מהו איפור?

מהו איפור?

שלום לכולכם, אני חדשה כאן ושמחתי לראות שיש פורום פעיל כל כך בנושא איפור. מקריאה מעמיקה של רוב ההודעות עולה שכמעט כולכם יודעים על מה אתם מדברים או לפחות מה אתם רוצים אבל דבר אחד יסודי וחשוב נותר לוט בערפל, ותהיתי אם יש כאן מישהו/י, מהמקצוענים או החובבנים כאחד, שיכול לענות על השאלה הבאה, סתמית וטריוויאלית ככל שתשמע: מהו איפור? איפור גורם לכם לחשוב מיד על ליפסטיק, מסקרה וכו' אבל גם ציורי גוף נחשבים איפור נכון? אז מהי ההגדרה המדוייקת? האם קעקוע נחשב איפור? ולמה פיאה נוכרית כן אבל כובע לא? למה הדבקת זקן נחשבת עבודה למאפרים אבל גידול זקן לא? זרקתי אתגר, נראה אם יש כאן מישהו שיוכל לענות על ההגדרה המדוייקת. אגב, הסיבה שהרגשתי צורך לשאול זה בגלל שקראתי את תגובתו של יותם המאפר לכתמי הדם שעל צוארה של Jusmin88 שטוען שזה לא איפור בעיניו, למרות שזה עונה על ההגדרה המדוייקת של איפור. אחכ ספר עוד קצת על עצמי. מצפה לתשובותיכם.

סלחי לי אם זה נישמע בזילזול אבל

פתחי מילון באות א' ותימצאי את התשובה המדויקת שאת רוצה! שמחה שעזרתי:)

אתאפק לא לזלזל חזרה

את באמת חושבת שאת המילון כותבים מאפרים מקצועיים? השאלה הלא פשוטה הזו הופנתה למביני העניין שבפורום שלוקחים א מקצוע האיפור ברצינות, לא לאלה המזלזלים בעיקר בעצמם, והתשובה תסדר לכם היטב את הראש, גם למקצוענים שביניכם.

RReuTT

New member
אוקי אז ככה...

לדעתי, הפציעות בתמונות הן אכן איפור. זה משהו מלאכותי, לא אמיתי, איפור תאטרון/קולנוע... לא משהו ליום יום או למגזין אופנה. הרי לאיפור יש מיליון ואחד סוגים, סגנונות וכו'... איפור נועד לשנות מראה, לעשות משהו מיוחד יותר, אחר יותר, שונה יותר וכו'.... אני מקווה שהבנת את הכוונה שלי.... בקשר לשיער, פיאה לא נחשבת למשהו שקשור לאיפור, פיאה זה משהו שקשור לשיער, לא לאיפור. בקשר לזקן, זקן אכן אפשרי גם לעשות עם איפור, וזה לא אותו דבר כמו שמישהו מגדל זקן. זקן מאופר הוא זקן בואי נגיד מלאכותי, לא אמיתי, אחר וכו'... זקן שמגדלים זה זקן טבעי, רגיל, נורמלי, משהו שיש לכל אחד וכו'... קעקוע הוא לא בדיוק איפור אבל הוא אכן סוג של ציור גוף, זאת אומנות קצת שונה מאיפור אבל זה אכן ציור גוף. ואני שמחה שהעלת את השאלה הזאת.

מצויין

תודה על התשובה הרצינית. לאיפור יש הגדרה פשוטה ומדוייקת, ואם תזכרו אותה לא תסתבכו יותר בחיים הסיבה שחשוב להגדיר איפור היא לצורך חלוקת תפקידים מוסכמת על סט של קולנוע או תאטרון, שהרי תפקידים רבים עלולים לחפוף, למשל: האם מריחת קיא על חולצה מוגדר כתפקיד המאפר או המלביש, האם הדבקת הנפץ ושקית הדם לחזה הוא תפקיד איש האפקטים או המאפר ודוגמאות לא חסרות. איפור מוגדר ככל חומר שנמרח או נדבק לעור או לשיער, וניתן להסרה ללא נזקים. אוקיי? עכשיו כולנו מאופסים? לפיכך הדבקת זקן מוגדר תמיד כתפקיד המאפר אבל גילוח הזקן לא (כי זו לא תוספת). קעקוע לגמרי לא מוגדר איפור מכיוון שאינו ניתן להסרה ללא נזק, פיאה לעומת זאת נחשבת לאיפור בתנאי שהיא מחוברת בסיכות לשיער או בסרט הדבקה לקרקפת, אבל לא אם היא מונחת על הראש ככובע. כובע זה לא איפור כמובן וגם חולצה לא, אבל דם מלאכותי זה תמיד איפור (מר יותם המאפר) וכמובן כל צבע שנצבע על העור, האיפור האופנתי שאנו מכירים. ריסים מלאכותיים? איפור! טבעת על האצבע? לא. קעקוע זמני? איפור. שריטה אמיתית? לא ולא (נזק לעור) אבל שריטה מלאכותית נמרחת וניתנת להסרה ועל כן היא נחשבת איפור. ואגב, ידע בעיצוב שיער יאפשר לכם קשת רחבה הרבה יותר של עבודות מכיוון שיעדיפו להעסיק אתכם מאשר שני אנשים נפרדים, אחד לאיפור ואחד לשיער. המגמה עכשיו בעולם זה לשלב את שני המקצועות אז מי שרציני בנושא, אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד עיצוב שיער אפילו רק כמקצוע משני.

תגובה

השאלה שלי באמת היתה לגבי המילה "איפור". אבל איפור היא מילה מאד מאד כוללת שאנשים משתמשים בה מבלי לדעת בדיוק למה הכוונה, והמטרה היתה לעשות טיפה סדר. כמו שהמקצוענים שביניכם בודאי יודעים, יש שטחים באיפור שהם קצת יותר מצבע ויופי ואפילו ציורי גוף. הכוונה לאיפור תלת-ממדי, או בשפה מקצועית - פרוסטטיקס. מישהו מכיר קצת את הנושא? אני מעולם לא למדתי איפור אבל יש לי עין טובה ויד אומנותית והתחלתי בקטן, באיפור כלות וציורי פנים לימי הולדת. עברתי ללונדון לפני מספר שנים וכאן פגשתי ישראלי בשם דובי פריגר, אמן איפור מוכשר מאוד המתעסק בין השאר בפרוסטטיקס. בטח ראיתם את זה בסרטים בטלוויזיה - מבצעים יציקה של הראש והכתפיים בגבס, מפסלים על זה את הפרוסטטיקס הרצוי ומכינים תבניות גבס נוספות שבהם יוצקים ספוג על בסיס גומי. את התוצאה מדביקים באמצעות דבק מיוחד לגוף וכך אפשר ליצור איפור מיוחד כמו אוזניים מחודדות, אף גדול וכו'. עד כמה שידוע לי דובי הוא הישראלי היחיד שמתעסק בתחום הזה והעבודות שלו ממש מהממות. התחלנו לעבוד ביחד כשאני בעיקר מסתכלת ולומדת ממנו את התורה. ראיתי איך הוא פעם "קטע" לחייל גרמני את כל הרגל אחרי שעלה על מוקש, הפך בחורה לפיל הודי, כולל חדק שנהבים ואוזניים גדולות ועוד דברים מהסוג הזה. אני מצטרפת אליו לתאטראות וסטים של סרטים, שהאחרון בהם היה סרט בבימויו של גאי ריצ'י (בעלה של מדונה) ושם הוא היה צריך לפוצץ למישהו את המוח (האיש "התאבד" ביריה לתוך הפה.) שאלתי אותו למה מה שהוא עושה נחשב איפור כי זה בכלל לא איפור כמו שאנחנו מכירים אז הוא נתן לי את ההגדרה שהבאתי כאן, ורק אז הבנתי כמה זה חשוב והחלטתי לשתף אתכם.

yottami

New member
תראי בכללי הפציעה זה איפור אבל

אני אמרתי זאת יותר בקטע של רגישות.....בגלל שהאיפור הזה של הפציעה הזכיר לי משהוא אמיתי אז אמרתי שזה לא איפור...בכללי זה איפור..:) אני פשוט בחור שלא אוהב לראות אנשים פצועים ודם אבל זו בעיה כבר שלי...:) במחינת העבודה של המאפרת עם הפציעה זו עבודה יפה כי היא נראת אמיתית...:)

yottami

New member
רונה חמודה שלי בואי כנסי..:)....

האמת רונה......את מדברת המון שטויות תסלחי לי...ככה את בכל תחום?.כלומר מסתובב עם מילון מונחים ומתחילה לחקור כל מילה?.......והכי הכי לועגת לנו במן לשון מתנשאת שכזו?......זה לא לעניין בכלל!!!!!

ליותם המאפר

התגובה הראשונה שלך היתה טובה ובשניה סתם קילקלת. כבר הסברתי שאין כאן עניין של מילון מונחים. תודה שאתה, שקורא לעצמך מאפר, לא ידעת את ההגדרה הזו ולמה היא חשובה כל כך. אני רק באה להעשיר את עולמכם (פה זה פורום מאפרים, לא?) אז להתייחס אליי כמתנשאת זה אולי כיף, משחרר ומגן קצת על הכבוד העצמי, אבל ברמה המקצועית זה לא תורם לך כלום. אני מתנצלת אם נפגעת מדבריי אבל בינתיים היחידה שמפגינה רצינות היא רעות. אני אשמח מאד לפגוש עוד מאפרים שבאמת רוצים להחליף מידע על איפור. אגב, מה מכל מה שכתבתי נחשב בעיניך שטויות? אני שואלת כדי לדעת, לא כי נעלבתי.

eldargranot

New member
רונה..

שלום לך. ברצוני להבהיר כמה דברים.. אני מבין את כוונתך אבל זה לא ריאלי, מה הכוונה שלי... מה ההגדרה משנה בכלל? אנחנו לא משחקים משחקי מילים ואת כולם אפשר לתפוס על חידודי לשון. זה כמו שאני אשאל אותך מהו יהודי? את יודעת כמה אפשר לכתוב על זה וכמה פרשנויות יש? תחשבי על זה... ההגדרה לא ממש משנה... כולנו יודעים את הכוונה וזה מה שחשוב. בקשר ליותם, אמרת שקראת את כל הודעות הפורום מהקמתו... גם אני! אם היית רואה מי זה יותם וכמה הוא עזור לאנשים ובאמת יש לו לב טוב וכמה הוא תורם פה...

אוקיי נא להרגע

אלדר, (זה שמך?) אני חייבת להבהיר כמה דברים, כי אני מרגישה שכולם "נדלקו" מהעובדה שניסיתי לתרום משהו. מעבר להגדרה של 'מהו איפור', שהוא הרבה יותר מדוייק ונקודתי מ'מיהו יהודי' (אחלה דוגמא) הסברתי גם למה זה חשוב לדעת. מה שאני אומרת זה שאיפור זה קצת יותר מלשחק בבית עם החברות מול הראי, יש לזה גם צד ברמה של עבודה ופרנסה ומי שמכנה עצמו 'מאפר' צריך לפחות לדעת מה זה אומר. לא אמרתי שקראתי את כל ההודעות אני עדיין עובדת על זה, ודווקא הבנתי באופן כללי מיהו יותם לכן התפלאתי על ההערה שלו, שדם זה לא איפור בעיניו. סיבה טובה בעיניי להגדיר את המושג. אוקיי, אפשר לסכם את הנושא? אולי במקום לקשקש אשתף אתכם בעבודה שעשיתי לא מזמן. למי שמעוניין, השתמשתי בפאלטת 'ריל' ובעלי זהב ליצירה הזו. אשמח לשמוע תגובות ענייניות.

רונה..אין לי שום דבר נגדך..

אני חושב שאת נשמעת בן אדם מאוד עמוק בעל אינטלקט ברמה גבוהה ויכולת ביטוי טובה מאוד.. אבל אני חושב שה"ניסיון" לפתוח פה בדיון פילוסופי ומעמיק על "מהו איפור" דיי נכשל.. כי אנחנו המאפרים המיקצועיים לא ממש מתייחסים למונח הזה שיש לו כל כך הרבה רבדים.. כי למונח עצמו יש הגדרה והיא פשוטה.. איפור הוא חומר מלאכותי שאפשר לחבר לעור וגם להסיר( וגם לא תמיד).. אז אפשר לחבר ולעיתים גם להסיר(אם כמובן לא מדובר בקעקועים) אבל השאלה היא, לאיזו מטרה? והמטרה באיפור משתנה ממקרה למקרה.. ככה ש.. פה סיימנו את הדיון על.."מהו איפור"

כמעט

אני מסכימה שהנסיון לפתוח דיון בשאלה מה הוא איפור נכשל, אבל רק בגלל שכמו שחשבתי אף אחד כאן לא ידע בדיוק את ההגדרה חוץ מרעות שניסתה וכמעט קלעה. אז תודה שהבהרת את הדברים שלי ושחזרת על ההגדרה שנתתי למי שלא הבין. משום מה הוספת תוספת שאם יורשה לי, עשויה להטעות את הגולשים: אני לא אמרתי שמדובר בחומר מלאכותי מכיוון שכלל ידוע באיפור אומר שמה שניתן לאכילה ראוי לשימוש גם באיפור, והכוונה בדרך כלל לחומרים טבעיים. אחד התחומים החזקים אצל דובי פריגר, המאפר שעבדתי אצלו, הוא יצירת פגיעות גוף כך שיראו אמיתיות לחלוטין! הוא הראה לי פעם שע"י ערבוב של ג'לטין שנועד לבישול, ביחד עם גליצרין, סירופ שיעול שניתן לרכוש בכל בית מרקחת, ניתן לבנות שכבות דקות של עור שיראו כנפיחות, למשל על השפה התחתונה או סביב העין. אח"כ הוא הוסיף צבעים כהים על בסיס ג'ל ויצר נפיחות שנראתה ממש כואבת. אתם חייבים לראות את זה כדי להבין. הוא הדגים לי יצירה של כוויות בהן העור ממש מתקלף וחושף את הבשר מתחת וכו'. לפיכך החומרים הם לא רק מלאכותיים כמו שאמרת אלא גם טבעיים. והם חייבים תמיד להיות ניתנים להסרה אחרת זה לא איפור אלא קעקוע או נזק לעור. הנה עבודה שעשיתי, בה שילבתי נוצות עם צבעי שמן.

זה לא פרום מאפרים זה פורום איפור וח

וחוצמיזה אני לא מאפרת ויש עוד הרבה פה שלא

yottami

New member
רונה אני מתנצל אם אמרתי לך שאת

מדברת שטויות.....אני אנסח את דברי בצורה אחרת.....בסך הכל אני חושב שאמרת דברים לא רלוונטים לא ענייניים... מבולבלים......ובהחלט אם את כתבת שאת רוצה להעשיר את עולמי בדברים הללו שכתבת זה בהחלט טעות...

למה טעות?

זה שלא הבנת או לא קיבלת את דבריי לא אומר שטעיתי אבל לקרוא לדברים שאתה לא מבין או לא מקבל 'שטויות': זו לא דרך ארץ אלא חוסר תרבות דיבור. חבריי, אני חושבת שאני לא מתאימה לכאן ואני מודה שזו היתה טעות שלי לנסות ולפתח דיון על רמה (ולא פילוסופי בכלל!) אך בין גולשת המפנה אותי למילון למאפר שמטיח בי שאני מדברת שטויות ועוד אחד שחוזר על דבריי בצורה המשתמעת כאילו הם מקוריים שלו, אני חושבת שאאלץ לפרוש מחברתכם וכמה שיותר מהר. שתי תמונות הצגתי ואף לא מילת ביקורת, טובה או רעה, מאיש מכם. עיון מעמיק בהסטורית הפורום גרמה לי להתחרט שלא עשיתי שיעורי בית קודם כי אז הייתי יודעת למה אני נכנסת. לא פורום איפור הוא זה כי אם סתם פורום מני רבים, בו חבורת אנשים מדברים על אוסף דברים. תוך הסתכנות מחושבת שאכונה 'סנובית' (ב'מתנשאת' כבר זכיתי) אאחל לכם רק זאת: שתשארו ברמתכם הבינונית ותעריצו זה או זו בתאווה עצמית עמוקה. גם אם תפרסמו צילומים קטנים, מטושטשים ומוארים גרוע תזכו למחמאות נלהבות מאנשים שכל קשר בינם ובין איפור הוא לחלוטין מקרי. אנשים המרהיבים עוז לקרוא עצמם מקצוענים אבל לא מוכנים לנסות ולהבין מקצוענים במה והקלדת אינספור נקודות אחרי כל מילה כשלא יודעים מה לומר, לא הופכת אתכם למאפרים. ודעו שיש בעולם קצת יותר מליפסטיק של בובי בראון ומוצרי MAC. רעות, צר לי. אבל היה מעניין ליומיים, לא? שלכם, רונה מלונדון (לכל החכמים: כן אני יודעת שלא צריכים אותי בארץ, ואני אשאר כאן בכל מקרה בין אם תרצו ובין אם לא אז תחסכו ממני.)

אפשר לפתוח בדיון

ואפילו רצוי.. להבא הניחי את הפלצנות בצד.. ניסית לפתוח דיון בכדי לשמוע את מה שאת רוצה לשמוע, וזה דבילי.. את לא חושבת? ניסית לבחון פה את המצ'וטטים בשאלות שאת התשובות עליהם את כבר יודעת, והגישה הזאת גורמת לנו להרגיש באיזשהו זילזול מצידך.. את המיקצועיות שלי אין בכוונתי לנסות להוכיח לך, אבל לפני שאת מניחה את ראשו של הנאשם תחת הגיליוטינה תוודאי אם הוא אכן אשם.. עוז

למעלה