מהו מוצא העם ההולנדי?

מהו מוצא העם ההולנדי?

מאיזה עם קדמון הם התפתחו? האם הם קשורים לשבטים הטבטונים הפרה היסטורים? לאיזה משפחת שפות שפתם קשורה ? הם הם היו קיימים כבר בתקופה הרומאית?

lenski

New member
ידוע לי ששפתם קרובה לגרמנית. וכן

הרגלי השתיה והאוכל (בירה ונקניקיות).

lenski

New member
"WOW"?!!../images/Emo7.gif

הולמס, אתה בן שלושים ושתים, ואתה מסוגל אך לקריאות ריק ציניות! תתבייש לך! אם תמשיך כך, כל החיים שלך תקפוץ ותחפש סטוצים! חבל עליך! תמצא לך אישה (או גבר, מה שתעדיף) וראה איך חייך ישתפרו.

אריק ל

New member
מוצא כל העמים האירופאים

הוא בעמים שדברו שפות שאינם הודו-אירופאיות, אבל בערך לפני 4,000 שנים נכבשו ע"י שבטים דוברי שפה קדם-הודו-אירופאית, שבמשך אלפי השנים התפצלה לשפות האירופאיות של ימינו. במשך השנים השבטים השונים נדדו דרומה, מערבה, מזרחה, צפונה, וכד', ולכל מקום שאליו הגיעו, קרו אחד משלוש הדברים: 1. הם כפו את התרבות שלהם על רוב האוכלוסייה המקומית, ובעצם התרבות המשולבת, עם הדומיננטיות של השבטים הכובשים, הפכה לתרבות הנוכחית של העם (למשל במקרה של השבטים הגרמנים שכבשו שבטים קלטיים, או הרומאים שכבשו את גאליה וספרד ורומניה). 2. השבטים ירדו מגדולתם לפני שהספיקו לגרום לרוב השבטים הנכבשים לאמץ את תרבותם, והתרבות המשותפת של המיעוט הכובש והרוב הנכבש, עם דומיננטיות לכיוון הרוב הנכבש, הפכה לתרבות הנוכחית של העם (כמו למשל האנגלים שנכבשו ע"י הנורמנים, והתרבות האנגלו-סקסית, שאמנם הושפעה מעט מהכובשים, נשארה והפכה לתרבות הנוכחית של האנגלים). 3. השבטים לא כבשו אלא פשוט התיישבו, ואמצו את התרבות של השכנים ונטמעו ברוב. ההולנדים היו בהתחלה קלטים, אולם השבטים דוברי הגרמנית שירדו מהצפון כבשו אותם וההולנדים אמצו את השפה הגרמאנית של הכובשים, שבגלגולה הנוכחי הפכה להולנדית. הדבר נכון גם לרוב הגרמנים והאוסטרים - מוצאם בעיקר מקלטים שנכבשו ע"י שבטים גרמנים. הצ'כים למשל, היו בעבר שבטים קלטיים, אך הם נכבשו ע"י שבטים גרמאניים ואח"כ ע"י שבטים סלאביים. ברור כמובן שגם "הקלטים" כביכול, שהיו האבות של ההולנדים, הגרמנים והצ'כים, לא היו קלטים ברובם המכריע (מבחינה גנטית), אלא היו עם שלא דיבר שפה הודו-אירופאית (בדומה לבסקים או לאטרוסקים) שנכבש ע"י הקלטים.

בלקר

New member
מוזר

אני דווקה יודע שהקלטית היא שפה הודו-ארופאית. למשל המילה לוך בקלטית שפרושה אגם מזכירה את המילה לייק, אבל זו רק דוגמה אחת, ואני בטוח שאם ניכנס לפורום בלשנות נימצאה עוד. הדת הקלטתית דמתה לדתות ארופיות אחרות. בכל הדתות האלה היה אלמנט של האלים החדשים שבאים וכובשים את העולם מהאלים הישנים. במיטולגיה היוונית האלים האולמפיים שכבשו את העולם מהטיטנים. במיטולגיה הנורדית הוויניר שכבשו את העולם מהג'והר ובמיטולגיה הקלטית הטואתה-דה-דנן שכבשו את העולם מבלאר עין הרוע והחברה שלו(שחכתי איך קראו לקבוצה הזות). כך שהקלטים היו עם הודו-ארופאי. באנגליה היו כמה פלישות, שתי המאחרות יותר היו של האנגלו-סאקסים שדיברו בשפה גרמאנית ואחרי זה פלישה של הנורמנדים שבשלב זה דיברו כבר צרפתית.

אריק ל

New member
ברור! מישהו אמר שהם לא היו?

הקלטים היו השבטים ההודו-אירופאים הראשונים שפלשו לאירופה. למעשה, בהתחלה לא ניתן בדיוק לקרוא להם קלטים, כי הם דברו שפה קלטו-איטלית (שהייתה דיאלקט של השפה הקדם-הודו-אירופאית). אח"כ כשהשבטים האלה פלשו, הם נפרדו במשך השנים לעמים איטלים בדרום חצי האי-איטליה ולשאר השבטים הקלטים. אחת הסיבות שהגאלית בגאליה (צרפת) נכחדה והגאלים אמצו את הלטינית כ"כ מהר, הייתה שהגאלית מאוד דמתה ללטינית, דבר שהקל מאוד על הגאלים להבין את הלטינית ולאמץ אותה. ככל שמרחיקים מחצי האי-האיטלקי, השפות הקלטיות היו פחות ופחות דומות לשפות האיטליות. השפות הקלטיות באיים הבריטיים למשל, היו שונות משמעותית, דבר שאפשר לשפות הללו לשרוד את הכיבוש הרומי על אנגליה.

בלקר

New member
אוקיי אני ../images/Emo163.gif

לא הבנתי את מה שכתבתה.
כבר אמרתי?

הולמס 30

New member
אריק

אני מתייחס רק לכותרת שלך "מוצא כל העמים האירופאים". אני מניח שלא התכוונת ממש לכולם. אני לא בטוח שההונגרים והפינים ,למשל, קשורים.

יש רק 3 עמים שאינם הינדו-אירופאיים

באירופה : הפינים וההונגרים- ששפתם קשורה למונגולית והבאסקית שהם עם היחידי ששרד מלפני הפלישה האינדואירופאית. האמור מתייחס לתרבות ולא לגנטיקה , העמים הללו לא חיו בבידוד ולכן מבחינה גנטית לא ניתן למצוא ייחוד גנטי לעומת שכניהם, לפחות לגבי הבאסקים אני בטוח בענין הזה.

אריק ל

New member
דווקא כן

ההונגרים, ממש כמו הטורקים, היו שבטים שכבשו עמים אחרים, וכפו עליהם את תרבותם במשך מאות השנים. מבחינה גנטית אין הבדלים בין הרוב הגדול של המגיארים (ההונגרים) לבין הסרבים, הרומנים, או חלק מהאוסטרים. גם הפינים מבחינה גנטית זהים יחסית לשוודים, רק שיש בהם גם אחוז לא מבוטל של גנים משבטים לאפיים.

הולמס 30

New member
כשמדברים על מוצא

אני לא בטוח שהגדרותיך תופסות כי מוצא אינו מתייחס להתשלשלות ולהשתלבות אלא למקור

motorist

New member
אני לא יודע יותר מידי

אני יודע שהעם ההולנדי בימי רומי נקרא באטבי וארצם היתה באטביה.

זהו עם ממוצא גרמני

והשפה ממשפחת השפות הגרמאניות וקרובה למדי (יותר מאנגלית, למשל) לגרמנית. אגב, בצפון הולנד (פריזלנד) מדברים בשפה שנקראת פריזית, והיא מובנת במידה סבירה גם ע"י דוברי הולנדית וגם ע"י דוברי גרמנית צפונית. זאת אע"פ שדוברי הולנדית בלבד לא ממש מבינים גרמנית ולהיפך. זו זכורה לי כדוגמה לבעייתיות שבהגדרה המקובלת של דיאלקט לעומת שפה, לפיה דוברי שני דיאלקטים של אותה שפה (למשל צרפתית שוויצרית וצרפתית של קוויבק) מבינים זה את זה ואילו דוברי שפות שונות אינם מבינים זה את זה.

מטרניך

New member
דוברי הולנדית דווקא מבינים גרמנית

לעומת זה דוברי גרמנית בד"כ לא מבינים הולנדית.

למעלה