפשר לומר שהם מרוויחים בכל מקרה מהעסקה, יש לי עוד שאלה. נניח שהשקעתי כסף, לקחתי רמת מינוף מסויימת וכו' - אם ערך המטבע ירד ברגע שרציתי לעצור את העסקה ולקבל את הכסף (בתקווה) - אני מפסידה כסף ע"פ ערך הפיפס שירדו? אם כן, מה קורה עם שאר הכסף שלי? אני אתן דוגמה מוחשית: השקעתי $50,מינוף 1:200, כלומר $1000 בסה"כ, ופיפ 1= $1. ערך המטבע ירד ב-3 פיפס. זה אומר שהפסדתי $3 או את כל הכסף? אני מניחה שלא הפסדתי את כל הכסף, אבל מה קורה עם שאר הכסף שנשאר? אני יכולה לקחת אותו בחזרה? (מניחה שלא). ואם אני כן יכולה להרוויח אותו בחזרה, ונהיה אופטימיים - אני מקבלת $47 (כי ירדו לי 3 פיפס, ונגיד שכבר שילמתי עמלה לברוקר)?

omer forex

New member
../images/Emo13.gifבואי ננסה

נגעת בכמה נקודות אז בואי ננסה אחת אחת: commission free - . אני מניח שהכוונה מאחורי הדברים היא להגיד ללקוח שחוץ מעלויות פתיחת וסגירת עסקה, אין עמלות נוספות (כנהוג בבנקים או בתחום המניות - עמלת שמירה עמלת פתיחה ניהול חשבון ושאר מני ירקות). יש לזכור שלעסקת מט"ח ייתכנו עלויות / הכנסות נוספות הנובעות מהפרש ריביות על העסקה. אני ממליץ לך בחום לבדוק את מדיניות הריביות במקום שאת לקוחה בו. האם עמלות פתיחת עסקה (SPREAD) הן נמוכות או גבוהות - תלוי את מי שואלים.... חדרי עסקאות היו שמחים לקחת מרווח יותר גבוה, אבל יש מחיר שוק.... לגבי SPREAD של פיפס אחד - לא מוכר לי כזה מרווח, אלא אם את לקוחה בגודל של פישמן וסוחרת מול בנק גדול (סליחה, ענק!). אני ממליץ בחום לבדוק האם זאת אי הבנה או שאכן הובטחו לך מרווחים כל כך נמוכים. אם אלה אכן המרווחים שהם מציעים מומלץ להתנהג כמו בכל מקרה שמקבלים מחיר נמוך מהותית ממחיר השוק - לברוח! לגבי הדוגמה המספרית שנתת - קצת בלבלת אותי עם המספרים. מינוף של 1:200 ל 50$ יוצא עסקה בסיסית של 10,000$, ולא 1,000 כפי שרשמת. אז בואי נתייחס לסכום של 10,000. תיקון קל - זה 10,000 יורו ולא 10,000$ אכן כל פיפס שווה 1$. אם המרווח בין הקניה למכירה הינו 3 פיפס, (מרווח = עלות עסקה), אזי כל פתיחת עסקה גורמת להפסד אוטומטי של 3 פיפס. ואת צריכה שהשוק יילך לכיוונך 3 פיפס, כדי שתתחילי להרוויח. ציטוט שער של מטבע מורכב תמיד משני צדדים - קניה (גבוה) מכירה (נמוך). אם את מבקשת מחיר ליורו דולר, את אמורה לקבל ציטוט שנראה ככה - 1.4695-1.4698. אם החלטת לרכוש את המטבע, כי את חושבת שהוא הולך לעלות, את רוכשת את היורו בשער של 1.4698 דולר ליורו אחד, כלומר תמורת 14,698$ את מקבלת 10,000$. אם תרצי לצאת מהעסקה מייד, עוד לפני שהשער השתנה, תמכרי 10,000 יורו ותקבלי עבורם 14,695$, והנה הפסד של 3$. מכאן את תלויה בתנודות השוק - ואכן אם השוק ירד ב3 פיפס תוכלי למכור את המטבע בשער של 1.4692, שזה הפסד של 6$ - 3$ בגלל עלויות העסקה ו 3$ נוספים בגלל שהשוק ירד. באשר לזכות למשוך את יתרת הכסף - הכספים המופקדים בחדרי העסקאות השונים הם לצורך בטחונות לביצוע עסקאות. הכסף הוא תמיד שלך, ונמצא שם כדי להבטיח שתעמדי בהפסדים אפשריים של עסקאות שתבצעי. במידה ואינך מעונינת לסחור יותר, את צריכה לבקש את יתרת כספך, וחדר העסקאות אמור להעביר לך את כספך במהירות סבירה וללא התניות כלשהן (אל תצפי שאיך שתתקשרי יגיע שליח של פיצה עם יתרת כספך,אבל זה לא אמור להימשך יותר מדי זמן). (במידה ואין לך עסקאות פתוחות בחשבון שמצריכות בטחונות). אני ממליץ לך לצלצל לאותו חדר עסקאות ולבדוק מה המדיניות שלהם להחזרת הכספים במידה ותרצי למשוך אותם. בהצלחה:)

natan82

New member
תשובה טובה- עומר

תודה רבה, אז את העמלה אני משלמת בכל מקרה לברוקר. (כן). כן, שמעתי את המונח spread לא ידעתי שזה בעצם PIP. תודה על ההרחבה. (יותר נכון הספרייד נמדד בפיפסים) לכן, כשברוקר טוען שאצלו זה commission free, זה סוג של עבודה בעיניים - כי העמלה שלו היא הפיפס. (זה פשוט ככה בשוק המט"ח) יחסית, אפשר לומר שהעמלות הם די נמוכות, לא? כלומר, רוב הברוקרים מציבים עמלה של 1-3 פיפס, אפשר לומר שהם מרוויחים בכל מקרה מהעסקה, (נכון- ברמת העקרון...אמורים לבצע התכסות של הפוזיציה -קניה ממישהו אחר במחיר יותר טוב ולהרוויח אך ורק את ההפרש...לרב הברוקרים שגובים 0-1 פיפס לוקחים עמלות חיצוניות לפי ווליום פעילות...ממש לא צריך להיות פישמן בשביל זה........ ראה MANFX ןDUKASCOPY עם חשבונות החל מ 25K. יש לי עוד שאלה. נניח שהשקעתי כסף, לקחתי רמת מינוף מסויימת וכו' - אם ערך המטבע ירד ברגע שרציתי לעצור את העסקה ולקבל את הכסף (בתקווה) - אני מפסידה כסף ע"פ ערך הפיפס שירדו? אם כן, מה קורה עם שאר הכסף שלי? (צריך להפריד...אם את מדברת על הפוזיציה ..אז כן...זה נקרא קיזוז הפסדים.... -כמו כן בד"כ מחלקים את חשבון המסחר למספר רב של מנות ולא משקיעים את הכל בפוזיציה אחת...) אני אתן דוגמה מוחשית: השקעתי $50,מינוף 1:200, כלומר $1000 בסה"כ, ופיפ 1= $1. ערך המטבע ירד ב-3 פיפס. זה אומר שהפסדתי $3 או את כל הכסף? בוא ננסח זאת אחרת....יש לך חשבון מסחר עם X כסף. החלטת לסכן 50 דולר.... במינוף של 1:200 את סוחרת עם 10000 $ שבמצב הזה כל פיפס שווה דולר. ברגע שנכנסת את בהפסד של הספרייד. (לדוגמה 2 פיפס)..במידה והמחיר ירד ב 3 פיפס את בהפסד של חמש דולר...וכן את יכולה לצאת....אך לרב היעדים הם גדולים מכך... אני מניחה שלא הפסדתי את כל הכסף, אבל מה קורה עם שאר הכסף שנשאר? נמצט בחשבון המסחר. אני יכולה לקחת אותו בחזרה? (מניחה שלא).כן!!! עכשיו יש לך 5 דולר פחות בחשבון המסחר..ואת צריכה להחליט כמה ממנו את רוצה לסכן בפוזיציה הבאה. יום קסום ואם אני כן יכולה להרוויח אותו בחזרה, ונהיה אופטימיים - אני מקבלת $47 (כי ירדו לי 3 פיפס, ונגיד שכבר שילמתי עמלה לברוקר)?

computer girl2

New member
תודה רבה לשניכם

שאלה קטנה נוספת- lot הוא הכסף שהשקעתי או הרווח שקיבלתי? וכשאתם כותבים 25k- מה המשמעות של K? הבנתי נושא שממש ממש לא קרוב אליי במהירות (כמו שחזיתי, אין כמו פורומים). ועוד הערה קטנה- אני לא הולכת להשקיע בפורקס! :)

omer forex

New member
LOT

במסחר במט"ח, לרוב בארה"ב שלהם יש "שפת מט"ח" קצת שונה משאר העולם, במקום לציין סכום עסקה מציינים LOT שזה לרוב עסקה של 100,000, לפעמים LOT גם מתייחס ל 10,000. את צריכה לשאול כמה זה LOT במקום שבו את סוחרת. K משמעו אלף.... מהמילה קילו. קילו גרם = אלף גרם 25K$=25,000$ ההחלטה לא לסחור בפורקס היא החלטה לגיטימית. המסחר בפורקס לא מתאים לכל אחד. הדבר הראשון שסוחר פורקס צריך לשאול את עצמו האם המסחר על כל מאפיניו מתאים לו.

computer girl2

New member
מודה לך מאוד על כל העזרה../images/Emo45.gif

לא התכוונתי לסחור בפורקס מעולם, עשיתי על זה מחקר לקבל ידע ולא ע"מ לקבל החלטה אם לסחור. מאוד עזרתם לי כאן, תודה רבה על הסבלנות
, שבוע טוב!

עומר תותח!

כל הכבוד על הסבלנות, אני הייתי מתפוצץ! נניח שאני רוצה 5 פיפ אז מה אני אעשה? אני יבקש בבקשה או אולי אני יעשה פיפ ארוך במכונית לכל הנהגים ברמזור, גם אני רוצה פיפ.... גולם פיפס לא פיפ, ויש לי עוד שאלה אם אני רוצה לקנות יורו איראני ודולר מצרי תמורת שני פיפ בלבד מה אני אעשה? אני יפסיד את כל הכסף שלי או שישאר לי בבנק שתי פיפ????????!!!?

למעלה