מהו הבוס האידאלי

yoyo10

New member
מהו הבוס האידאלי../images/Emo35.gif

מהו לדעתכן הבוס האידאלי? מבחינת מקצאיות? תכונות אופי ואישיות? איך אתן/ם הייתן/ם רוצות/ם שהבוס שלכן/ם יהיה

לדעתי,

בוס שיש לו שפה משותפת = זה יתרון גדול שלא יהיה לחוץ ויתקרצץ לעובדים שלו וכל הזמן יגיד משפטים בסגנון- "נו כבר סיימת, מה קורה שם" "ואיפה הנייר הזה, עבדתי אליו כל הלילה, מה עשית איתו?" שיהיה חברותי ושישמור על קשר בלתי פורמלי / פורמלי עם העובדים. שלא יבדוק עם סטופר ויעמוד על הדקה, כאשר העובדות מאחרות לעבודה. שיהיה לו אופי רגוע, כי כך העבודה והאוירה המשרדית תהיה שלווה ונעימה.

jessy19

New member
לדעתי הבוס (או המפקד במקרה שלי)

המושלם והאידיאלי הוא בוס/מפקד שאיכפת לו שדואג לעובדים שלו, שמתעניין, שמעודד ושמחמיא כשצריך. מבחינת האישיות שלו- שידע להפגין מנהיגות אבל שידע להתייחס אל כל אחד כמו שצריך ולא להרים את האף. קיים בוס כזה? לא נראה לי... למרות שהמפקד שלי דווקא התחיל להיות בסדר :)

ומה עם אחד שיודע את העבודה

לי לדוגמא חשוב שהבוס שלי או האחראי עלי ידע את העבודה וידע על מה מדובר כלומר נגיד יש לכם משימה והבוס חושב שזה משהו ממש פשוט רק בגלל שהוא לא יודע מספיק את החומר וכו'. ואני בהחלט מסכימה אם מה שאמרו קודם, חשוב מאוד אצל בוס שיהיה סימפטי, רגיש לצרכי העובד לא רק במשרד אלא גם ביום יום. לא יעמוד אם סטופר וידע להעריך את העובד. וגם חשוב לדעת לתגמל עובד ולדעת לתת לו את ההרגשה הטובה. בקיצור מאחלת לכולם רק בוסים טובים - וכן יש גם כאלו.

S h a m i

New member
אחד שלא נמצא יותר מדי...

שיעביר הוראות בפקס, SMS, דרך אנשים אחרים, מיילים, טלפון כאופציה אחרונה... או שיהיה נחמד, עדין מתחשב ולא יושב על הוריד!!!

ענתש

New member
דווקא היה לי בוס אידיאלי...

קודם כל הוא כמעט אף פעם לא היה במשרד. הוא נתן לי לעשות כל מה שבא לי ובתנאי שאני מסיימת את העבודה שהושארה לי בבוקר (או כהגדרתו: "אם משעמם לך יש אינטרנט מהיר - תגלשי..."). חוץ מזה הוא הרשה לי לעשות דברים "מעבר לתפקידי" (הסבר - באתי מתחום היטק, יצאתי לחופשת לידה ולא התחשק לי לחזו לסיר הלחץ אז עבדתי חצי משרה כמזכירה במשך חצי שנה... עד שהחלטתי שהגיע הזמן לסיר הלחץ שוב...") כלומר - בניתי לו אתר אינטרנט למשל... כולל יד חופשית מבחינת הוצאות הכספים שזה דורש (רק קיבלתי אישור לפני שנתתי כרטיס אשראי). חוץ מזה והכ הכי חשוב לי במצבי - יש לו ילדים קטנים והוא היה ממש מבין בכל הנושא של "הילדה חולה/ המעון בשביתה/ יש תור לטיפת חלב..." ותמיד אמר לי בסבלנות ובהבנה "תעשי מה שאת צריכה הילדה שלך הכי חשובה !" עכשיו - מי יכול להתחרות בזה, תגידו ? נ.ב וכשסיפרתי לו על העבודה החדשה שמצאתי הוא גם אמר שבאמת קשה למצוא עבודה כל כך טובה בשוק של היום וכדאי שאני אתפוס אותה בשתי ידיים ואיחל לי המון הצלחה... מקסים !

הבוס/ית האידיאילי/ת מבחינתי:

עבדתי גם עם נשים וגם גברים בוסים והגעתי למסקנה שהבוס/ית מגעיל/ה באותה מידה אם אין את התכונות הספציפיות הבאות: גיל: בין 30 ל-40. שאפתן/ית ויודע/ת לאן רוצה להגיע בחיים. מתייחס/ת לעובדים שלו/שלה כשווי ערך וכחלק בלתי נפרד מהמערכת/מהמשרד/מהחברה. יודע/ת לקבוע היררכיה במשרד ולא נותן/ת אפשרות של עקיפת סמכויות. דוגל/ת בשיטת הדלת הפתוחה כך שאפשר לבוא ולשוחח על בעיות הן בתחום העבודה והן בתחום האישי בלי חשש כלשהו. זה בערך. יכול להיות ששכחתי משהו אבל זה הכיוון הכללי. וכן היה לי פעם בוס אחד כזה באחת העבודות אבל פיטרו אותי בגלל צימצומים.

למעלה