מהו הצבע של כלום?

stac

New member
שני פירושים,

אחד באפיק המולקולרי של החומר, תבנית מלקולות ואחד אופטיקה, לדעתי, בעצם זה מתקשר אחד לשני כי יש חומרים שבולמים צבבעים ויש כאלו שמחזרים כמה ויש כאלו שמחזירים כל הצבעים יש לבן ויש כאלו שמעבירים את כל הצבעים זה שקוף קיצור התשובה היא במנה המלקולות של החומר, מסקנה! אפשר לקחת כל סוג של חומר ולעשות אותו לשקוף! מסנקה שאיש בלתי נראה כי יכול להיות קיים :) מסקנה שאפשר לפתחשיקוי או שיטה להפוך עצמים לבלתי נראים יעני שקופים, הבעיה לדעתי זה להפוך מבנה של תא חי ברמת האטום על מנת להגיעה לתכונות של שקיפות זה יהיה קשה :(

ailag

New member
בערך

אנחנו רואים אור שמוחזר מעצמים. (כולל מהאטמוספירה - מישהו רוצה פירוט למה השמיים כחולים?). כל האור מוחזר? נראה אור לבן. כל הצבעים נבלעו חוץ מאדום? נראה אדום. כל הצבעים נבלעו? נראה שחור. שמיים שחורים בלילה פשוט כי אין שום דבר שיעשה אותם לא שחורים. חפץ שיעביר את כל הצבעים דרכו חייב להיות במבנה מסויים - או שיהיה נוזל שקוף וצלול (ד"א, אז הקרניים יתעקמו - חוק סנל, זה שגורם לקשית בכוס מים להיראות עקומה וגדולה) או שיהיה חומר מיוחד, שקוף, כמו זכוכית. או שיהיה גז שקוף. כדי שבני אדם יהיו שקופים צריך להחליף את הגוף שלנו בחומר דמוי זכוכית או למצוא דרך לעקוף אותו - למשל מראות. לא נראה לי שהפיכת התאים שלנו לשקופים היא דבר בריא במיוחד.

2_be

New member
ותוספת קטנה...

אנו רואים שחור כתוצאה מחוסר יחסי של אור יחסית לשדה הראיה כולו. מה הכוונה במונח יחסי? אם מגיעים לעיננו ממשטח פחות מ- 3 אחוזים של האור בסביבה נחוש בצבע השחור. מכאן המסקנה היא שאין קשר לאורך הגל!

Calgone

New member
למה לא?

פרדוקס אולברס תוהה: אם היקום הוא אינסופי ויש כוכבים בכל כיוון עד לאינסוף בשמיים מדוע הם אינם בוהקים בלילה מכוכבים כאילו היה זה יום? למה אתה חושב שלכלום אין צבע? כי אתה מסתכל על האוויר, ואתה לא רואה "כלום"? האוויר הוא לא כלום, הוא מורכב מגזים אשר מאפשרים מעבר של אור דרכם ואינם בולעים אותו... כאשר דבר בולע את כל האור שמגיע אליו, אתה רואה אותו כשחור, שחור הכוונה ששום אור (בקירוב, כמובן שמגיע אור ואין שחור מוחלט) אינו מגיע מן העצם. הסיבה שהחלל שחור היא כי אין שום עצם בחלל עצמו שיחזיר את האור. אתה מתייחס לאוויר מסביבך כ"שקוף" רק כי אתה רואה את העצמים שמבעדו... אם כן, אם אתה רואה את הכוכבים ש"מבעד" לחלל, למה לא תגיד שגם החלל שקוף? האוויר סביבך לא שחור כי מוחזר אור מכל כיוון, אבל אם תכבה את האור, ותפעיל פנס, אתה תראה רק פנס, והאוויר יהיה שחור... התשובה לשאלתך היא כמובן פילוסופית... הכל תלוי איך אתה מגדיר את המילה "צבע"... אם תתייחס לזה מהמובן היום-יומי של המילה, כלומר צבע הוא מאפיין של עצם, אז כמובן שגם "שחור" הוא צבע, ואז ניתן לומר שמאפיין הצבע של "כלום" הוא "כלום", אבל אם תתייחס מהמובן הפיזיקלי, "צבע" הוא אורך הגל המוחזר מעצם ומתורגם אצלנו כצבע... שחור אם כך אינו צבע, כי אם "כלום", או כאשר לא מוחזר אורך גל... לכן צבעו של "כלום" בחלל הוא שחור, כי אין "שום דבר" שיחזיר אור... מקווה שעזרתי ברוב התפלספויותיי...

2_be

New member
התפלספות זה לא תמיד רע ../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif

ברוך הבא

Calgone

New member
ברוכה הנמצאת

בלי נימוסין מה עוד נשאר לנו בעולם?

arzone

New member
הערה לשונית נדמה לי...

ותקנו אותי אם אני טועה.. "כלום" הוא גם דבר וכשרוצים להגיד "כלום" במובן "כלום" יש להגיד "לא כלום".

2_be

New member
יתכן

נראה לי שאתה צודק, אך אל תסמוך על המומחיות שלי בלשון בשעה זו (בעיקר לאור העובדה שהתחלתי את יומי היום מוקדם
) וכמובן ברוך הבא ארז

למעלה