מהו דבר משמעותי?

מלי.

New member
מהו דבר משמעותי?

בשעור הראשון בסמסטר הראשון של שנת הלימודים , נכנס המרצה לכיתה ובידיו הסילבוס. רוב האנשים בכיתה היו נשים. הסילבוס היה כתוב בלשון זכר. לאחר שהמרצה השקיע זמן בהסבר הדרישות לקורס וכו הוא אפשר לסטודנטים/ות לשאול שאלות. אחת השאלות היתה של אחת הסטודנטיות. היא שאלה בצורה הכי פשוטה וטבעית מדוע הסילבוס בקורס שרובו מורכב מסטודנטיות נכתב בלשון זכר. אני חייבת לומר שהתגובות השונות שהחלו להגיע מהמרצה הסטודנטים (הבודדים) והסטודנטיות. היו התגלמות המקארו החברתי. המרצה טען שאל לנשים להתמקד בדברים כל כך קטנים כמו אופן כתיבת הסילבוס אלא לעסוק בדברים משמעותיים יותר. והמחשבות בראשי היו שההבנה והשיוויון מתחילים מאותם דברים קטנים, מאותם ספרי חינוך , ולמעשה אופן ההתבטאות מעיד על אופן המחשבה . תגובות נוספות נשמעו בקרב הסטודנטים אחד מהם עזר עוז ואפילו נימק את התגובה של אותה בחורה ושלי ( הצטרפתי אליה במהלך השיחה) כתחושת קיפוח ותסכול שמזכירים את המזרחיים ואשכנזים . ולבסוף תגובתן של לא מעט סטודנטיות שטענו שזה שולי חסר חשיבות ושלא לא צריך לבזבז את הזמן של המרצה על נושא כזה. ואני חשבתי לעצמי האם היה זה שולי ? האם אין לכך חשיבות? מה דעתכם?

אני גאה בסטודנטית שהגיבה

זה כן היה חשוב, ואפילו אם זה לא ישנה כלום בהתנהגות של המרצה הזה, לפחות זה ישב בתודעה שלו מעתה ואילך.

סילבוס זה הדף שמקבלים בתחילת

הקורס שמציין מהם הנושאים הנלמדים, דרישות הקורס והביבליוגרפיה שלו.

wasaby

New member
איזה קורס זה שמספר הנשים

גבוה בהרבה ממספר הגברים? האם זה מצב קבוע? אם כן למה? האם את חושבת שהמרצה בקורס הזה צריך להניח מראש לפני שראה את הסטודנטים כי מירב הסטודנטים בקורס הן נשים?

טל קר

New member
יש מגמות שהרוב הן נשים בעליל.

למשל אני לומדת ל- MBA בהתמחות התנהגות ארגונית. הרוב בנות. בהתמחות מימון הרוב בנים. לדעתי זה מצב פחות או יותר קבוע. שאלתי אתמול את אחת המרצות אם נעשה מחקר בנושא בחירת נשים וגברים במגמות בתואר הMBA, אך היא לא ידעה להשיב לי. בכל אופן בכל הקורסים הקשורים לנושא ההתמחות שלי היחס בין בנים לבנות הוא 1:15 לערך לטובת הבנות. בקורסים שאני לוקחת שקשורים לתחום הכללי היחס פחות או יותר שווה. ולמה המרצה בקורס היה צריך להניח מראש כי מירב הסטודנטים הם גברים? חוץ מזה, את לא יודעת שיש יותר סטודנטיות מסטודנטים באוניברסיטה?

wasaby

New member
כפי שכבר אמרתי אני מתייחסת

ללשון הזכר כלשון סתמית נטולת מין. אני חושבת שבכתיבת הסילבוס מראש בלשון נקבה הקורס יוגדר כ´קורס של נשים´. אני לא חושבת שרצוי לקבע את המגמה לפי תחומים מסוימים של הידע האנושי משוייכים למין מסוים כמו שלא הייתי רוצה שיגדירו את הקורסים שאני לוקחת כקורסים של גברים אף שלעיתים אני אישה יחידה מתוך חמישים סטודנטים.

ניתאי77

New member
אף אחד מהקורסים לא מוגדר

כקורס של נשים או גברים, אבל מה לעשות שיש כאלה שהם פשוט כאלה. קורסים במגדר (לפחות אצלינו באונ´) הם קורסים שבסביבות ה 80%-95% מהמשתתפים בהם הם נשים. כמה חבל אבל זה המצב

אביא

New member
הסיבה ליחס ההפוך בין בנים לבנות היא

שבנות לומדות להתנהג כך שבנים יממנו אותן. (אפרופו אחד הדיונים על התנהגות שנערכו אתמול.)

אביא

New member
זו פשוט החדוה לרגל חזרתו של היוס

וזה משתרע על שלושה פורומים כך שאת סובלת רק שליש.

ציפי, הוא נראה שם בסדר

יצא לי לראות בים בעבר כמה גברים יותר שעירים ממנו...
ועדיין - נסו חצי חצי על שני הפורומים האחרים. תודה.

ציפי ג

New member
מזלי אם כך שאני לא. משום מה אצלי

שומם. לך תעשה בלאגן בבית. כבר הסברתי היום כמה אני אוהבת את זה.

ניתאי77

New member
נראה לי שבמידה מסויימת המורה צדק.

לא בגלל שהנושא לא חשוב או שיש להחביא אותו או לא להתייחס אליו, אלא בגלל שיש זמן ומקום מתאים לדברים האלה, ואמנם אני לא יודע באיזה שיעור מדובר, אבל אם השיעור לא היה בנושא מגדרי, אני בהחלט חושב שללכת אחרי השיעור למורה ולהעיר לו זה מקובל ואפילו רצוי. בתור תלמיד שבא ללמוד בשיעור במתמתיקה (לדוגמא), אני לא חושב שהייתי רוצה לפתוח דיון על באיזה שפה המורה שלי משתמש, זכר או נקבה. וכמובן שאני לא ממש בטוח שהבנתי אם המורה העיר עוד הערות על העניין-אצלינו בשיעורים (ואני לומד בחוג שמורכב ברובו המכריע מאד מנשים), הרבה פעמים הסיליבוס נכתב בלשון זכר, ואם אין הערה בתחילתו, ברוב המקרים המורה מציין/ת שהסיליבוס נכתב בלשון זכר/נקבה מטעמי נוחות, ואת זה לא ממש הצלחתי להבין מתוך מה שכתבת.

מלי.

New member
הוא לא ציין ולדעתי גם לא חשב לציין

שהסילבוס נכתב כך מטעמי נוחות. הוא לא נתן לכך כל חשיבות. אגב, קורס זה עוסק בשיטות מחקר בהתנהגות ארגונית.

למעלה