מהו הטפיל?

מהו הטפיל?

"הטפיל" שמדבר עליו דון מיגל רואיס... מדוע לא נפרוס בכמה משפטים את איך שאנחנו רואים את הטפיל, מהו לפי מה שאנחנו מבינים וכולי? אפשר להוסיף לכך גם דברים נוספים, כגון כיצד נראה לנו שכדאי או נכון "לטפל" בו וכולי... אני אוסיף את שלי לאחר שלפחות אחד או שניים יכתבו את דעתם/הגיגיהם בנושא... באהבה בן

rainbow too

New member
הטפיל.

כשמו כן הוא טפיל. אם נוציא את ה י´ נקבל טפל. ואכן הוא הטפלות של החיים. כל מה שהטפיל שלנו אומר, טפל, לעומת הקול הפנימי של האני האמיתי או אם תרצו הנשמה, שהפנינים של החיים מצויים בתוכה. לאחר שהורדנו את ה י´ בואו נוסיף נ´ בהתחלה ונקבל נטפל, וזה מה שהוא עושה, הטפיל הכולל בתוכו את השופט, הקורבן ומערכת החוקים השקרית, נטפל והוא יעשה את הכל בכדי שהוא ישלוט בתודעתנו, (אצלי הוא מצליח לא רע אגב) הוא מניפולטור, הוא שקרן, הוא טפיל. דיכאון, חרדה, פחד, קינאה, כעס, חוסר ביטחון, חוסר מוטיבצייה, ביקורת, שפיטה, תקיעות וכו´ כל אלו הם תוצאותיו ההרסניות של הטפיל. הטפיל הוא כח ההרס, או כח המוות המצוי בתוכנו. כל מחשבה שלילית העוברת בתוכנו ניתן לשייכה אל הטפיל. ישנם אנשים, שבלי לשים לב, באים לעזרתו של הטפיל של האחר, האנשים האלה הם בעיקר אלה שקרובים אלינו, כמו ההורים שלנו... שהם בעצם יוצרי הטפיל, אבל אל לנו להאשים אותם, כי זה מה שהם יודעים, והם עשו ועושים את המייטב שביכולתם, לעזור לנו בחיים, גם אם הם לא ממש יודעים איך, לרוב הם מצליחים להרוס ולא לבנות. הטפיל לא חושב בכלל על טוהר המילה, זה לא מעניין אותו, ולכן הוא גם לא ישמור על טוהר המילה. הטפיל לוקח הכל באופן אישי הוא מניח הנחות ללא הרף ולא עושה את המייטב שביכולתו. איך מונעים מהטפיל להשתלט על התודעה????

IC4

New member
נוריד את ה "ט" ואת ה"פ"

ונוסיף "ד" ו "ב" הטפיל הוא דביל.

MsPiggy

New member
ואם נוריד את ה "ט"

נקבל פיל מה הקשר אני לא יודעת אבל זה נראה לי כמו משחק נחמד....

ואם נוריד את ה"פ"

נקבל טיל...
ואם נוריד את ה"ט" באות אחת (="ח", לפי סדר האלף בית) ונוריד את ה"פ" ונוריד את ה"י" בשתי אותיות (="ח", לפי סדר האלף בית) ונחליף את ה"ל" ב"ח" נקבל: חחח

MsPiggy

New member
בעל חיים או צמח השוכן על גופו או

בתוך גופו של בעל חיים או צמח אחר וניזון ממנו. עכשיו בלי מילון... אני חושבת שהטפיל הוא החוסר בטחון שיש לכולנו בפנים - הוא צץ בפתאומיות בכל מיני מצבים ובתחפושות שונות ומונע ממנו אושר, הוא גורם לנו לחשוב שלא מגיע לנו אושר ושלעולם לא נשיג אותו. הוא מה שגורם לנו תמיד לחשוב על הצד הרע של הדברים ואפילו אם דברים טובים קורים לנו - אנחנו יודעים שזה לא ימשך הרבה זמן ועוד מעט המצב יחזור למה שהוא היה קודם. במשפט אחד, הוא מה שלוקח לנו את שמחת החיים.

אורלי_ל

New member
אני לא רואה שום טפיל

לדעתי לסווג חלק מאיתנו כ"טפיל", כמשהו שלא שייך לנו זה מאוד נוח ולא יותר מזה. ומה זה החלק בתוכך שאומר לך שאתה נפלא? זה לא טפיל? איך מגדירים טפיל?

תשובות

- לי זה דווקא לא כל כך נוח... - החלק בתוכי שאומר לי שאני נפלא? זהו חלק שאומר לי שאני נפלא... - האם החלק הזה הוא טפיל? כשאני אומר "טפיל" אני בדרך כלל מתכוון לחלק מסויים בתוכנו שאכן מסוגל בהחלט להגיד לנו שאנחנו נפלאים, אבל רק כחלק ממניפולציה שנועדה לגרום לנו לנהוג בדרכים מסויימות. זה כמו תוכנה זדונית כזאת... - טפיל, בהגדרה שלי, זה יצור חי ששואב את מזונו מיצור חי אחר על חשבונו ומבלי לתת לו דבר בתמורה.

אז בואי נסתכל מחדש על העניין בלי

שום דיעות קדומות. כל דבר שאנחנו עושים יכול לקבל חיים משלו ( = הרגל). כל דבר שאנחנו חושבים יכול לקבל חיים משלו ( = הרגל מחשבה). כוח ההרגל מתקיים בנו בהרבה צורות. המוח שלנו בנוי פיסית כך שכל מחשבה שאנחנו חושבים יכולה ללכת לאחד משני כיוונים - או שהיא מתפוגגת או שהיא צוברת תאוצה בתוך מערכת הנוירונים והסינאפסות שבמוח עד שהיא מקבלת חיים משל עצמה בתוך המוח שלנו. כל נוירון במוח הוא בערך יצור חי (ביולוגית) שמתקשר עם שאר הנוירונים. כל הנוירונים הם שלנו כמובן אבל חלק מהמחשבות שלנו יוצאות נגדנו. ברור שאנחנו חושבים אותן. מי עוד יכול לחשוב אותן? רק אנחנו! ברור שהן שלנו! ורק שלנו! יש אנשים שקוראים לסט המחשבות האלה "הרס עצמי" ויש אנשים שנותנים לסט המחשבות האלה שם עוד יותר מדוייק: "הטפיל". למה "הטפיל" זה שם יותר מדוייק מ"הרס עצמי"? בגלל שזוהי דרך יעילה יותר לסמן את כל מערכת המחשבות ההרסניות שלנו שמגדילות את עצמן ביחס ישיר להקטנה / הרס של האורגניזם כולו יחד עם ה"אני" שלו (החוויה הסובייקטיבית שלנו). זכרי שכל מחשבה ברגע שהיא מתבססת בתוכנו היא צוברת מסלול עצמאי משל עצמה שאיננה קשורה בהכרח כל הזמן לאני שלנו או לטובתנו. "הטפיל" הוא בעצם הכינוי שניתן לכל מערך המחשבות ה"עצמאיות" (רוב המחשבות שלנו "עצמאיות" - אגב) שפעולתן במערכת חותרת תחת המערכת עצמה תוך "העצמה" של המערך החתרני. ברור שלמחשבות האלה עצמן אין רצון או כוונה, אבל יש להן התנהגות עקבית ותכליתית. גם לאש אין רצון או כוונה אבל יש לה התנהגות עקבית ותכליתית. אם רוצים לכבות אש זה בהחלט יהיה מדוייק ויעיל להגדירה בתור "אש" ולאפיין את ההתנהגות שלה ואת ה"מטרה" שלה. זה בכלל לא משנה לצורך העניין אם יש לאש או לטפיל מודעות או לא - מדובר בכל מקרה בכוח שמנקודת המבט של האדם הוא כוח בלתי-מתחשב בעל פוטנציאל הרסני רב וכמו כן שיעיל לסמנו במושג ובמלה ("אש", "טפיל"...) ולפעול לצורך פיתוח מנגנוני התגוננות מפניו. לסיכום מומלץ לראות טפיל לא בשביל לפתח כלפיו רגשות או דיעות כאלה או אחרים, אלא בשביל להתגונן מפניו ביעילות.

כך אני רואה את הטפיל כרגע...

מעין יצור-מישני היושב בתוכי ועשוי מהדמיון שלי, מהמחשבות שלי... ניזון מאנרגיית תת-המודע שלי. הוא לא יצור כפי שאני יצור, אלא זהו מעין יצור וירטואלי, המבקש לקיים את עצמו בכל מחיר. הוא פחות ממשי ממני, כפי שהאדם פחות ממשי מהתאים מהם הוא מורכב. הוא חי את חייו באמצעות גופי ובאמצעות חיי. הוא מייצר דרמות ואוכל אותן. בקירוב, זהו האגו שלי, ה"אני" המזוייף שלי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הטפיל

הוא ההשתקפות שלנו בתוך עצמנו, שמכוח ההזדהות שלנו איתה - צברה חיים משלה על חשבוננו...

הטפיל הינו...

בגדול - אוסף של קבצי מחשבה הבונים יחדיו עולם דפוק, בנאדם דפוק (שמתיימר להיות "אני"), עולם נפלא שהיה יכול להיות אם..., בנאדם נפלא שהיה יכול להיות אם... (תלוי באוסף של פעולות וערכים מטופשים, שאי אפשר לקיים וגם לא צריך) ומערכת של כללי התנהגות "נכונים" (טפשיים ובלתי אפשריים) ש"צריך" למלא אחריהם.

למעלה