מהו אור האלוהים

1אפי

New member
מהו אור האלוהים

שאלה זו עלתה במקום אחר - אבל מצאתי לנכון להביאה לכאן וגם את תשובתי על שאלה זו. =============================================================== האור האלוהי כאלוהים עצמו - כאשר נוכל לענות על משמעות "האלוהות" נוכל לענות גם על השאר!! האור האלוהי, כמו האלוהות, כמו האהבה, אין להם ולא תהיה להם, לפחות לא בשלב זה, תשובה אחידה ומוסכמת. המצדדים מצדדים בהתלהבות רבה והשוללים שוללים בהתלהבות רבה, כאילו וידעו על מה הם מגינים או שוללים. המושג אלוהים עבר כל כך הרבה מניפולציות אנושיות ותמיד מתוך כוונה להסביר. מאחר והנסיון להסביר דבר הנמצא מעל ליכולת האנושית להסביר, טכנית ומילולית, נוצרו דימויים שונים ומשונים, אך יתרה מכך, האלוהים קיבל מאפיינים אנושיים, והסיבה מאוד פשוטה, המיינד פועל אך ורק על דימויים ואינו מסוגל לתפוס "רעיון", והאלוהות היא בראש וראשונה "רעיון". פעם כאשר נחה עלי הרוח הפילוסופית אמרתי - אם אלוהים קיים הוא בהכרח חייב היה לברוא את האדם (או יצור אינטלגנטי חושב אחר) על מנת שיהיה מי שיכיר בגדולתו, ואם אלוהים לא קיים - אזי האדם (כיצור אינטלגנטי הנקלע למצבים של אין פתרון) חייב היה להמציא אותו על מנת להשאיר כתובת לדברים שאין להם פתרון. מאחר ונכשלנו להסביר את ה"מושג" אלוהות, נולד המושג "אור האלוהים", מושג אשר קל יותר להכניסו אל תוך ההבנה האנושית, מסיבה פשוטה גם כן, יש לו מקבילה בייקום הפיסי, האור הנראה אם בעין או במכשיר. אבל ידידי ראו כיצד האדם מתוך חשיבה תבניתית מכניס את עצמו אל אותם מקומות בהם נכשל בהסברת האלוהות, ומנסה שוב, למרות המקבילה בייקום הפיסי להסביר אור אלוהי זה, בתבניות ובדימויים המוכרות למיינד, תדרים ותנועה. אז מהו אור האלוהים? לאלוהים הפתרון. אבל שלא לסיים בנימה פסימית - שלא לכך הכוונה שלי - כל אחד והבנתו הוא מושגים אלה הנובעים מתוך מודעותו הפנימית ותודעתו המורחבת. צהריים טובים אפי

urifelsher

New member
את מבינה העניין שאלוהים הוא לא

אישיות,אלה מעבר לדבולות של חלל/חומר זמן ומרחב ולכן אי אפשר להגדיר אותו,מה שכן אפשר זה לתאר את הביטוים של הדבר הזה שאי אפשר להגדיר.וכל מי שתיאר את זה השתמש ב:אהבה אניברסלית,חמלה,אושר ,חופש. אור ואהבה אורי

שלום 1אפי, לא מדובר באור אלהים אלא

אור הבריאה, האור שבאמצעותו נבראה הבריאה, סך כל התדרים אשר יצרו בריאה נפלאה זו. אלהים הינו שם של ´הבלתי ניתן להגדרה´ בעוד שעור ניתן להגדרה ולשימוש. אפשר להיעזר בתדרים שלו ברמות דחיסות שונות ולעניינים שונים. את מוזמנת להיכנס לפורום של האורה סומא בטבעלייף - קישור מצורף - שם תמצאי שאלון אשר לאחר שתמלאי אותו תקבלי את תדרי האור המגדירים אותך, מבחינת הקיום השלם שלך בבריאה, בכל אחד מהשדות האנרגטים ודחיסויות קיומך (6 צבעים לשש רמות קיום של הסך הכל האלהי במיטבו, ושיעוריו) ברכות לבביות, אסתיה

1אפי

New member
אסתיה חוטר גזע יקרה

אפי = אפרים, זכר הוא יקירה למרות שמרכיב די נכבד מנפשו הוא באיכות נקבית
. ולעצם העיניין - ציטוט מדברי - "מאחר ונכשלנו להסביר את ה"מושג" אלוהות, נולד המושג "אור האלוהים", מושג אשר קל יותר להכניסו אל תוך ההבנה האנושית, מסיבה פשוטה גם כן, יש לו מקבילה בייקום הפיסי, האור הנראה אם בעין או במכשיר. אבל ידידי ראו כיצד האדם מתוך חשיבה תבניתית מכניס את עצמו אל אותם מקומות בהם נכשל בהסברת האלוהות, ומנסה שוב, למרות המקבילה בייקום הפיסי להסביר אור אלוהי זה, בתבניות ובדימויים המוכרות למיינד, תדרים ותנועה." - סוף ציטוט. כלומר לא אמרת משהו שונה ממה שאני אמרתי רק אולי במילים אחרות - ובקשר לאאורה סומא - מעביר אני שיעורים הקשורים ל 101 התערובות הצבעוניות הקשורות לנושא. הבחירה היא בארבע תערובות מכל המצאי הזה ובחירה זו מלמדת רבות על מאפייניו של הבוחר. המעניין בכל העיניין כיצד, בדרך כלל, הבחירה תואמת את צבעי הילתו. מכל מקום - תודה על ההזמנה אגיע לביקור - וכמובן שגם את מוזמנת לבקר בפורום תקשור בוואלה אשר בניהולי. ערב מקסים לך אפי

אשמח לבקר אפי, 103 בקבוקים

האם אתה מתכונן ללמוד להיות מורה של האקדמיה כמונו המורות המוסמכות או פשוט ללמד להנאתך בלא שאנשים יקבלו את תעודת האקדמיה? אני רוצה לעודד אותך ללמוד את כל השלבים ולהיות מורה מהמניין, בהחלט טוב הוא שיהיה ביננו גם מורה גבר ולא רק נשים. לא אאורה סומא אלא אורה סומא - אם מותר לתקן את טעותך בשם של השיטה. תודה על ההזמנה, אבקר במעונך הוירטואלי ברכות לבביות, אסתיה

1אפי

New member
אסתיה - Aura soma זה השם

כדאי היה לתקן דבר זה באקדמיה. אאורה = הילה סומא = גוף כלומר הילתו של גוף (כל גוף) ובחיי הרוחניים כמו בחיי החומר - אינני מאמין גדול לא באקדמיות ולא בתעודות, בעיקר לא באקדמיות "רוחניות". יום טוב לך אפי

אפי יקירי, אני הבאתי תחום זה לישראל

בשנת 1991 ומורה עמיתה לשעבר, ריטה הגיעה לכאן ב1992, כששתינו עברנו את קורס המורים הראשון. השם הוא אורה סומא זה שמשבשים בכתיבה בעברית את הקריאה האנגלית של האותיות AU = או זה עניין המשבשים אך אודה לך אם לא תשבש את השם של תחום זה ותשתמש בשם המקובל והרשמי, תודותי לך למפרע. שבת שלום אסתיה

1אפי

New member
אסתי - אני נתקלתי בזאת באנגליה

לראשונה הרבה לפני 1991 וכבר אז רכשתי את כל הספרות שהייתה על הנושא, זה משך את עיניי בזמנו. הערתך על כך שאת הבאת זאת לראשונה לארץ זה כמו לומר אני ראיתי ראשון את הירח לכן יש לי בעלות עליו. לא כך הוא יקירה. אבל מעבר לכך, אתם מעוותים את השם הנכון של התחום. לפי מילון אנגלי אנגלי המורחב וובסר - au-ra שבעברית זה אוורה ומאחר ואין את ההטיה "אוו" בעברית המילה שבשימוש היא אאורה - כמו אאורטה ולא אורטה גם מילה זו באנגלית כותבים au-rta שהיא בעצם אוורטה ושוב בגלל חוסר ב"אוו" בעברית זה הופך לאא.. במילון האנגלי עברי של אלקלאי המילה aura מקבלת משמעות מעט שונה ופרושה הוא - אוירה, האצלה, סביבה, נשם וכו´ משמעויות המתחברות בהחלט לנושא ההילה למי שמכיר את תורת ההילה. אגב במקור השם גזור מתופעת "זוהר הצפון" auro/ra הנושאת את שמה של אלת השקיעה במיתולוגיה הרומית הקדומה אארורה - אור, הילה וכו´... או צבעי השקיעה אם רצונך בהשלכה. אגב, א ועוד א צלילם אינו "במקצב של שני רבעים" אלה צליל אחד מתמשך. משהו כמו תו בעל רצף כפול במוסיקה (עיגול פתוח עם קו לכיוון מעלה או מטה) והכעס מיותר לחלוטין, לא באתי לשלול את ידיעתך, כי אינני יודע מהי וזה וגם לא מעינייני, אולי רק לתקן במעט את צליל השם, עם כל הכבוד. שבת שלום לך אפי

לחיות בחו"ל שנים כמוך ודאי שמוצאים

פנינים כמו האורה סומא. לא, לא הבאתי זאת מהירח אלא הבאתי תחום שלא היה ידוע בארץ או נלמד לפני כן. חבל שלא אתה הבאת זאת לארץ, אישית היה לי נוח יותר להתחיל כאן עשור מאוחר יותר. כיום יש כאן רק שתי מורות של האקדמיה אשר הלימוד אצלהן מקנה תעודה של האקדמיה באנגליה וכן את הגיבוי שלה, בנוסף אלי יש את מי שלמדה אצלי את השלב הראשון ב1997 והיא מלמדת מ 2000 (שולמית). אין צורך להיות אדם מיוחד או בעל כישורים או השכלה מיוחדת כדי ללמוד את שפת האור (הצבע) והאבחון של הבקבוקים, כפי שאתה יודע באופן אישי. אם קראת את ´הספרות´, בסך הכל היה הספר שנכתב בידי תלמידה של ויקי בסוף שנות השמונים - ספר נהדר שהביא אותי לתחום. הספר של מייק, העוזר שלה ומי שהיא העבירה לידיו אתת האורה סומא בירושה, נכתב רק באמצע שנות התשעים. השם שהגיע בתקשור על ידי אחת מידידותיה מבטא את המתנה שהיא קיבלה ´אור ה´ (ל) סומא´ לכן אני כה חוזרת על כך שיש לאמר ולכתוב זאת במדויק ולא לסרס. דרך אגב, ידוע לך שפעם כתבו אמא ולא אימא?, טלויזיה ולא טלביזיה? השינויים כיום הם לפי הקהל ולא לפי העברית שהיתה נהוגה בעבר. בכל מקרה אתה צודק בדבר אחד, כאשר כותבים בעברית מילה אנגלית אפשר לכתוב אותה כפי שרוצים גם כשמסרסים את השם של ה ´אורה סומא´. אינני כועסת אפי יקירי והייתי שמחה אם היו הרבה מורים מורשים של האקדמיה אשר ילמדו הרבה תלמידים שיש להם גב והדרכה/הנחייה של האקדמיה באנגליה. אמרתי זאת ועודדתי בכך בוגרות ובוגרים מאז שהתחלתי ללמד, בחצי הראשון של העשור שעבר. מאחר ועד יום העצמאות א אהיה כאן אני נפרדת מכולן וכולם בברכת שבוע טוב של שלום חיים ובריאות טובה. אסתיה

Tal_Ya_Tal

New member
אור ../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gifהאלוהים../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

היי אפי, למרות שכפי שכבר אמרת, המושגים הללו קבלו משמעויות כה רבות שקשה להסבירם ולתפוש את מהותם. יחד עם זאת, הייתי רוצה להביא כאן את התפישה של הקורס בנסים, שהיא גם תפישתי. ועקרם תחילה :
אור- הפנימיות שלנו היא אור. האור מצוי בתוכנו. בעזרת האור הזה, אנו מחוברים לאלוהים, שהוא מקור האור. כפי שקרן שמש מחוברת אל השמש שממנה היא נשלחת. ההכרה בקיומו של כח גדול מאתנו ביקום, היכול לעשות עבורנו מה שאיננו יכולים, מגרשת את החשכה.
אלוהים- אלוהים הוא האהבה שבתוכנו. אלוהים הוא הסיבה הראשונה. הכח הראשוני. שלמות מוחלטת. נתינה מוחלטת, הבורא. כלנו שלוחות של אהבתו. האהבה היא אנרגיה. איננו יכולים לתפוש אותה בחושים, אולם אנו יכולים להבחין מתי אנו חשים בה ומתי לא. זוהי אנרגיה אדירה, הכוללת בתוכה את כל הקיים.
חבר את שניהם יחד, מה קבלת? קבלת אותך. אותי, אותנו את כולנו. |הדשג|אנחנו אור האלוהים. כי מי הוא אור האלוהים חוץ מבנו של אלוהים? בשביל האגו, רעיון זה הוא גולת הכותרת. של האדרה עצמית. א-ב-ל האגו, אינו מבין ענווה מהי. והוא טועה לראות בה השפלה עצמית. ענווה, היא היענותנו לתפקידנו בגאולה ואי קבלת כל תפקיד אחר. התעקשות שאיננו יכולים להיות אור האלוהים, אם זהו התפקיד שהועיד לנו אלוהים, אינה ענווה רק שחצנות יכולה לטעון שתפקידנו זה, לא בשבילנו נועד ושחצנות נובעת תמיד מן האגו!!!! ענוות אמתדורשת שנקבל את הרעיון כיוון שקול האלוהים אומר לנו שהוא אמת L&L TALYA

1אפי

New member
טליה יקרה - אמרנו אותו הדבר../images/Emo140.gif

רק מנקודות מבט אחרות. האגו כמו המיינד, אם יודעים לנצלם נכונה, תפקידים חשובים להם בחיים הפיסיים עלי אדמות, וכלים מאוד מיוחדים לשימושו של האדם כאדם. כאשר האדם יודע לזהותם ככלים הבאים לסייע לו בקיומו הוא מנצלם לטובתו ולטובת הקיים ככלל ובכלל. הבעיה מתחילה כאשר האדם מאפשר לכלים אלו להפוך לבעלים שלו, אזי הדברים יוצאים מאיזונם והתוצאה אינה מאחרת להגיע, "קם הגולם על יוצרו". יום טוב לך אפי

Tal_Ya_Tal

New member
אגו = MIND../images/Emo42.gif השאלה היא מהו האדם

אגו = תחושת הנפרדות. האגו הוא סימן ל"אני" מוגבל ומופרד, שנולד בגוף לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלהים כאוייב. אגו = האמונה במציאותו של "אני" נפרד. או האמונה ב"אני" שאיננו אמיתי, אלא מזויף ושנעשה כתחליף ל"אני" שיצר אלהים. אגו = מחשבת הנפרדות שנתנה קיום ל: חטא, פחד, אשמה. אגו = מנגנון הגנה אגו = גוף אגו = חמישה חושים אגו = בעיות פסיכולוגיות אגו = קארמה אגו = חסך (חוסר) אגו = הזדקקות למילוי החסר אגו = עמדת נחיתות אגו = תחושת מאויימות אגו = הגנה אגו = התקפה אגו = למידה דרך השוואה אגו = כל מה שמשתנה אגו = כל מה שלא זז (תקוע) אגו = פחד פחד = חושך חושך = צל האגו מסרב לשחרר את ההתנסויות מהעבר, גם אם הן "שליליות" על פי תפישתו, כי הוא מזהה את עצמו דרך ההתנסויות. לאגו אין קיום. על כן, כל התנסות חדשה מאיימת עליו והוא מגייס את זכרון ההתנסויות "השליליות" במטרה לעצור בעדנו. התנגדות – היא כלי ראשון במעלה של האגו. זהו כלי ההשרדות שלו. התנגדות – נוצרת דרך תהליך כימי של פחד L&L TALYA

R2

New member
איך היית רואה האגו אצל

פוליטיקיים,אנשי דת,מתנדבים לעזרת הציבור ואנשי עסקים. לעומת מדענים,דתיים,אמנים ומקבצי נדבות. אדם אחד היה מאד גאה בזה שהוא העני והאומלל הגדול ביותר.איך את רואה אצלו את האלוהות..?

למעלה