מהו - כלח?

דובושכ

New member
מהו - כלח?

אני חדש כאן, קפצתי לביקור מפורום(קהילת) ת"צ- תחבורה ציבורית. העניין עם כלח, שגם מילון אבן שושן לא בטוח במשמעות המילה ולכל נסיון של הסבר הוא מוסיף בעצמו סימן שאלה. מי יאיר את עיני? תודה.

shellyland

New member
היו כבר הרבה דיונים על זה

בחר בחיפוש המתקדם את המילה "כלח" בשדה התוכן ולך הרבה חודשים אחורה. הזהר לא להתקל בג'וקים של אמא של הלל-בלי-יו"ד בדרך. וברוך הבא

דובושכ

New member
תודה

אני רואה שאני נתלה באילנות גבוהים ושאכן כלח עדיין "לא אבד עליו כלח". אם כבר עוד שאלה: יש לי חבר ששמו איתמר מה זה? תמר? או אי (אין) תמר? אולי אי אם הרבה תמרים?

אוֹחַ

New member
איתְמר=למדנו/נאֶמר (בארמית).../images/Emo3.gif

הוא למדן, הבחור? תכלס - שם תנכי: איתמר בן אהרון הכהן.

אי

+תמר, אבל לא כזה שאנחנו חושבים עליו. אי במקרא אינו דווקא "יבשה המוקפת ים" כך למשל: "מאלה נפרדו איי הגוים בארצֹתם איש ללשֹנו" (בראשית י,ה) ועוד. לכן אי מציין מקום או חבל ארץ, ואם כך אולי איתמר הוא ארץ התמרים, אבל זו השערה (של אחד המילונים ללשון המקרא) וצריך להתייחס אליה ככזאת, כי האטימולוגיה של שמות פרטיים היא במקרים רבים ניחוש

דובושכ

New member
אבי תמר

בדקתי באנצ' מקראית, הם סוברים שיש לראות איתמר כקיצור מקובל של אי=אבי כמו באיכבוד , איזבל .(ואיעזר ממשפחת האיעזרי- במדבר כו' ל'). מכאן איתמר=אביתמר.

hillelg

New member
עד שהבנתי על מה דיברת... ../images/Emo13.gif

ותזכירי לי למפגש הפורום הבא, להביא לך תמונות צבעוניות של ג'וקים בגודל טבעי ועל-טבעי.

גנגי

New member
אוי! פתאום נזכרתי! הלל!!!!!

מה שלא מצאתי בארץ הקודש (ג'וקי-תירס), מצאתי בשפע בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. כנראה גם הג'וקים של התירס שמעו על האפשרויות הבלתי מוגבלות, כי עובדה שהם באים לתירסים כאן, ואכן הם קטנטנים שזה נורא וממלאים כל רווח בין שיני התירס. ל-מ-ז-ל-י אני קוראת בקביעות את הטור של הלל-בלי-י' ב"תרבות", וכך ידעתי שהפתרון מצוי במיקרוגל שלי, וניצלתי את הידע למלחמה במתנחלים שפשו בתירס שלי כקוצים בשדה אש, כמו שאומרים בביוטית. אז ככה: קודם כל, תודה להלל-בלי-י' על הטיפ היעיל, ושנית כל, דעו לכם שיש אמנם ג'וקים בתירס, אבל כולם ירדו לחוצלארץ. אני, כמו פולנייה טובה, אלחם בהם עד חורמה, ואתם פטורים, מדרבנית גנגי.

hillelg

New member
יש! הג'וקים שלי בריאים ושלמים!

הממ... בקריאה שניה של דברייך - לא עולה לך השם 'אודטה' לראש?
וחידת-יעקב-פרוינד-מי-שיודע-שלא-יגיד: לאחיין יש טעם טוב (4, 2).

גנגי

New member
אני, זאת יודעים הכול,

מפגרת גמורה בענייני חידות. תהיה נחמד ותזביר. בבקשה...

גנגי

New member
תרשה לי תיקון קטן:

הג'וקים שלך, לפחות אלו שאני פגשתי, צלויים ושוכבים עם אבותם. מי ייתן ולא תדע עוד צער.

למעלה