מהו באמת rosebud?

Th3onE

New member
מהו באמת rosebud?

מה הפירוש ובאיזה סרטים הופיע?.. בנוסף יש לי שאלות קצת יותר קשות.. ב"לוכד החלומות" היה להם ביטוי ssdd משהו אותו חרא כל יום same shit... מה ההמשך? בלהציל את טוראי ראיין היה להם גם ביטוי משהו כמו בבל"ט (מה הפירוש בעברית? חחח) באנגלית.. איך הוא הלך ומה הקיצור שלו?.. תודה :)

חרוב

New member
אוף

זה התשובה היחידה שידעתי.קראתי את הספר לא ראיתי.טוב חוץ מזה זה פורום ממש מעניין ובהצלחה לו בהמשך.

kit k@t

New member
רוזבאד הופיע באזרח קיין

(לראשונה), והופיע באינספור סרטים אחר כך סתם בתור דרך לציין את האזרח קיין. הפירוש של זה...? זה כבר משהו תמוהה למדי, ואם אני לא טועה (ראיתי את האזרח פעם אחת, וגם זה היה יותר מידי) זו הייתה המזחלת עליה הגיבור הראשי רכב בילדותו. אני לא זוכרת את החשיבות שלה, אבל אני בטוחה שאתה יכול לקרא על זה איפושהו ברשת... אם מאד תרצה אני אחפש לך לינקים... קאט

wasted19

New member
FUBAR

הם צחקו על ה-"צעיר" בהתחלה ואמרו לו שזו מילה בגרמנית. אחר כך מתברר שזה ראשי תיבות של: Fucked up beyond all recognition אות בתרגום קליל: דפוק בצורה שלא תאמן. זה בא לתאר מצב חרא.

kit k@t

New member
גם אני החכמתי :)

אני מסרבת בתוקף לראות את הסרט הזה... קאט

0mroosh

New member
רוזבאד-../images/Emo58.gif

כשאנו מבחינים בכך שרוזבאד הינה מזלחת הילדות של קיין (אשר מופיעה כשהוא מנותק מבית אימו ו"נמכר" לבנק, שם יקבל חינוך ויעזוב את פונדקה הרעוע) ומחברים זאת לדברי העיתונאי בקסנדו, כשהוא כמעט נואש לגלות את פשר המילה, הוא טוען כי יתכן שזה משהו שהיה חסר לקיין מתמיד, ולכן אם נחבר את המזחלת, לתא המשפחתי, החום,ההכרה בו והאהבה שהייתה חסרה לו כילד (ורדפה אותו במשך חייו, היות ולא הצליח לנהל מערכות יחסים תקינות, במיוחד עם נשים), ולכן מילתו האחרון מציגה באופן קודר את החסך המשפחתי והגדילה את תוך מציאות מנוכרת אשר לא מהווה סביבה תומכת, סביבה אשר מוענקת על ידי משפחות המגנות על ילדיהם. מה גם שאפשר לקשר את כדור השלג, המופיע פעמיים, הכדור מכיל את זכרונות ילדותו, שכן הלוקיישן החביב המופיע בתוכו, מזכיר את פונדק אימו, מה שמחדד את העובדה שעברו רודף אותו, הצורך בילדות ומשפחה אוהבת קיים בו עד יום מותו, כאשר הכדור מתנפץ לו לרסיסים. [ישנו הזכר למילה גם בריבו עם סוזן אלכסדנר, אישתו השנייה, בביקורת שטריפו כתב, הוא טוען כי מערכת היחסים בין קיין לסוזן היא מעין מערכת יחסים בין אב לביתו, היות והוא מגונן עליה, דואג עליה והאהבה ביניהם היא לא שכרון חושים בלתי נפסק, אלא די מרוחקת ומספקת צרכים מסוימים. טריפו כותב כי יתכן ועיצוב מערכת היחסים הזו כמערכת יחסים בין בת לאביה, מחזקת את הטענה כי החזרה על רוזבאד, בסצינה עם סוזן, רק מחזקת את הטענה כי קיין משתוקק להשבת חסכי ילדותו, שלא תשוב לעולם].

0mroosh

New member
היות ואורסון וולס יצר

ועיצב את דמותו של קיין בהשראת הרסט, איל עיתונות כוחני אשר העמיד את הפצת הסרט בקשיים רבים, ניתן למצוא נקודות בסרט השאובות בצורה ישירה מהביוגרפיה של הרסט, אחד מהפרטים הוא המילה "רוזבאד", היות וישנה סברה כי כך הרסט כינה את הואגינה של מאהבתו-"ניצת ורד", זה אפילו די הגיוני..

lollapalooza

New member
סחתיין ../images/Emo45.gif

חסכת לי חפירה
. מסכימה עם כל מילה משתי ההודעות האחרונות.

למעלה