מהו האל האהוב עליכם?

מהו האל האהוב עליכם?

כל אחד ישרשר את האל האהוב עליו ב-DND, יספר עליו מה שיש לדעת, ואפשר גם תמונה או שתיים. אני אתחיל: האל האהוב: נרול תפקיד האל: אל המוות סמל: גולגולת, מגל וקלע רקובים. חברים וידידים בין האלים: קורלון לארת'יאן, פיילור. שיוך: נייטרלי-רע כלי נשק מועדף: חרמש תיאור: דמות שילדית לבושת שחורים נושאת חרמש גדול. מאמינים עיקריים: נוכלים רעים, מכשפים אפלים, נקרומנסרים. טוב אלה הקריטריונים, אפשר להוסיף עוד לבחירתכם.

ננסק

New member
לא רוצה להיות פארטי ספויילר

אבל D&D זה לא הצד החזק של הפורום הזה. יש כאן כמה אלופים בתחום, אבל באופן כללי, כמעט אף אחד כאן לא משחק את המערכה הרשמית של D&D ויכול לענות על השאלה. תקנו אותי אם אני טועה, כמובן.

אמנם אני נציג ה d&d

אבל אני לא מתקרב למערכות מפורסמות רישמיות (סוגרות לי את היצירתיות משומה).. אז אל תשאלו אותי.. על האלים פרי עטי כבר כתבתי פה אז אני אחסוך לעצמי.. אולי אני אמצא את ההודעה בארכיון ואשרשר קישורון פה.. אם יהיה לי כח

Gilgam69

New member
תומך בננסק ובאל"ר

אני גם לא אוהב להשתמש במערכות רישמיות למיניהן. בכל מקרה, הרשי לי לתקן אותך, שקורלון לארת'יאן ופיילור הם אויביו של נרול ולא חבריו או ידידיו. הוא אכן אל המוות מלשון השמדה חורבן והרג, לא סתם אל שמושל על המוות כמו שהאדס במיתולוגיה היוונית. סתם בזריזות, היא האל האהוב עליי: פידאס (Fidas) תפקיד: אל האור, השמיים והגאולה. סמל: פרץ של אור מוקף במשבי רוח. חברים בין האלים: כמעט כולם אך הקרובה ביותר היא קאסאנדרה (Cassandra), אלת החיים. אויבים בין האלים: כמעט אף אחד אך הבולט מכולם הוא שאדאמאר (Shadamar), אל האפלה והכלייה. תיאור: פידאס מתואר במקומות רבים בדרכים כה רבות עד שאי אפשר למנות אותם. לרוב הוא מתואר כאדם גבוה ויפה תואר. האגדות מספרות שלפני שנים רבות הוא אכן היה בן תמותה, שעלה למעמד אלוהי. הדעה הרשמית של כוהניו היא שמאז ומתמיד היא אל אך בעבר היה מהלך בין בני התמותה לבוש אדם. מאמינים עיקריים: בני אדם. מכל השכבות, מכל האידיאולוגיות. גם טובים וגם רעים. למעלה מ-70% מאוכלוסיית בני האדם מאמינה בו. זהו בינתיים, לא חושב על משהו נוסף בשעה זו לאחר מפגש סוער שהיה לי היום באחת מקבוצותיי.

אני אתקן את התיקון שלך!

לפי הספר מבוכים ודרקונים בעיברית שיש לחבר שלי קורלון לארת'יאן הוא אכן חבר של נרול, לא שאלתי למה. את פיילור כמעט כולם אוהבים, כי אין סיבה לשנוא אותו, והשונאים היחידים שלו הם גרומיש ואל הטבח. אין ליחס לאלים אוייבים וחברויות לפי מי שהם, שיוכם או תפקידיהם.

Gilgam69

New member
אני אתקן את התיקון של התיקון שלך

נרול הוא אל המוות, מביא המוות, שונא החיים ועוד הרבה תארים מעניינים. בשום מקום לא מצוין שפיילור וקורלון לארת'יאן הם חברים שלו אבל מהעובדה שהם אלים שמושלים על הטוב והחיים והוא על הרשע והמוות ומהעובדה שהנטיות שלהם הופכיות הם די אויבים. זה כמו לומר שהרה והרקולס הם סחבקים.

Gilgam69

New member
וגם כמו...

שהרוניוס והקסטור הם החברים הכי טובים. שהרוניוס רואה בהקסטור את הנשמה התאומה שלו.

Gilgam69

New member
ואולי גם...

שגרומוש וקורלון לארת'יאן לא באמת שונאים אחד את השני. זה סתם משחק ביניהם. הם בעצם רק נהנים מלשסות את האלפים באורקים ולהיפך.

Gilgam69

New member
ומה באשר לומר ש...

גארל ניצוץ-זהב, אל הננסים, משוגע על התחת של קורטולמאק, אל הקובולדים. פעמיים בשבוע הם מריצים ססשנים של StarWars d20.

למה לא לשאול?

> לפי הספר מבוכים ודרקונים בעיברית שיש לחבר שלי קורלון לארת'יאן הוא > אכן חבר של נרול, לא שאלתי למה. למה לא לשאול למה? כי ככה כתוב? הספר קדוש או משהו? אולי עשו טעות בהגהה? (אין לי כאן את המקור באנגלית בהיג יד, אבל אולי מישהו יכול לבדוק?)אם משהו נראה לך מוזר, אל תגיד "לא שאלתי למה" ותנשק את ספר השחקן כאילו זאת מזוזה - תשאל, תתעניין, תברר - כי אם לא תשאל, איך תדע? > אין ליחס לאלים אוייבים וחברויות לפי מי שהם, שיוכם או תפקידיהם. אז לפי איזה הגיון כן לייחס להם אויבים או חברויות? לפי טבלה אקראית? לפי מה שכתוב באיזה ספר שלא מסביר לך למה? אגב, גם בתרבויות שבהן סוגדים לתועיבות כמו נרול ושאר הפלג השטניסטי של הפנתיאון, בדרך כלל לא עושים את זה מאהבה יתירה - האלוהויות הללו מייצגות את כל מה שבני אדם שונאים, נגעלים ומפחדים ממנו - ריקבון, מוות, אובדן, חבלה ושאר צרות ומרעין-בישין. אז למה סוגדים להם? כי כשמאמינים בקיומם של אלים כאלה ויראים מכוחם, אז ממש לא רוצים להסתבך איתם, ומשתדלים לרצות אותם בקורבנות וטקסים כדי שלא יקבלו קריזה. בסביבה שבה יש אלים עוינים ואכזריים, שומר הסף והמקשר בין בני האדם לעולם שמעבר (הכוהן), זוכה לעוצמה חברתית אדירה, אבל לא בהכרח לאהדה וחיבה. מה יכול לשבור את כבלי הפחד? הפגנת עוצמה של אל אחר וכוהניו. בתחילת התפשטותה של הנצרות באירופה, אחד המסיונרים שנשלחו לאיים הבריטיים כרת חורשה מקודשת לאלים ובנה ממנה כנסייה - כשנקמת האלים לא הגיעה, התייצבו די מהר המקומיים בתור כדי להיטבל ולהישבע אמונים לישו, האל החדש והחזק. במקרה אחר, כשנטבלו מנהיגי הפראנקים לנצרות בעקבות מלכם קלוביס, התייצב אחד מכוהני האלילים, אמר שהוא עבד נאמנה את אליליו כל חייו, והם לא עזרו לו בכלום, ולכן הוא מעדיף לעבור לדת החדשה שנתנה לקלוביס מלכו את הניצחון (האגדה מספרת שבשעת קרב קלוביס נשבע לישו שאם הוא יעזור לו לנצח, אז הוא יעבור אליו וינטוש את אליליו שלא ממש עזרו לו בינתיים) - והדגיש את דבריו בהטלת חנית באחד מפסלי האלילים.

Gilgam69

New member
מעניין מה יקרה אם אלכס תאמר זאת

לפני גבריאל... מה את אומרת? תנסה את זה?

DDN

New member
נראה לך שאנחנו נחזור לשורינפורד?

הוא לא הצליח להרוג אותנו פעם קודמת, הוא לא הצליח בפעם הזאת - פעם הבאה - הטאראסק.

כן, כן, אני כאן בביקור חטוף...

מכיוון שמכריחים אותי ללמוד את הרלמס כרגע - האלה שמצאה חן בעיני באופן אישי היא תימורה, אלת הסכנה והמזל. האלה האהובה על אלו מביננו שאוהבים לטייל ומוצאים את עצמם בסכנה בדרך קבע... מידע קל - היא טובה-כאוטית, חיה בברייט ווטר, והסמל שלה הוא מטבע עם הטבעה של ראש אישה.

למעלה