מהו IQ ממוצע?

ashmash

New member
כן

דווקא ככל שאתה צעיר יותר, אתה יכול לקבל ציון גבוה יותר

bono76

New member
ה-I.Q.

אינו תלוי גיל והוא שווה למנה המתקבלת מחלוקת הגיל המנטלי בגיל הכרונולוגי.

ailag

New member
איפהשהוא קראתי

שבגיל מסויים הוא מתחיל לרדת... לא זוכרת איפה.

ashmash

New member
זה מה שמוכיח

שללא כל ספק הזיכרון יורד עם השנים...

פומפיה

New member
לא מדויק

ההגדרה האריתמטית הזו היא ארכאית. היום ה IQ נמדד במבחני משכל, ואין שימוש בנוסחה ההיא.

bono76

New member
כמובן

הכוונה היתה בעיקר למשמעות התיאורטית של הנוסחא, שעדיין נכונה...

New member
הממוצע

מבחן IQ נבנה כך לרוב האוכלוסייה תהייה תוצאה של 100 ושהתפלגות המבחן תהיה נורמאלית. כלומר של 95% מהאוכלוסייה יש ציון בטווח של 2 סטיות תקן ממהממוצע ומעל ומתחת לרף זה נחשב גאונות או פיגור שכלי. מעל 140 נחשב מחונן מעל 160 נחשב גאון מתחת ל 70 נחשב פיגור קל ומתחת ל40 נחשב פיגור עמוק. במשלך השנים האחרונות האינטיליגנציה עלתה ולכן בהתאם ממוצע מבחן הIQ במקורי על ל 110. יודע לי על כמה מבחני IQ ששינו אותם כדי שיתאים שנית לממוצע הזהב - 100. בכל מקרה 126 הוא ציון מצויין ומראה שאתה "חכם מן הממוצע". המבחן איננו תלוי גיל אבל הוא מראה תוצאות אמיתיות אך ורק מגיל 3. עד לגיל 16 מחשבים את תוצאות המבחן האופן הבא אייקיו = גיל שכלי \ גיל כרונולוגי *100 (לקרוא מימין לשמאל).

freedom rider

New member
וכדאי לשים ../images/Emo23.gif...

...לעובדה שאם התפלגות ה-IQ היא נורמלית עם ממוצע 100, אז למחצית האוכלוסיה יש IQ נמוך מ-100. מה לעשות, אלה החיים.

Amit Gal

New member
אני 143..

עשיתי לפני חצי שנה (בחופש הגדול) מבחן איי קיו באינטרנט של ה"אגודה העולמית ל-IQ גבוה" (או משהו כזה..), ב-2:00 בלילה בערך, ועוד באנגלית! וקיבלתי 143.

Amit Gal

New member
והנה התפלגות האוכלוסייה...

זה גם המשך לקודם שגם שם היה...

CommandeRiker

New member
עשיתי פעם באינטרנט..

כשהייתי בן 13 בערך ויצא לי 173..... אבל שכחתי לשקלל עוד 4 דקות נוספות , (בנוסף ל13, שזה הזמן הקצוב)....

למעלה