מהו ג'יפ עבורכם ???

מהו ג'יפ עבורכם ???

היפני הסגור הטכנולוגי ?! או האמריקאי הפתוח הפשוט ביותר ?! מה לפי דעתכם תכל"'ס הוא ה"ג'יפ" ?! שלא לדבר כמובן שג'יפ זה בכלל דגם של קרייזלר (CJ)...

PHTLS

New member
"דגם של קרייזל"..

ממש לא.. המילה ג'יפ לא הומצאה ע"י קרייזלר, וגם לא ע"י חברת Jeep. אלא ע"י סלנג של החיילים במלחה"ע II. שמו המקורי של הג'יפ היה GP (General Purpose) - רב תכליתי. מכיוון שלא נוח להגיד "ג'י-פי", החיילים קיצרו את המילה ל-"ג'יפ" קצת הסטוריה.. נ.ב. CJ - Civilian Jeep

HardBall

New member
לא!!!!!!

המילה JEEP הומצאה במלחמת העולם הראשונה, כאשר הומצא הרכב! מקור המילה: ראשי תיבות של JEEP = Just Enough Engine Power כלומר - כוח מנוע מספיק האמריקאים היו זקוקיפ לרכב שיהיה לו מספיק כוח מנוע על מנת לעבור בשטח לא סלול. ועל כן השם.

edyc

New member
המקור לשם ג'יפ

יש שני סיפורים אחד זה שיבוש של ראשי התיבות GP כמו שנכתב והשני הוא משהו שקשור לכלב(?) של פופאי ... אל תשאלו אותי למה, אני לא ממש זוכר את הסיפור. ואם כבר ר"ת לJEEP אז ... Just Empty Every Pocket
. אהה ... ומה זה ג'יפ? יש חברה כזאת ... מה שהיא מייצרת נקרא ג'יפ, כולל היצור הישראלי (CJ, סופה) ובעוד מקומות בעולם שנעשה באישור חברת ג'יפ. אדי

PHTLS

New member
חחח.. מה ?

לא נראה לך שראשי התיבות קצת "מאולצים" ..? בכל אופן.. יש שני סיפורים. אחד מהם נתתי כבר, והשני הוא שמפקד כוחות היבשה, כאשר הוצג לו הרכב, פלט איזה צעקה בסגנון "Jeepers Creepers!". הסיפור הזה נראה לי מאוד מאוד לא סביר. לכן אני מסיק שהראשון שנתתי הוא הנכון..

Magazinesell

New member
דעתי על ה"ג'יפ" האולטימטיבי

פורד F-250 super-duty קצר (שני סרנים חיים כמובן) מנוע דיזל 6 ליטר (325 כ"ס) ,הגבהה של 6 אינץ' של Skyjacker וצמיגים 37 אינץ'. בצבע אדום כמובן.

למעלה