מהו המרכז ?

ransuru

New member
מהו המרכז ?

שלום,

מה לדעתכם ההגדרה של מרכז או CENTER באמנויות לחימה. יש הרבה שעובדים לפי הנחה של CENTER LINE או CENTER OF BALANCE. מהיא ההגדרה לדעתכם ?

ההגדרה שלי
In many ways we learn to walk straight to bend with your torso upright and so on. Some arts teach you to move from the center line which is the line from the chin to your groin but rarely the true center is discussed or harnessed.
Start working any drill with pairs wrestling hitting or anything else and a third partner walking around and pushing around the people who are paying attention just to the person they are in contact with. Change roles and watch the difference in movement and in sight coverage of the different working people and keep breathing.
Repeat the drill and have the person walking around hold his breath as he looks outside while the breath holding is forcing his or her attention inward. During this drill pay attention to your interpretation of other people and see how things change as your inner tension grows.
Now have two or three on one pushing and pulling the one and without warning change the person you are pushing again and again. The moment to pay attention to is the switch as you are looking for your place in the drill instead of just moving.
The real center is how you pay attention to yourself and others. Too much attention to others will take your life away and the same is for too much attention to just yourself. There is a saying Complete abstinence is easier than perfect moderation. by Saint Augustine. Mind how you take and how you give until they are the same for you and then you will be free.

תודה
שרון
סיסטמה ישראל

Yin

New member
אתה מגדיר מרכז כנקודת המפגש ביני לבין האחר?

ransuru

New member
מרכז

שאלה מעניינת, מרכז בקיצור הוא המודעות הנקייה של האדם ללא הישאבות לאף קיצוניות של שקיעה בעצמי או היטמעות באחר. המטרה כאן ניתנת להגדרה כיכולת לעשות עבודה ללא שליטה של הרגש בנו או שליטה של מחשבות חיצוניות אלא רק העבודה.

שרון
סיסטמה ישראל.

מרכז

יש את המרכז הפיזיולוגי בגוף האדם שניתן לקבוע בדיוק ובקלות.
יש את המרכז בחלל בין אנשים שגם ניתן לקבוע בדיוק, אך משתנה כל הזמן בהתאם לאנשים.

ויש מרכז אחר.

Yin

New member
אזור המרכז

מעבר למה שרו אמר ואני מסכים.

המרכז הוא אזור, לא נקודה או קו, או שילוב של מספר אזורים המאפשרים זה לזה להיות במרכז.
כשאני ב zone המנטלי הנכון, גם הגוף שלי אסוף ונע מהמרכז ואל המרכז. השינויים במרכז פיזי שלי, שנובעים מהמציאות החיצונית, לא מוציאים אותי מהמרכז הנפשי/מנטלי ולכן אני יכול לחזור למרכז שהייתי בו או ממרכז אחר ועדיין להיות אסוף.

מבחינת מבנה ותנועה - יש שמירה על מינימליזם. זה עקרון מרכזי.

עדי

ransuru

New member
יפה ההשלמה לפו הדוב עדי :)

מדובר בביטויים שונים ומילים שונות לאותה החויה לפי מה שרשמתה. המקור שלה לפי שכתבתה הוא ה MENTAL ZONE ולדעתי הכל אותו הדבר רק בהתיחסות ממקום מעט שונה.

We do not see the world as it is. We see the world as we are
Anaïs Nin
כמה שאנחנו יותר ב ZONE או בעצמינו ונקיים יותר אנחנו רואים העולם כפי שהוא באמת.

תודה
שרון
סיסטמה ישראל.

ינוקא1

New member
מבחינתי יש כמה מרכזים.

תנועתי \פיזי - ההרה או הדאן טיין - נקודה הנמצאת מתחת לטבור כשתי ס"מ.

רגשי - הלב.

שכלי - איזור העין השלישית.

קיים גם "ציר הסיבוב" שניתן לראות גם אותו כמרכז - הציר היורד מהקודקוד לכיוון חייץ הנקבים.

כאשר מדברים על מרכז , השאלה העיקרית היא "יחסית למה ? או "מה מערכת היחוס ?"
מרכז העיר איננו מרכז הארץ , ומרכז התרבות איננו מרכז התעשיה.
כמובן שאם מדברים על מערכת של שני אנשים , יהיה גם מרכז בינהם בנוסף למרכזים של כל אחד מהם.

מה שעוזר ויפה בכל המרכזים והמערכות , זה שבסך הכל תנועה פיזית מאוד דומה לתנועה רגשית ולתנועה שכלית.
בכולם צריך "חוסר נוקשות" ורוך מצד אחד , ויציבות מצד שני.

זאת אומרת - אם אדם ידע כיצד לנוע מהמרכז הפיזי שלו (הדאן טיין) , וידע לנוע ברוך וביציבות , אז עם קצת "השראה" הוא יוכל ליישם את אותם החוקים בדיוק שבעזרתם הוא נע פיזית , לתנועה במישורים הרגשי והשכלי.

בגדול חוקי התנועה הם אותם חוקים בכל המישורים. תנועה פיזית דומה מאוד לתנועה רגשית או שכלית.

ransuru

New member
מרכז בין שני אנשים או יותר ?

הניסוח מאוד מעניין של מרכז בין שני אנשים. לדוגמא בקורינדו איקידו עובדים הרבה על המרחק בין שני אנשים והעבודה הזו תורמת מאוד במיוחד בעבודה עם כלים ברנדורי ואני למדתי הרבה מעבודה זו תחת שלמה דוד. איני רואה מרכז בין עבודה בין אנשים. יש מרחק דינמי משתנה בין חלקינו השונים וכלים בידינו אבל מרכז היא חלוקה לא טבעית לדעתי.

כל שם שאנחנו נותנים לרחק תנועה או טקטיקה לוקח חלק מהחופש שלנו להחליט ולראות בלי תגיות ולנוע ולהחליט בצורה חופשית.

דעתי שלי
שרון
סיסטמה ישראל.

ינוקא1

New member
לצערי אין לי נסיון עשיר

בקרבות , אבל אני רואה את המרכז בעבודה של "פושינג הנדס" למשל בא"ל סיניות.

לכל אחד יש מרכז בפני עצמו , וכל אחד מנסה "לאתגר" את המרכז של השני.

אך כאשר שניהם מצליחים לעמוד בפני ה"אתגרים" הללו , נוצרת "מערכת" ובתוכה מרכז.

ransuru

New member
אתה מוזמן לשיעור אצלינו.

העבודה בסיסטמה דומה ושונה לאמנויות אחרות. יהיה לנו ולך מעניין.

שרון
סיסטמה ישראל

ינוקא1

New member

d y s

New member
המרכז הוא

הכל ולא כלום והוא שייך תמיד לכאן ועכשיו ולכן אי אפשר להגדירו ממש במילים או לתפוס אותו אינטלקטואלית.

יש מרכז פיזיקאלי

יש מרכז רגשי

יש מרכז תפיסתי קוגנטיבי

איחוד בינהם הוא הכל ולא כלום אם אין איחוד המרכז הוא פיקציה ואז למילים יש משמעות.

ransuru

New member
מקבל

לדעתי האיחוד מגיע ממודעות נקיה כמו ששוב לדעתי האישית קיטי בירון מתארת. בהחלט קשה לנסח זאת במילים.

תודה

שרון

למעלה