מהות ריפוי בעיסוק

sh3007

New member
מהות ריפוי בעיסוק

אני אם לילד בן כמעט 6 שעולה עכשיו בשעה טובה לכיתה א. הומלץ לי לקחת אותו לריפוי בעיסוק בשל סירבול וכן לשיפור המוטוריקה העדינה,ואומנם אנחנו מטופלים. שאלתי מהיכן הבעיות האלה נובעות? האם זוהי בעיה או שעם הזמן נרפאים או משתפרים? איך לשפר ריצה אצלו? האם הטיפולים האלה עוזרים מהותית או לא? שאלותי נובעות מחוסר ידע והכרה ומהרבה דאגה, לכן אשמח אם תתיחסו אליהן.

נאוה ר

New member
בשמחה אני אענה

אבל הקושי העיקרי הוא בכך שאני לא מטפלת בבנך. את השאלה יש להפנות למרפאה בעיסוק ולפנות לכך זמן. אז באופן מאוד כללי - 1) לא יודעים מאיפה הבעיות נובעות ברמת התא והאיברים. מדברים בדרך כלל על ליקויים שבסיסם או בקליטה חושית לקויה/לא בשלה או מנגנוני יציבה לא בשלים. אבל למה זה לא הבשיל או לקוי לא יודעים ויש יותר תאוריות מילדים... יודעים גם שזה משפחתי. אז מה? הסיבה לא משנה לטיפול וכרגע גם לא ניתנת למניעה, ברוב המקרים. 2) ריפוי בעיסוק בניגוד לשם המקצוע אינו מרפא. יש מספר שיטות עבודה וחלקן עוזרות לילד שלך להתמודד עם הקשיים העכשוויים, חלקם נותנות לו ולכם כלים וקווים מנחים כיצד להתמודד גם בעתיד. וחלקן מבטיחות שהטיפול יעזור למערכות להבשיל כך שבעתיד יוכל להשתלב כאחד הילדים. באיזה מהשיטות המרפאה בעיסוק שלכם פועלת - אני לא יודעת. אני יכולה לקוות שהיא משלבת. 3) בלי לראות כיצד ילד רץ אני לא יכולה לדעת מה הקושי שלו ולכן לא יכולה להמליץ איך לשפר את ריצתו. 4) בפורום הזה סביר להניח שתמצאי אנשים שחושבים שהטיפול עוזר מהותית לילדים, אחרת היית מוצאת אותם בפורום אחר... וברצינות רב הילדים שהיה ברור לי מטרות, שהצלחתי לחבר את ההורים למטרות שאני רואה, שההורים יכלו לפרט מה המטרות שלהם והילד (תלוי בגיל) יכול היה לפרט את מטרותיו, שנתתי כלים להורים והעבודה המשיכה בבית ושנוצר קשר אמון בין הטריאדה של - הורים מטפל ילד, מצאו את הטיפול למאוד משמעותי ומקדם את ילדם. מצטערת על המגילה ומקווה שהיא ענתה לך על שאלותיך.

sh3007

New member
תודה ושאלה נוספת

המרפאה בעיסוק שלנו אומנם עובדת איתו על מספר מישורים ומדריכה אותו ואותנו בפעולות שונות. ולפני שאמשיך דווקא המון תודות על התשובה הארוכה!!!! שאלתי הנוספת היא האם אימונים חוזרים ונשנים כמו אצל כולם עוזרים גם כאן או כשאני מסבירה לו שאם הוא יתאמן הוא ישתפר, אני חוטאת לאמת ומטעה אותו? אני אוסיף ואומר שאמירות אלה שלי לא באות בגללי אלא בגלל הביקורת העצמית שלו והתסכול שלו מחוסר היותו מהיר.אני מודה שוב ומתנצלת על אורך השאלה.כמו כן קל לי לשאול שאלות בכתב יותר מאשר בעל פה. בקר טוב.

נאוה ר

New member
אימון

התשובה הקצרה היא דווקא קצרה אוד - תלוי. תלוי מה הקושי. יש קשיים שהאימון לא יועיל. יש קשיים שהאימון יעזור רק לאותו דבר שמתאמנים עליו. ויש קשיים ויש משימות שהאימון עליהם יפתח עולמות אחרים ויהיה בעל השפעה על תחומים נרחבים.

למעלה