מהו התקף פטיט מאל? petit mal

חגית35

New member
מהו התקף פטיט מאל? petit mal

האם אפשר שלא להבחין בהתקף קטן? מה מאפייניו? מה בדיוק קורה בו?

צורה של התקף אפילפסיה שפרושה

התקפים קצרים ללא איבוד הכרה אלא רק "ניתוק"

qt1

New member
ברוכה הבאה חגית../images/Emo24.gif

התקף אבסנס ("פטי מל") – התקף כללי אך מתון יותר. ההתקף מתבטא בניתוק קשר עם הסביבה ומבט בוהה הנמשך 30-10 שניות בדרך כלל. (מתוך מאמרי הפורום,אי"ל) אם כי חשוב לי לסייג, ניתוק עלול להתבטא בכל מיני צורות , החל בעצירה בדיבור, שום תגובה חיצונית אבל פנימית מעין תחושה של סחרחורת קלה-קלילה,ובאמת יש את הניתוק של קשר עם הסביבה , אני מאמינה שישנם עוד המון סוגים של 'התנתקויות' שלא ידוע לנו עליהם , אבל זה בגדול לבינתיים ... אני מקווה מאוד שזה נותן תשובה לשאלתך לבינתיים.
שוב, ברוכה הבאה... אשמח אם תישארי איתנו.

חייםלוי

Member
מנהל
מתוך ספרו של ד"ר לרמן

ההתקף הטיפוסי הקרוי אבסנס, כלומר, העדרות או ניתוק נמשך שניות ספורות ואינו כרוך לא בנפילה ולא בפרכוסים. אורך ההתקף בדר"כ בין 5 ל-10 שניות ואף פעם לא יותר מדקה. אם ההתקף אורך 3 שניות או פחות קשה מאוד להבחין בו. בזמן ההתקף הילד נשאר קפוא במקומו בעיניים בוהות חסרות הבעה. הוא מפסיק לפתע לפעול, כמו לעבוד, לדבר, לאכול וכיו"ב ואחרי כמה שניות חוזר לפעילותו הקודמת, כאילו לא קרה דבר. לפעמים יש בעת ההתקף רטט קל של העפעפיים ואפילו של הכתפיים, או רעידות קצביות של הגפיים בתדירות של 3 לשניה. לצורה זו קוראים פטיט מל מיוקלוני. (מחלה עם תקווה, הוצאת עגור, עמ' 55-54)

qt1

New member
חיים אהלן../images/Emo24.gif

מאיזו שנה הספר הזה? יכול להיות שמאז הספר הזה , עם כל הכבוד לספר כן? יכול להיות שמאז שהוא יצא אל האור, יש דברים חדשים על המדף? כי מה שמתואר בו זה סוג אחד של התקף, ישנם הרבה סוגים , הם לא מתוארים שם? ובאמת שיש לי כבוד לכותב הספר ולהוצאה, אבל נראה לי שהסבירות שישנם חידושים בנושא מאז הוא נכתב די גבוהים וחבל לי שאין לנו אותם פה בפורום... מה שלומך אגב, חיים יקר? שב"ש...

חייםלוי

Member
מנהל
הספר מ- 1989. אני לא חושב שיש

שינוי בתיאור התופעה. השינוי יכול להיות בדרכי טיפול. הייתי שמח אם היה ספר חדש יותר שיכלול גם דרכי טיפול חדשות אבל זה מה שיש ובכל זאת הוא אפילטולוג בעל שם.

חגית35

New member
אפילטולוג? פעם ראשונה ששמעתי

מושג זה... חשבתי שהטיפול נעשה תמיד ע"י נוירולוג חידשתם לי פה בפורום הזה מושג שלא הכרתי. מה ההבדל אם כך בין השניים? ותודה על התשובות עד כה. עזרתם לי מאוד. אהיה חכמה יותר אחרי בדיקת ה-EEG בחסך שינה.

ufo11

New member
כל אפילפטולוג הוא נוירולוג...

שלמעשה ההתמחות שלו והמומחיות שלו היא בתחום האפילפסיה...

qt1

New member
את יכולה להביט במאמרי הפורום

מיהם האפילפטולוגים המומלצים באזור ת"א , חיים ריכז את שמותיהם לפי אזורי מגורים. המושג בהחלט קיים , הרופא שלי לדוגמא התמקצע באפילפטולוגיה בגרמניה לפני שנים רבות ,מדובר בנוירולוגים אשר בוחרים את תחום האפילפסיה כתחום עיקרי בעבודתם , את צודקת התחום אינו מופיע ברשימת הרופאים בספר של קופ"ח אך זהו תחום קיים, היה לי ויכוח נוקב בנדון עם מנהל קופ"ח במרפאת האם שלי , אינני יודעת אם הוא השתכנע, ידוע לי שלבסוף קיבלתי את מה שרציתי וזה מה שהכי חשוב, לא כל מנהל יודע הכל ולא כל רופא יודע הכל...כדאי לזכור את זה לפעמים.

למעלה