מהו אושר

Paul Even Paz

New member
מהו אושר ../images/Emo8.gif

היי לכולם האושר בעיני הוא יותר מאהבה הוא עולם ומלואו. ואסביר. האושר הוא הרצון המאוזן בין הנתינה האין סופית לבין הקבלה האין סופית, אשר עובר כחוט השני בכל הרובדים של החיים שלנו. בינינו לבין בני הזוג, בינינו לבין הטבע, בעלי החיים, האלוהים, הישויות ושאר הבריות שלא הזכרתי. מה הכוונה ברצון? אני כאדם רוצה להעניק מהידע שלי לאחרים. הרצון להעניק מסב לי אושר. מצד שני המקבל מאושר שקיבל את הידע. אותו הדבר כאשר אני רוצה לאמץ בעל חיים ומול זה האושר של בעל החיים להיות בקרבת נותן אהבה. לאחר שאותו רצון מאוזן באה האהבה המאוזנת. שלא לחנוק מאושר כפי שקורה לאנשים מסויימים ואז יוצאים מהאיזון. לאהוב כפי שהוא. לא בהגזמה מורחבת ולא בהגזמה מצומצמת. קו איזון זה נמצא על קצה קצהו של ההפך מהאהבה - הלא היא השנאה. מפני שבאותה רמת עוצמה אפשר לשנוא, למרות שוצים להיות מאושרים, אבל התרגום הוא קלוקל. לכן חשוב להבין למי מעניקים את האהבה וכמה. אותה הבנה היא ברמה של הרוח האנושית המבינה שליצור חסר כוח יש סימפטיה ועידוד ורחמים. יחד עם הרוח האושר הוא ברמה של החומר. אפשר להיות מאושרים מבגד שלובשים או אוכל שמקבלים או מעניקים. כאשר המושלמות מובנת קיימת התרחבות הלב, הכל נפתח ונגלה ואז בא החיבוק. בקריאת משפטים יש מי שחש דמעה בעיניים, אכן מתחבר איתי. זהו האושר האמיתי, אשר כל כך חסר להרבה מאיתנו, אשר זמן רב לא חוינו אותו. היו מאושרים כל אחד שקורה כאן ובכל מקום..
בברכה פאול

למעלה