מהו "בית קומיסיון" ?

גרשונוב

New member
מהו "בית קומיסיון" ?

נתקלתי בהגדרה זו של בית עסק, ואני לא מבין מהו "בית קומיסיון".
מצורף מקטע מספרו של תדהר עם המושג. מישהו יודע?

גרשונוב

New member
והנה המושג בתחתית גלויה מתחילת המאה.

אני חושב שמדובר באותו מר גרוס, ובאותו בית קומיסיון.

גלעד133

New member
בית קומיסיון

להבנתי - סוג של סוכנות שייצגה מפעלים או בתי עסק ומכרה את תוצרתם תמורת עמלה [קומיסיון]. הנוח שבדבר שאינך אמור לממן דבר ולהחזיק מלאים שעולים הרבה אלא בעצם לתווך בין קונה למוכר תמורת עמלה [עמלת סוכן].

גרשונוב

New member
תודה רבה.

כלומר אם השם מופיע על מוצר, כגון הגלויה, זה עדיין לא אומר שהוא היצרן אלא רק הנציג או המשווק המורשה?
מעניין.
אנסה לברר עוד פרטים.

יכול להיות גם בית מכירה לסחורה בקונסיגנציה.

הסחורה במקום והמוכר משלם עבורה רק כשהיא נמכרת, לאחר הורדת עמלה.

ז ק ו

New member
במחשבה ראשונה נראה שאת צודקת.

אבל במחשבה שניה, נראה שזו סוכנות שעיסוקה בשיווק של סחורות של בתי עסק שונים תמורת עמלות, מבלי להתעסק עם הסחורה פיסית. דהינו לקחת הזמנות מהקונים ולדאוג שהספק ישלח אליהם את הסחורה.

לפי הקטע עליו שגרשונוב צירף, הוא ייצג חברות אירופאיות בארץ

אז אתה כנראה צודק., למעט הקטע של ההספקה ללקוח מהמפעל הבייתה....שנת תרמ"ח, כן? אין DHL...

ז ק ו

New member
לא צריך להרשות למושגים החדשים לדחוק לתהום הנשיה את

המושגים שקדמו להם. לא התכוונתי לקונים בודדים, אלא לבתי עסק קמעוניים וסיטוניים, שמזמינים סחורות מספקים ויצרנים, באמצעות סוכנים עמילים. גם היום השיטה הזו עובדת.

גרשונוב

New member
הנה כמה קטעי עיתונות שגרוס מופיע בהם

אמנם ללא ציון ה"קומיסיון", אבל נראה שידו היתה בכל.
ובין היתר שימש כנציג של חברות זרות בארץ.

תודה לאתר העיתונות היהודית ההיסטורית על המודעות.
ותודה לכם על התשובות.

ומכאן עולה שבחנויותיו גם נמכרו דברים, כמו התה הרוסי.

אבל באמת נראה שידו הייתה בכל. הוא ייצג בארץ גם חברת ביטוח איטלקית [בעברית דאז - חברת אחריות].

ופתאום נפל לי עוד אסימון - המילה 'עמיל' או עמיל מכס, מקורה במילה עמלה או קומיסיון. יכול להיות שחברת הקומיסיון שהייתה ברשותו הייתה חברה לעמילות מכס, בנוסף לייצוג החברות מאירופה, נציגות חברת ביטוח וחנויות שמכרו סחורה.
גרשונוב, לפי תאריכי המודעות אפשר לעקוב אחרי התפתחותו העסקית של גרוס.

גרשונוב

New member
כן, אני עוקב אחריו בהנאה :)

חשבתי על הכיוון של עמילות מכס, אבל מפתיע אותי שהשם שלו והקומיסיון חתומים על גלויות. במיוחד כשחלקן הודפסו, כנראה, במקומות אחרים.

לפעמים חידות קטנות הן תירוץ לחטט קצת בעבר.

רוזן71

New member
המודעה על הביטוח תפסה אותי..

בס"ד
גב' לידיה תיץ קיבלה ב-1909 סך של שלושה עשר אלף פרנק עקב פטירתו של בעלה המנוח. המון כסף...13000 פרנק של אז (650 נפוליונים) שווים היום 546 אלף ש"ח..אבל איזה הבדל..מה אפשר לעשות היום עם חצי מיליון ש"ח? בקושי חדר..ב-1909 גב' תיץ יכלה לרכוש 6-5 דירות בנות שני חדרים שנבנו אז בשכונות של ירושלים..סתם חומר למחשבה..

למעלה