אם אתה מסתכל על העולם תוך אמונה
באבולוציה ולא ברבולוציה (התקדמות ושיפור הקיים מול הפיכות) אז הנורמטיבה הבטרגנית היא האיזון הקיים. אולי יש נורמטיבה אחרת שתאזן את העולם יותר, אך כרגע היא לא בנמצא. זה בערך כמו תקופת אביב העמים בה הורדו מלכים רבים מהשלטון (ניקח את אנגליה וצרפת לדוגמא). הצרפתים טענו את הטענה שלך - נכון שעכשיו יש משטר מלכוני, אבל דמוקרטיה תאזן יותר. הם לא ראו במשטר המלכוני (הלא צודק) חלק מהאיזון הקיים. ולכן הם פעלו בהפיכה כדי לסלקו ושנה אחרי נוצר דיקטטור חדש שהיה גרוע בהרבה מהמלך (רובספייר). רובספייר עלה לשילטון כשאחד מטיעוניו היה שלמלך אין זכות להוציא להורג אשנים. אבל בפחד שלו עצמו לאבד את השילטון, הומצאה הגיליוטינה (מכשיר יעיל להוצאה להורג כי היו המוני הוצאות - בהרבה יותר מאשר בימי המלך). אחריו הגיע נפוליאון שעוד יותר הרס את המדינה ובסוף אני חושב שצרפת סבלה כ50 שנה בשביל ההפיכה. באנגליה אמרו לעצמם "בשביל מה הבלאגן ?" עשו הפיכה קלה שמשאירה את המלך והאיזון נשמר. בקיצור בעיני אלו שממציאים את הגלגל ומנסים לעשות הפיכות סופם אחד מהשניים : 1. למצוא עצמם במצב יותר גרוע מאשר לפני הפרת האיזון לתקופה ארוכה מאוד. הרבה יותר ארוכה מאשר אם היו עושים שינוי מדורג. 2. לא לעשות כלום במשך שנים ורק לדבר (שזה הרוב המוחלט של ה"מורדים"). לפעמים טיפוס מסוג 1 פורץ דרך לאחרים, אבל הוא עצמו משלם מחיר מאוד יקר וכדאי לדעת זאת מראש. היום בדיעבד אני אפילו לא בטוח שגלילאו עשה בשכל (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה הוא שהוצא להורג בגין טענה שכדור הארץ סובב סביב השמש). אולי אם היה מקדיש מאמץ להביא את הידע בצורה בו הכנסייה תוכל לעכל אותו והיה עושה לובי נכון, אז גם לא היו מוציאים אותו להורג וגם היה נותן למידע פירסום כ100 שנה קודם. המאבק הרבולוציוני שלו אולי העמיד אותו על במת ההיסטוריה, אבל אולי דחה את היישום של עבודתו ב150 שנה מיותרות. הרי לפחות 150 שנה אחרי מותו לא עסקו בזה וזה המון זמן. אולי חלק מהאיזון הוא לא רק לומר את האמת, אלא להצליח לעשות שינוי באיזון הקיים, מבלי להזיק.