מהו פיצול אישיות?

גל סופר

New member
לגולם, ע"פ האגדה, לא הייתה אישיות משלו

כל מה שהוא יכול היה לעשות זה מה שהוא תוכנן לעשות, כמו מכונה.
אני חושב שעל רעיון דומה לרעיון שלך כתבה ג'יי קיי רולינג- הורקרוקס. שם, היא מייחסת לו תכונה שטנית למדיי. המעניין הוא שגם רולינג מכניסה את הפן הטראומטי שיש לחוות כדי 'לפצל' את הנשמה (במקרה שלה, הטראומה היא מעשה קיצוני כמו רצח).

האם לזה את מתכוונת?

שיהיה לך יום נעים ותודה על הדיון המעניין

הלכתי לחפש במקורות

מהו פיצול אישיות?

הקביעה שזו הפרעה היא כמעט חד משמעית:

"אין הפרעה נפשית שזכתה להתייחסות מרובה כל כך בספרות ובקולנוע ביחס לשכיחותה הנמוכה באוכלוסייה כהפרעת הזהות המנותקת, המוכרת יותר בשם העממי "פיצול אישיות".

זוהי הפרעה שבה באדם אחד מתקיימות שתי אישיויות או יותר השונות זו מזו מזהותן, ושביניהן הוא עובר, בדרך כלל ללא דפוסים ברורים.

בהפרעה זו מתבטאת יכולת מרתקת של הנפש האנושית לארגן פעילות נפשית מורכבת בערוצים נפרדים זה מזה. למעשה, לפי התפישה הפסיכואנליטית, בקרבו של כל אחד ואחת מאיתנו קיימת פעילות נפשית לא מודעת, המתקיימת בערוץ נפרד מהערוץ הרציונלי והמודע.

בדרך כלל אין לנו נגישות ישירה לתכנים שקיימים בלא מודע, ואנו נחשפים אליהם רק דרך חלומות, פליטות פה וכדומה.

בהפרעות ממשפחת הפרעות הניתוק (דיסוציאציה), מתרחש דבר הפוך: במחלות אלה נפגעת הנגישות של האדם דווקא למידע המצוי בתודעה, והוא נתון להשפעת מערכות נפשיות שבדרך כלל מצויות מחוץ לתחום...."

קשה לי להבין בשונה מזה.

susony

New member
האם שת שואלת על סכיזופרניה או על

ריבוי אישיויות?

משום מה קראו לסכיזופרניה פיצול אישיות, זו מחלה נפשית גנטית בה האדם רואה דברים ושומע קולות,

ריבוי אישיויות, זו תפועה פוסט טראומטית של המוח להגן על הטראומות שהאדם עבר. במצב הזה האדם מייצר לעצמו כמה זהויות כשלכל זהות יש תפקיד שונה

KFIRB

New member
סכיזופרניה היינה פיצול או שיסוע האישיות

אך אכן לא מדובר בריבוי אישיויות.

פיצול בין מציאות לדמיון
בין ה "אני" לאחרים

פיצול בזמן

פיצול בתפיסה

השם שסעת בעברית יותר מסביר מאשר פיצול האישיות

למעלה