מהו צדק חברתי?

SupermanZW

Well-known member
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

שיוויון מלא בזכויות ובחובות הבסיסיים עבור כל האזרחים - מסכים. שירות צבאי לכולם - לא, יש פתרון טוב יותר, הפיכת צה"ל לצבא מקצועי. זה לא הוגן שרק לפציפיסטים, ערבים או חרדים תהיה האפשרות לבחור שירות צבאי או לאומי, לכולם צריכה להיות האפשרות לבחור, כמו כן צה"ל יבחר במי הוא מעוניין ויגייס רק את המתאימים לו ביותר. שירות מילואים לכולם - לא, אלא רק לאלה שגויסו לצבא המקצועי והשכר בתקופת המילואים יהיה פי 3 מאשר בעבודתו של חייל המילואים כי כשהחייל במילואים הוא במסגרת צבאית 24 שעות ביממה ולא 8 כמו בעבודה. דיור בר-השגה בכל הארץ - דיור בר השגה מוגדר ככזה שמיועד רק למשקי בית שהכנסתם מתחת ל60% מההכנסה החציונית למשק בית ולכן אינו רלוונטי למעמד הביניים כלל, למעשה הוא רק מייצר Slums ומימונו נופל כולו על מעמד הביניים, מה שיקשה עוד יותר על אנשי מעמד הביניים להגיע לדירה משלהם, לכן אני מתנגד. הפחתת המע"מ - מסכים. הפחתת מיסי החשמל, המים והארנונה - מסכים, אבל אי אפשר להלאים ולהוריד מיסים כי אם מלאימים המימון חייב יהיה לבוא ממיסים ולכן ידרוש העלאת מיסים. הלאמה רק תחריף את הבעיה ולא תביא לפתרון. חקיקת חוק נגד מונופולים ואכיפת החוק נגד קרטלים - חשוב מאוד והכרחי! הפחתת המיסים העקיפים - מסכים, אבל לשם כך יהיה צורך לקצץ בתקציב באופן משמעותי, רוב הכנסות המדינה ממיסים מגיעות מהמיסים העקיפים. חינוך חינם - אין דבר כזה חינם, או שאתה מממן אותו ישירות או שאתה מממן אותו מכספי מיסים. לפירוט קרא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2040378 רפואה - תשובתי לסעיף זה ארוכה, קרא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2042916

SupermanZW

Well-known member
אי אפשר כי החלוקה נקבעת לפי הכוח הפוליטי של

קבוצות הלחץ.

מתכNET

New member
השאלה היא למי שכיית העוגה? האם המשכורת שלי

שאני עובג קשה עבורה שייכת לך באיזה שהוא אופן?!?!

yellow feather

New member
היא שייכת לחרדים

למתנחלים ולטייקונים. המדינה לוקחת ממך מיסים ומעבירה אותם לחרדים ולמתנחלים ואילו הטייקונים שודדים אותך בכל רכישה שאתה עושה.

מתכNET

New member
המדינה לוקחת ממני מיסים ומעבירה לערבים ולחילו

נים ולא שאלה אותי אם אני מוכן מספיק עם ההסתה נגד החרדים!

josepos

New member
תוסיפי לרשימה

מוצרי צריכה שיהיו ברי פיקוח לעלות קיצבאות לזקנים קשישים אימהות חד הוריות וגם דיור מוגן עבורם בכדי לא לגדל דור של עברינים ודור של קשישים שמחפש בזבל וישן ברחובות עם קיצבה של 1100 שקל לחודש חוק פנסיה לכול הקשישים רטרו או הכפלת קצבת זקנה שזה בושה למדינה ביטול מס שבח ומס השבחה על דירות בגובהה סכום מסוים כך רוכשי דירות להשקעה יוציאו את הדירות שלהם למכירה כי קיים חוק במדינת ישראל ורק כאן מכול העולם כי אתה רשאי למכור דירה ללא חיוב מס אחת ל4 שנים ולכן יש עשרות אלפי דירות סגורות לחייב משרדים הנימצאים בשטח מגורים בכפל מס כמו ארוננה ומיסים אחרים שלא ישתלם לכול העורכי דין וכול המשרדים לפתוח בבבנין מגורים זה ישחחר עוד כ 15000 דירות בארץ עם לא יותר וכמו שאדם לא רשאי לגור באזור תעשיה או בנין הנחשב לתעשיה כך הם לא יוכלו לפתוח משרדים בבנין מגורים פטור ממס עיזבון מס ירושה לדירות עד לגבהה סכום מסויים כאן ישתחחרו קרוב ל20000 דירות ברחבי הארץ ביטול מעמ על רכישת קרקע ודירות יוריד מיידי את הדירות ב20% הכרה בהוצאות בית כגון משכנתא גידול ילדים גננת מעון ריבית בנקאית כחלק ממס הכנסה זה קיים בכול העולם חוץ מישראל ולקבל על זה פטור אלה נושאים שאין צורך בחקיקה אלה בהחלטת ממשלה ולא צריך להמתין שנתיים 3 כמו חוק הוונדליזים שהתקבל

yellow feather

New member
קצבאות

היא דרך להזרים כספים לחלשים בחברה כדי שגם הם יצטרפו לחגיגה הצרכנית אבל הכנסה גדולה לחד הורית אינה מבטיחה חינוך הולם לילדים שלה, למעשה קצבה לאם חד הורית, אינה מבטיחה אפילו ארוחה לילדים שלה. המדינה צריכה לדאוג לצרכי הילדים - כי הילדים הם העתיד של כולנו, אבל לתת קיצבה לאם זו הדרך הכי גרועה לעשות את זה. במקום קיצבאות עדיף להחזיר את מפעל ההזנה בתשלומים מדורגים. במקום קצבאות עדיף לארגן פרויקט השאלת ספרי לימוד בבתי הספר. במקום קצבאות עדיף לארגן סיוע בלימודים לילדים ממשפחות מעוטות יכולת. במקום קצבאות עדיף אפילו לארגן פנימיות יום לילדים משכבות חלשות, או אפילו פנימיות רגילות לילדים ממשפחות בעיתיות.

מתכNET

New member
סליחה?!? מי אמר שצריך להזרים כספים לחלשים?!?

ובכל מקרה קצבאות זה הדרך לפי דעתך המלומדת בלבד!! לפי דעתי קורסי העשרה והסבה הם הדרך היעילה ביותר האם זה עושה אותי פחות מוסרי ממך?!? אתה מסכים שצריך לעבור מקצבאות לסל שירותים ומוצרים,אין לתת כסף למשפחה עניה שכן היא תבזבז ותו על צריכה של מיליקי וסגריות במקום על חוגי העשרה לילדים!

yellow feather

New member
מעניין אותי

איך הגעת למסקנה שאני בעד קצבאות, כשבעצם אני נגד. מבחינתי ראוי לבטל את כל הקצבאות כולן, למעט אולי קצבת זקנה. ברור שעדיף סל מוצרים ושירותים שינתנו ישירות לחלשים וביחוד לילדי החד הוריות ולילדי השכבות החלשות - כי זה הסיכוי היחיד שלהם להחלץ מקו העוני. אולי התכוונת להגיב למי שאני הגבתי לו, שהציע הגדלת הקצבאות ואני מחיתי

למעלה