מהו בר ים? האם לברק?

galanterit2

New member
ועוד שאלה האם ישנם בשוק כמה סוגים למשל

מיובאים,מקומיים ,,בריכה ים?

TCHM

New member
כולם מקומיים, רובם מבריכות ולפעמים גם מהים.

galanterit2

New member
אז אני מניחה שיש הבדל בטעם בין

גידול בריכה לדג מהים ואולי גם בריאותית ,דג ים יותר בריא ,בדרך כלל נכון?

TCHM

New member
יש שיאמרו שיש הבדל גדול בטעם,

הבדל בטעם? אני אומר שאם יש הוא שולי.
למרות שאני מעדיף דגי ים, למה? אולי בגלל הניחוח החזק יותר.

דג ים בריא יותר? לא בטוח והאמת שאותי זה ממש זה לא מענין כי
אני לא שלדג שכל מזונו דגים.

salo22

New member
בריאותית אני לא יודע

זה נושא למחקר שלם בפני עצמו ובטוח שלנו אין את הידע לענות על זה, כל עוד לא עבדנו או חקרנו ממש בתחום. אני כצרכן מרגיש בעיקר הבדל בגודל, במרקם ובבשרנות של דגי ים מול דגי בריכה. עוד לא פגשתי דג בריכה מקבוצת דניס\מוסר\בורי\בס שיהיה ממש ב"פרופורציות" שאני מחפש, בבשרנות וכולי, לרוב אם לא מבשלים שלם הפילטים יצאו דלים יחסית ולא ממש עבים ובשרניים. אני מרגיש גם הבדלים לרוב בטעם, לטעמי הרבה יותר נוח, מעניין וטעים לעבוד עם מוסר ים מאשר מוסר בריכות, במיוחד לאכילה ללא בישול בחום.
יש דגי ים שאני פחות מעדיף לקנות, כמו הבורי. לעומת זאת בבריכה אני די נהנה מהבורי, במיוחד ביחס עלות תועלת, לדעתי. באופן כללי מחירי של דגי הים גבוה עד גבוה מאוד, בעוד שדגי הבריכה "המקבילים" משמעותית יותר זולים.

Gaus

New member
אני דווקא מחזיק בדיעה שיש הבדל בין ים לבריכה

ברמה העקרונית זה כמו הבדל בין אורגני לגידול מסחרי.
גדי בריכות בד"כ יהיו שמנים הרבה יותר, מה שאומר יותר כולסטרול. בעניין הבריאות, בעולם אוטופי, בו הנפט וכל הג'יפה לא נשפך אל תוך הים, אז דגי ים בריאים הרבה יותר. בעולמנו, הבחירה היא באיזו דרך את רוצה לקצר את החיים שלך, ובכל זאת אומרים שתוכלת החיים גדלה.. אז אני לא ממש מבין. במחירים יש פערים של 50% ומעלה. דגי ים עולים יותר.

akavishon

New member
אני לא בטוח שאני אצליח להבחין בהבדל בין דגי

בריכה לדגי ים. אבא של הבוס שלי, הוא מוותיקי דייגי טבריה. הוא רק מלהסתכל על הדג, יודע מאיפה הוא הגיע.

אודרי11

New member
הריח רבותי הריח...

לדגי ים יש ריח של ים...ומי שמנסה להעלים ריח על ידי השריה בלימון וחומץ, לא יודע מה הוא מפסיד..

אין כמו ריח של דגי ים מטוגנים במחבת...כל הבית מתמלא ריח של ים.

salo22

New member
ולדגי בריכה יש ריח של דג ?

או של בריכה &quot
לטריים עדיף כמה שפחות ריח, בכל מקרה..

צלשף

New member
צודקת אודרי, לדגי ים יש ריח של הים,

כך שהם שונים מדגי הברכה, לגבי הטעם טוב זה ברור שהריח גם משפיע על הטעם שלנו, למעשה אין הבדל כל כך גדול בין דגי ברכה לדגי ים בטעם. היום אפילו מומלץ לצרוך דגי ברכה מכיוון שהם יותר מפוקחים בריאותית, דגי הים מצויינים אבל מכיוון שרוב הדגה בים מצומצמת מאוד המחירים גבוהים, רק צימצום הדיג והצריכה לדגי בריכה תתרום לשיקום החי ולהורדת המחירים, ועם קונים דגי ים יש לקנות דגים פחות פופולרים כך משקמים אוכלוסיות של דגים.

למעלה