מהו חילול ה`.

לייבל

New member
אל תקשקש

הצבעה לממשל זה חוק מחוקות הממשלה, וזה חוקות גויים, גם אם הציבור טועה, ובמקרה כזה של יום זיכרון לשואה, הרי אתה לא צריך לפגוע ברגשות ניצולי השואה, כשאתה הולך בשעת צפירה, הציבור החרדי לא חקק ועשה יום השואה, אע``ג שהחזון איש רצה לעשות,והתחרט, איני מבין מה אתה מתפלפל על כך כ``כ

לייבל

New member
גם זו לא הדרך שלי

אך לא ראוי לפגוע ברגשות כשאת מסתובבת ברחוב

שומשום28

New member
ללא נושא

למה אני אמורה להתחשב באילו שפוגעים ברגשות שלי ומחללים שבת וכו?! אני לא אמורה למצוא חן בעיני העם ולחשוב מה הם חושבים עלי כי זה לא מעניין אותי כל עוד שאני עושה את מה שצוויתי

לייבל

New member
אם הם בהמות מי התיר לך להיות כמוהם?

הם פשטו את הרגל, אבל אל תתני פתחון פה להם, כשאת ברחוב תעצרי. רובם לא יודעים את ההלכה, הם רואים בך חסרת בושה שלא מתייחסת, הם לא מודעים לדבריך, כשיהיו מודעים. אז תעשי מה שבא לך

שומשום28

New member
הם

גם רואים בך חסר תרבות וחסר נימוסין בזה שאתה לא לוחץ יד לנשים והם גם רואים בך פרזיט ונצלן בזה שאתה לומד תורה אז קדימה תפסיק גם עם דברים אילו כי העיקר מה יגידו ויחשבו ואיך יסתכלו וכו ושאלוקים יחכה בצד כי מה זה ציוויו לעומת המה יגידו...

ניכר שאתה לא מבין.

אנסה למספר את הטיעונים. א. אני חושב שאין חילול ה` כאשר הנורמה מבוססת על השקפה מעוותת. ב. כאשר אני עושה מעשה מבוסס על השקפה מעוותת רק על מנת לרצות את הוגיה, אני מחלל את שם ה`. ג. יום השואה כפי מתכונתו הנוכחית מבוסס על שפע סטיות השקפתיות. עכשיו מתמתיקה: ג + ב + א = אין לשתף פעולה עם החוק בנוגע ליום השואה וה`גבורה`. נהפוך הוא, יש לזלזל בו.

חילול השם-ויקיפדיה

חילול השם ביהדות הוא מצב בו שמו של הקב"ה מחולל עקב מצבם או מעשיהם של מאמיניו. והוא כולל מעשים שנעשים בידי מייצגי היהדות שגורמים לירידת קרנה של היהדות בעולם, ולהשפלת ערכה בעיני הציבור או עמים אחרים...-יוצא מכאן שכל דבר שיביא לחילולו של הקב"ה בעולם הוא חילול השם..

nesteaaa

New member
כאילו ברצינות?

באת להביא מקור להלכה מויקפדיה?? שהשם ירחם.פשטנו רגל.

חחח קטעים...אבל למה לא? יש שם גם דברים נכונים

אע"פ שתמיד טוב לקחת מהמקורות שלנו...

לעמוד בצפירה זו חובה

גם אם אתה בביתך ואף 'חילויני' לא רואה עליך לעמוד ולכבד ברגע של התייחדות וזכר עם הנספים ורוצחיהם , "זכור את אשר עשה וכו" , מה הקשר מנהג גויים?

toxic2004

New member
מנהג גויים

אאל"ט כשהיו נהרגים להם חיילים וקצינים הם היו נעמדים דקה דום כדי לייחד את זכרם (בכנסיות או בכלל) זה מנהג גוי ומיותר. אין שום צורך לעמוד בצפירה ואין שום מצווה והתייחדות עם הנרצחים. הזיכרון הגדול ביותר יהיה אם נגיד משנה/פרק תהילים בדקה הזו לזכרם.

למעלה