מהו לדעתכם המקום

מהו לדעתכם המקום

שבני אדם מייחסים לדברים שקשורים למיניות ויחסי מין בחייהם ? או שזו שאלה כללית מידי ועליי לשאול מהו המקום הפחות או יותר נכון להעניק לזה בחיינו ? הרי ברור שאדם ש - 24 שעות ביממה חושב ועוסק רק בזה הוא בעצם לא ממש מובדל מאיזו חיה שאוכלת , שותה , ישנה ומקיימת יחסי מין - מצד שני הרי לכולנו יש גם את הצד הזה באשיותינו - אז מהו ואיך מוצאים את האיזון הנכון ? שבת שלום לכולם .

nehud

New member
סיפור מאתמול בערב

במפגש עם חברים בני 44 -47 והשיחה ומשחקי החברה התברר כי אחד מאותם אלו שעד אתמול היה מעניין, מסקרן , מצחיק, עוזר, נאה ו...וגם... הוא גם זה אשר אמר על עצמו:"בתוך שעות הערות שלי אני לא חושב על מניות וסקס רק חמש דקות ביום" האם הפך לחיה מאצם הידיעה (שלי) או שאפשר לראות את כלל העשייה . קוהלת אמר על כך "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים ..." כלומר יגיע גם יומו של באיזון באהבה אהוד

hilabarak

New member
אני אישית לא אוהב להמציא את הגלגל

מחדש. אפשר להסתכל סביב ולראות מה זה מאוזן. כל ילד זכר בן 16 עסוק לדעתי חצי מהיום במין. ראשית כי הוא לא מסוגל להשיגו (לרוב) ושנית כי זה עולם חדש שנגלה לו. אדם בן 25 עסוק הרבה פחות במין, ראשית כי הוא כבר משיג ושנית כי יש לו תעסוקות אחרות (לימודים ועבודה וחשיבה על קריירה ובילויים עם חברים). אדם בן 33 נשוי עם ילדים עסוק הרבה פחות במין (על פי הממוצע זוג נשוי מיים פעמיים בשבוע יחסי מין - אם נעשה חלוקה לשעות העירנות אז זה עיסוק די אפסי). לאותו אדם יש קריירה על הראש וילדים וחוגים וכולי, המין הוא רק חלק מהמכלול. עכשיו אם יש לנו אדם נשוי עם ילדים שחושב 50 אחוז מהזמן על מין, אז כנראה שאין לו "אינטימיות" רבה מידי עם משפחתו ועבודתו והם לא תופסים את מרבית זמנו. אבל בעיני הוא לא שונה משתיין או אלכהוליסט או מהמר כפיית, פשוט מישהו עם בעיות רגשיות שעסוק כל הזמן בריגושים במקום בהרגשה. אותו כנ"ל לגביי בחור בן 16 שעסוק 95 אחוז מהזמן במין במקום 50 אחוז מהזמן. בקיצור האיזון תלוי בגיל ויכולות ועיסוקים לא בניתוח על חיות ויצרים - לדעתי לפחות.

nehud

New member
האם אינך מנסה כעת לייצר גלגל

ולהציג נורמטיביות בורגנית ולקבוע שהיא היא האיזון בעולם. באם נזיר בודהיסטי שתקן הוא מאוזן? האם לאסט אמסטרונג רוכב האופניים הוא מאוזן? האם מישהו מהפילוספים המובילים בעולם היה מאוזן? (יש מחקר וספר בנושא) הנסיון להגדיר איזון היא המצאת הגלגל. האיזון הוא אוסף של כל המצבים אך לא המצבים עצמם- כמובן לדעתי הבילתי מחייבת איש וגם לא תמיד אותי. באהבה אהוד

hilabarak

New member
אם אתה מסתכל על העולם תוך אמונה

באבולוציה ולא ברבולוציה (התקדמות ושיפור הקיים מול הפיכות) אז הנורמטיבה הבטרגנית היא האיזון הקיים. אולי יש נורמטיבה אחרת שתאזן את העולם יותר, אך כרגע היא לא בנמצא. זה בערך כמו תקופת אביב העמים בה הורדו מלכים רבים מהשלטון (ניקח את אנגליה וצרפת לדוגמא). הצרפתים טענו את הטענה שלך - נכון שעכשיו יש משטר מלכוני, אבל דמוקרטיה תאזן יותר. הם לא ראו במשטר המלכוני (הלא צודק) חלק מהאיזון הקיים. ולכן הם פעלו בהפיכה כדי לסלקו ושנה אחרי נוצר דיקטטור חדש שהיה גרוע בהרבה מהמלך (רובספייר). רובספייר עלה לשילטון כשאחד מטיעוניו היה שלמלך אין זכות להוציא להורג אשנים. אבל בפחד שלו עצמו לאבד את השילטון, הומצאה הגיליוטינה (מכשיר יעיל להוצאה להורג כי היו המוני הוצאות - בהרבה יותר מאשר בימי המלך). אחריו הגיע נפוליאון שעוד יותר הרס את המדינה ובסוף אני חושב שצרפת סבלה כ50 שנה בשביל ההפיכה. באנגליה אמרו לעצמם "בשביל מה הבלאגן ?" עשו הפיכה קלה שמשאירה את המלך והאיזון נשמר. בקיצור בעיני אלו שממציאים את הגלגל ומנסים לעשות הפיכות סופם אחד מהשניים : 1. למצוא עצמם במצב יותר גרוע מאשר לפני הפרת האיזון לתקופה ארוכה מאוד. הרבה יותר ארוכה מאשר אם היו עושים שינוי מדורג. 2. לא לעשות כלום במשך שנים ורק לדבר (שזה הרוב המוחלט של ה"מורדים"). לפעמים טיפוס מסוג 1 פורץ דרך לאחרים, אבל הוא עצמו משלם מחיר מאוד יקר וכדאי לדעת זאת מראש. היום בדיעבד אני אפילו לא בטוח שגלילאו עשה בשכל (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה הוא שהוצא להורג בגין טענה שכדור הארץ סובב סביב השמש). אולי אם היה מקדיש מאמץ להביא את הידע בצורה בו הכנסייה תוכל לעכל אותו והיה עושה לובי נכון, אז גם לא היו מוציאים אותו להורג וגם היה נותן למידע פירסום כ100 שנה קודם. המאבק הרבולוציוני שלו אולי העמיד אותו על במת ההיסטוריה, אבל אולי דחה את היישום של עבודתו ב150 שנה מיותרות. הרי לפחות 150 שנה אחרי מותו לא עסקו בזה וזה המון זמן. אולי חלק מהאיזון הוא לא רק לומר את האמת, אלא להצליח לעשות שינוי באיזון הקיים, מבלי להזיק.

nehud

New member
האמת ביקשתי להבין את הקשר בין

תשובתי אליך לזו האחרונה שלך ואני זקוק להסבר. אינני עסוק באבולוציה ואו ברבולוציה אלא בהוויה עצמה ובהגדרות האנושיות השונות לאותו מצב. לדוגמה: לסט אמסטרונג רוכב האופניים חייב להיות בעל איזון/ חוסן נפשי רב בכדי להשיג את הישגו, אך האם אורח חייו מאוזן? ואם כן על דעתו של מי ואם לא אז על דעתו של מי. באהבה אהוד

nehud

New member
מה קורה במידה ואתה מסתכל על העולם

כהוויה כאן ועכשו - כלומר יש גם אבולוציה וגם רבולוציה ויש מקום וצורך בשנייהם. הרי אפשר גם להביט על הבורגנות כסם טישטוש מודרני להמונים בדומה למה שעשו מנהיגי הדתות הגדולות במהלך 2000 שנה. או למצב איזון מיטבי לעת הזו. עובדתית העולם / האנושות הגיעה למה שהגיעה בזכות אותם מצבים רבולציונים (אביב העמים, סטלין, היטלר, נפוליון הכנסייה לדורותיה ו...) במקביל לתהליכים אבולוציונים. כל רצון לומר לדוגמה אילו גלילאו היה מתנהל בדרך אחרת יתכן והאנושות היתה נהנת מתבונתו 150 שנה קודם אינה רלונטית ואף מיותרת (לטעמי הבלתי מחייב) היות ועובדתית הוא פעל אחרת ואת הנעשה אין להשיב ואין כל דרך לבדוק איזו תוצאה היתה מתקבלת פרט להערכה חסרת משמעות . איש חכם עד מאוד בקרב היהדות / נצרות בשם קוהלת הגיע למסקנה מאוד מעניינת מבחינתי "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים..." האיזון הוא סך כל ההוויה הן האישית, החברתית והיקומית (טאו/ יהוה) כולל אותם אלו בני 44 - 47 העסוקים בסקס מרבית זמן הערות ובת זוגתם נמצאת גם היא בחוויה והם מצלחים לספק שפע למשפחתם, מקום עבודתם במידה הנדרשת ועד אשר לא היה בידי/ידך הידע נחשבו אלו לבורגנים טהורים (מאוזנים?) והם הקצה הנגדי לנזירים אשר ביחד מייצרים איזון. באהבה אהוד

hilabarak

New member
לא הצלחתי להבין את שאלתך כל כך.

אני אנסה להסביר שוב. נשאלה שאלה בנושא מינוני עיסוק במין. אמרתי שלדעתי אין טעם לנסות לקבוע מינון כזה. אני איש של אבולוציה, אני שואל מה הקיים ומשם מתקדם. מכיוון שאנו עוסקים באנשים מבוגרים (כי לעסוק בילד ונושאי מין, זה קצת בעייתי). רוב האוכלוסייה עוסק במין 3 פעמים בשבוע. עכשיו מכאן אהוד אני שואל. זה נשמע לך הרבה ? מעט ? לא הבנתי. אם הרבה תנמק ואם מעט תנמק. אני מבטיח לך שהדיון זה יהיהמספיק קשה לשנינו, אבל לפחות הוא פרקטי. אפשר ללמד אנשים שינוי סביר. אם אתה רוצה להמציא משהו מחדש שאומר שבכלל צריך כל היום מין או ללא בכלל, אז זה נשמע לי סתם דיון באוויר.

nehud

New member
האם יש צורך לקבוע "נורמות"

"..רוב העולם עוסק במין 3 פעמים בשבוע.." האמת אין לי מושג וגם לא מעניין אותי כל אחד שיעשה את הטוב בעיניו כל עוד אינו פוגע בזולת מתוך כוונה וידיעה. עד אשר יגיע לרוויה ויעבור למשהוא אחר. כמו כן קטונתי מללמד אנשים מהוא שינוי סביר עבורם! יש ביכולתי להציג בפניהם אפשרויות בכדי שיבחרו במידה וימצאו לנכון. בכל הקשור להמצאות בנושא מין ותחיפות החוויה הרי שאיחרתי את המועד. מכיר אני אנשים שעושים זאת 2-4 פעמים ביום עם אותה בת זוג ונהנים, וחברות שלמות שויתרו מבחירה על החוויה. ואינני חושב שיש צורך ללמדם משהוא אחר. באהבה אהוד

hilabarak

New member
אהוד אתה זז כל רגע עם הדיון למקום

אחר. שאלו : מה לדעתכם המקום שאנשים נותנים למין ? אז התחיל דיון על חיות ובני אדם. עניתי "במקום למציא גלגל, דרך תיאוריות על חיות ואנשים, תסתכלו סביב ותראו מה אנשים עשוים. המקום שהאדם הנורמלי כיום נותן למין הוא 3 פעמים בשבוע. פתאום אתה אומר "לא מעניין אותי מה אנשים עושים ואין לי רצון להסביר לאנשים מה לעשות". אני לא מבין בקשר למה אתה אומר זאת ? שאלו שאלה מה ההתייחסות של אנשים למין. ענו תשובה תיאורתית, ואני טענתי שכדאי לבדוק מה קורה במעשה, כי עדיף לצאת מהאיזון הקיים ולשנות אם רוצים. במקום להחליט תיאורתית סתם החלטות (חצי אדם חצי חיה או 70 אחוז אדם 30 אחוז חיה). עכשיו מה בדיוק הטענה שלך כלפיי השאלה המקורית ? מה אתה טוען לגבי השאלה מה המקום שאנשים נותנים למין ? האם תשובתך היא "אותי לא מענין, שכל אחד יעשה כרצונו" ?

nehud

New member
מצטער. נשארתי באותו מקום אך הדיון

זז מבחינתי עם התשובות והשאלות. אך אנסה להבהיר את דברי. אין זה מענייני ושכל אחד יעשה כרצונו כל עוד אינו פוגע בכוונה ומתוך ידיעה בזולתו!!! אינני רואה מקום וצורך להגדיר מה היא הנורמה ומה הוא האיזון! מדובר באנשים חיים ולא בסטטיסטיקה ואו בחוק אלוהי אשר יש להיצמד . יתרה מכך החוק האלוהי (טאו) קבע / ברא אנשים מכל הסוגים והמינים כולל כאלו הפוגעים בסביבתם (כפי הנראה שהבריאה זקוקה גם לפוגעים ונפגעים) כפי שהיא זקוקה למורים ותלמידים לצורך האבולוציה והרבולוצי. הצורך של אנשים לכותרות והגדרות שיטחיות בכדי לתאר הוויה מורכבת מיותר מבחינתי. דוגמת אדם בן כ-40 העוסק 3 פעמים בשבוע במין הוא נורמטיבי מאוזן וזה העוסק 5 פעמים בשבוע בסקס הוא 70% חייתי ו 30% אנושי עם פוטנציאל לאיזון של 37.65% "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים.. " קוהלת ג/א באהבה אהוד נ.ב במידה ולא הצלחתי להסביר עצמי אני מוכן לנסות פעם נוספת

אבל מהו באמת ההבדל בין

אותו נער בן 16 שחושב חצי מהזמן על סקס לבין האדם בן ה - 33 ? האם האדם הנשוי גילה דברים חדשים שמסבים הרבה יותר אושר מהיתעסקות בסקס ולכן הוא בוחר להקדיש להם את מירב זמנו ומחשבתו , או אולי זה נובע מסוג של אילוץ של מחוייבויות שיש לו שבגללן הוא לא עסוק כל כך בנושאים הללו , או אולי סיבה אחרת ? מהבחינה הזו התכוונתי כשהעליתי את ההשוואה בין האדם לבעל חיים , האם קיים הבדל מהותי בצורך שלנו בהיתעסקות בנושא הזה ביחס למינים אחרים או שלא ? מיצטער אם התשובות לשאלות שלי נורא טריוויאליות וברורות , לי בכל אופן זה לא ברור ...

hilabarak

New member
דגבא היי, ראשית ברור שהנער נחשף

לעולם חדש בעוד המבוגר כבר מכיר את העולם הזה של הסקס. זה כמו לשאול מה ההבדל בין אדם שיצא מהגונגל ועסוק כל היום בהתפעלות ממכוניות וכבישים וגשרים לאותו אדם אחרי 10 שנים. ההתלבהות פוחתת, אבל הוא עדיין נהנה מנוף יפה. דבר שני, מכיוון שאנו דנים בחברה מודרנית, אף אחד לא אילץ את הנשוי להיות נשוי. הוא היה לפני זה רווק. תתפלא גם אני הייתי פעם ילד ואחרי זה נער ואחרי זה רווק ובחרתי בנישואים וילדים. מכיוון ש90 אחוז מהנשואים (אפילו אלו שהתגרשו) לא מצטערים על הנישואים והילדים, אלא אולי על הבחירה הספציפית בבת הזוג הספציפית. אז המסקנה שלי היא שאין אילוץ, אלא בחירה. האדם הנורמלי בגיל 30 מתחיל להשתעמם מקשרים חסרי תוחלת שמטרתם מין בלבד. אני חושב שהרוב אפילו קודם. ואכן זה ההבדל בין האדם לחיה - לאדם יש פוטנציאל שלחיה אין. החיה כל חייה תעסוק במין ואכילה (שרידה בלבד). האדם יכול להיות ראש ממשלה שעסוק ברומו של עולם, או טמבל שכל היום מחפש לזיין מהצד כדי להוכיח לחברה שהוא עדיין גבר.

למעלה