מהו חופש?????????

ערסlight

New member
חופש

בספרו האוטוביאוגרפי של מנחם בגין המרד, הוא מספר על צעירותו כחייל טירון בצבא הפולני. זו מסגרת שבה כל דקה מהזמן שלך נתונה בידיהם של אחרים. בגין מציין את התקופה כחוויה של חופש עוצמתי שלא חזרה מאז. אני מבין את האמירה כמצב שבו אתה בעצם פטור מלעסוק בצרכים הקיומיים שלך [שכאמור ממילא לא בידיך] ואז, התודעה חופשית לפרוח ללא הגבלה. חופש היא מצב של תודעה. מצב שבו אתה מסוגל לעסוק בדברים שאתה בוחר, מבלי להיות טרוד בהשלכותיהם. אני מציע לך לקרא קצת על טאואיזם, אפשר להתחיל מהספר פו הדב שציטוט נפלא ממנו כבר נכתב בשירשור.

maof

New member
זה אחלה רעיון......

אם הצורך לעסוק בעינינים קיומיים היה נילקח ממני ואחר היה משלים לי את כל צרכי האישים. זה גם מאוד נחמד לומר "שיקפצו לי" כולםםםםםםםםםםם הילדים, הגרושה, החברה שסובבת אותנו, כל אחד כטוב בעיניו יעשה......אני "קונה" ת'רעיון בשתי ידיים. אבל עד שנתחיל בביצוע אתמקד בפו הדב
מעוף

R a c h e li

New member
קוקטייל....

על חוף הוואי.... עם כמה גברים שסובבים אותי עם מניפה ..... זהו
בשבילי זה חופש
לילה טוב....

maof

New member
תראי רחלי ../images/Emo6.gif

לגבי המניפה והגברים קטן עלי...את זה אני יכול ארגן בצ'יקי וצ'וקה
כל מה שנישאר זה רק חוף בהוואי
מעוף

מצוטטת

New member
../images/Emo63.gif

כו כתב פאולו קואלו/בספרו"הזאהיר" ""החופש אינו חוסר מחוייבות אלא להיפך: לבחור ולהתחייב לבחירה שלך." ספר חביב להשתעשע בו...
ואני אומרת להשתעשע, כי זו אשלייה הרצון הזה לפרשן...ברמה הפילופוסית זה אולי קיים בחיים קצת פחות..... על קצה המזלגון אסביר... חופש זו יכולת התימרון האישית בתוך המיגבלות הקיימות למה הדבר משוּל... נסה להסיר לנו את המגבלות/המסגרת הקיימות ותיווכח שנלך בעצם לאיבוד....
נישאר "לכודים בתוך החופש"
ותראה

maof

New member
../images/Emo13.gif סחטייקה מצוטטת ../images/Emo25.gif

ניראה לי שבמשפט אחד אמרת 1000 מילים ותרשי לי לצטט
נסה להסיר לנו את המגבלות/המסגרת הקיימות ותיווכח שנלך בעצם לאיבוד.... נישאר "לכודים בתוך החופש" מעוף - שמצא חופש

מצוטטת

New member
../images/Emo8.gif

תן להתעוררת... מצו' שהיו לה 5 שעות ח*ו*פ*ש ישנה , ת'עוררה.....והופ ת'מוגגה לה ה
הלך לה פארש החופש...נישאר "לכוד" בתוך החלום

ל י M ו ר

New member
חופש

זה לא משהו שרוצים או מדברים עליו, חופש זה משהו שמרגישים ,שחיים זה משהו שמרגישים כל כך חזק בגוף שיודעים שהוא שלך ותלוי רק בך. והתחושה הזו כשאתה מגיע לנקודה שאתה יודע שאתה באמת חופשי יודע שאיש לא ייקח ממך את התחושה הזו שאתה פשוט יכול להיות מה שתרצה מתי שתרצה... אני חושבת שרק אנשים מעטים באמת חופשיים.

maof

New member
../images/Emo25.gif כל אחד בתוך המסגרת שלו../images/Emo13.gif

יערית

New member
מאמינה

שחופש זו תחושה שנשלטת על ידינו בלבד. "החופש היחיד שלנו נמצא בכלוב שאנו בנינו לעצמנו"(אלן גינזבורג) ובכלל, זה נתון למיליון ואחת פרשנויות.

אדם בתוך עצמו הוא גר

כל אחד והחופש שלו בחיי הנישואים רצתי אחרי האישה הכסף הילדים עזרה לחברים עזרה לאחרים ושוב בחזרה סביב אותה המנגינה כך לאט לאט נימחצתי מה קודם למה הכסף או הילדים האישה או עבודה לא מצאתי לעצמי זמן אפילו בלילות הילדים מתאוררים ואני איתם במיטות אחרי הגירושין זמן לקחתי את החיים עצרתי והחלטתי החלטות שחלקם מאוד קשות סדר בחיים הכנסתי והיום הפלא ופלא מרגיש חופשי ומאושר אך המחיר לקח יקר אז תחליתו בעצמכם מה חשוב בחייכם

מישו פם אמר לי...

"חופש זה משו שאת יוצרת בתוכך עם עצמך... גם כשהסביבה והתנאים כובלים אותך,ללא יכולת לשינוי על ידך." אז שאלתי..."התמרדות?" נענתי..."חלילה,מרד הוא מאבק...וכשאת במאבק חסר סיכוי אינך חשה בחופש." שוב שאלתי..."אז איך אצליח אם כובלים אותי?" שוב נעניתי..."את רוחך לעולם איש אינו יכול לכבול." וכך הסביר לי ניצול שואה חכם אחד...איך יצא שפוי מהתופת ההיא. ואני חושבת שהבנתי אותו... חופש זה משו בינך לבין עצמך.

בספר ה "זאהיר" הוא מתאר את

נקודת השביתה..מתוך תרבות אינדיאנית..נקודת השביתה היא נקודת הסוף שלנו ממנה אנחנו לא מתקדמים רוחנית ונפשית הלאה. היא נובעת מתוך טראומה או שריטה קיימה שבולמת אותנו מלראות ולהכיר "אותנו עצמנו". כאילו איבדנו בדרך את האני שלנו. הטענה אומרת שאם נוכל ללכת למסע שבו נחזור אחורה ולסיפור האישי שלנו..ופשוט למחוק את הפקט..לדעת ולהבין את הסיפר האישי ולראות מה הטעויות שלנו..ואז למחוק את מה שהיה..נוכל לעבור את "נקודת השביתה". לפעמים אדם צריך לצאת למסע..אפילו פיזי..לבד. לבד עם עצמו כדי להכיר את עצמו ואת היכולות שלו כדי להתקדם הלאה ,,והוא מספר שם איך בעצם הבין שכל מה שהיה לו מסביב בעצם לא היה "אושר"..אלא אושר שאחרים הכתיבו לו..גם ה "אהבה" שהוא חשב שישנה היה סוג אהבה שקרא עליה..שראה בסרטים.. שהסביבה הכתיבה לו בעצם מהי, אבל את השלווה בעיניים גילה דרך המסע אל עצמו ואל העבר..ולמד לעבור את אותה נקודה שבעצם היתה הסוף של ההתחלה. וכיוון שזה ספר אדיר אני ממליצה בחום לקרא אותו אני כן לקחתי ממנו דברים שאהבתי.

מהיא בדידות ??...

לדעתי זו בדיוק אותה שאלה.. אפשר להיות לבד ולא בודד.. ואפשר להיות שכיר שעסוק מבוקר עד לילה ו....חופשי.. בחלק השני של השאלה שלך נגעת לדעתי בנקודה הנכונה. חופשי זה להיות נקי ממחשבות מטרידות.. חופשי זה לחיות בשקט פנימי בלי רעש קבוע בין האוזניים.. חופשי זה לא להיות שבוי בסטיגמות.. חופשי זה לא להיות מושפע חברה,אופנה זמנית.. חופשי זו האפשרות לבחור מה טוב לך.. חופשי זו האפשרות לעשות מה שבא לך.. אף אחד לא חופשי לחלוטין..זה לא מעשי. אבל בתוך הגבולות של כל אחד מאיתנו (משפחה, עבודה, חברה) אנחנו בהחלט יכולים ליצור לעצמנו את החופש שלנו.

destiny36

New member
אבוי למי שיגע לי בו!

גם עכשו הוא שלי הוא הבחירה שלי לישון לבד ולישון עכשו כי ככה בא לי

magic40

New member
חופש

זה משהו בעיניי שאסור לך לתת לאף אדם לשלול אותו ממך ואת זה לפעמים צריך לדעת לדרוש ככה בשביל הנפש

למעלה