מהות הצ´אט

• פותח הנושא lio3
  • פורסם בתאריך

lio3

New member
מהות הצ´אט

שלום לכולם. יצא לי לקרוא במהלך השבוע האחרון הרבה בפורום. קראתי על אנשים שעזבו את יקירייהם בגלל שיקירייהם לא קיבלו את חוסר האמונה שלכם, או ליתר דיוק , את אי האמונה שלכם. אני מאוד מבין את הצורך שלכם באוזן קשבת. ואת הצורך להפתח ולשתף אחרים בקשיי ההסתגלות שלכם. אני יודע שלא קל לכם. ובטח לחלק מכם יש מדי פעם געגועים לסביבה הטבעית בה גדלתם, אני מתכוון למשפחה וכו´. אין לי שום ספק שהצורך לשתף אנשים נוספים בנסיון ההסתגלות לדרך וצורת חיים חדשים היא גדולה. מה שאני לא מבין הוא הצורך הכמעט תמידי ,שלכם, להראות לכולם עד כמה אתם לא מאמינים. ועד כמה אתם מוכנים להרחיק לכת. (זה עוד מילא) אבל מה שהכי מפריע לי הוא שאתם בעצם זקוקים לעזרה מקצועית של פסיכולוג, שאולי יוכל לעזור לכם, או לחלק מכם, למצוא דרך להחזיר אותכם לחיק האהובים עלייכם ושהם יקבלו אתכם בכל זאת כמו שאתם ואיך שאתם, הלוא אחריי הכול מדובר בבעלים שלכם, נשים שלכם, בילדים שלכם, בהורים שלכם.בבשר מבשרכם. עשיתם צעד מאוד דרסטי וקיצוני, אם הצעד היה נכון או לא, אפשר להתוכח על זה.אבל מה שבטוח הוא שהצ´אט הזה היה יכול להמריא לגבהים אדירים אילו חלק מכם היה נעזר , כאן בצ´אט, באיש מקצועי שיכול לפתור, או לפחות לנסות לפתור את הריחוק מהאהובים עלייכם.אני יודע שלחלק מכם ניסו ע"י רבנים או מייעצים לפתור לכם את הבעיה, אבל אתם לא מאמינים להם לאותם רבנים אז אולי הנהלת האתר תאתר איש מקצוע אמיתי שיוכל כן לעזור לכם בצד המתרס שלכם. הדברים נשאלים\נאמרים מתוך אכפתיות. בברכה אריה.

lio3

New member
שארקי דווקא ממך ציפיתי ליותר.

עשיתה רושם של אינטיליגנט. חבל...

avidadon

New member
תגיד, מה אתה רוצה?

מה אתה חושב, שאנחנו קהילה סגורה של משוגעים שזקוקים לפסיכיאטר צמוד? תודה לאללה אנחנו לא. ואם יש מישהו שזקוק לתמיכה, הוא מקבל את זה מאיתנו! סך הכל מהכרות אישית שלי עם רבים מחברי הפורום הם מתמודדים עם הקשיים הרבים שלהם בהצלחה,הנסיון של כולם תורם לכולם, אף אחד פה לא זקוק לעיצות מכל מיני בעלי ניקים אנונימיים כמוך. אני לא מצפה ממך אפילו לתגובה, פשוט לך מפה, ואל תחזור.

דידית

New member
אני צריכה פסיכולוג בדחיפות!

אם תוכל להשיג לי אחד שיהיה פה בפורום ואוכל לשאול אותו כל מה שאני רוצה זה ממש יעזור לי! אתה יודע לכולם פה זה יעזור! לאף אחד פה אין שום קשר אם מישהו ממשפחתו כולם העיפו לעזעזאל את הנשים, הילדים, ההורים והגרדרובה. כולנו מופרעים וסובלים מתסמונת יציאה בלתי ברורה. אתה יודע למה זה? כי הלל נתנו לכל אחד פה 10000 שקל ובית מרוהט (מה לא ידעתם?) אנחנו כולנו מופרעים נפשית וצועקים כל היום ברחוב: "א אי אין אין אלוהים" כולנו מחפשים רק את תענוגי החיים (אין לך מושג כמה כיף זה יאכטה לאיים הקרביים כל חודש!) ועכשיו תן לי לתמצת לך את הכל בשתי מילים: לך להזדיין תרשה לי רק עוד מילה: בדחיפות!!! דידית. <לא מפנה הרבה לפתרון הזה אבל פה זה מקרה דחוף>

הכעס שלכם לא מוצדק

אינני בטוח שהפתרון של איש מקצוע בצ´ט הוא מתאים אבל עקרונית לא צריך להגיב בכזו תוקפנות. אכן, לא מעט מהיוצאים בשאלה מתלבטים בשאלות קשות ועומדים מול קשיים לא קטנים. אין ספק שחלק מהם היו יכולים להפיק תועלת מטיפול פסיכולוגי שהרי לדעתי רוב בני האדם יכולים להפיק מכך תועלת אם רק יהיה להם האומץ לחשיפה הנדרשת ובעיקר לנכונות להשתנות. בה.ל.ל אנו מארגנים מדי פעם קבוצות תמיכה הכוללת כ - 10 מפגשים בהם היוצאים מדברים על הקשיים שלהם ובהנחיית איש מקצוע מנסים ללמוד מנסיונם של אחרים ולמצוא פתרונות. בהזדמנות זו אני מפנה קריאה לפסיכולוגים שיתנדבו בהלל כדי שמי שמעוניין יוכל לקבל טיפול אישי במחיר סמלי. אני רוצה להבהיר שהצורך של חלק מהאנשים בטיפול אינו נובע מכל שהם "מתוסבכים" ולכן יצאו בשאלה אלא משום שהיציאה בשאלה כרוכה בקשיים רבים ובסבל לא קטן.

דידית

New member
מוצדק בהחלט!!

אין רע בפסיכולוגים! להיפך יעוץ פסיכולוגי זה דבר טוב ועוזר שיכול לפתור בעיות וקשיים. ללא ספק יעוץ יכול לעזור ליוצאים רבים, מבחינה רעיונית הוא אמר דבר נכון. אבל בהחלט יש סיבה לכעס! אני שונאת שאנשים מסתכלים מבחוץ ורואים את כל היוצאים כגוש שיצא ומתנהג בדיוק באותה צורה. נכון אנחנו קבוצה אבל לכל אחד יש את חייו, לבטיו, אמונותיו, קשריו וצרכיו. להסיק מסקנות משיטוט שטחי בפורום זה בהחלט מכעיס. ולצאת במסקנות חותכות לגבי כל אחד ואחד פה זה פשוט לא נכון. דידית.

ירון 2

New member
את צודקת לגבי הפסיכולוג

אבל בן אדם שעוקב פה אפילו במשך שבוע אחד, רואה כל הזמן סגנון זהה אצל כל משתתפי הפורום. אם זה לנסות לאכול יותר בשר וחלב או אם זה איך להפיל את ההורים מהכיסא וכו´. הבן אדם שכתב את ההודעה לא הדגיש רק את הצורך של המשתתפים בפסיכולוג הוא אמר דברים נוספים שלא קיבלו התיחסות בכלל. לא רק על מה שנוח צריך לענות אלא להתמודד מול כל הקשיים ולתת לבן אדם "גם אם הוא זר" להבין דברים. חולה על ההודעות שלך.

דידית

New member
אז זהו שלא

אני אהיה נחמדה לכמעט כל אחד אבל סורי לא אכתוב כל הודעה למען זרים. זה מעצבן שבן אדם חדש מגיע לפורום ובהודעתו הראשונה הוא מתימר להבין פה כל אחד ואחד. מכליל את כולם, מבין ויודע בדיוק את הבעיות של כל אחד. אמרתי כבר הוא ציין נקודה חשובה שזה פסיכולוג ואין לי בעיה עם זה. אבל מכאן ועד להצגת הדברים הדרך ארוכה.(מי זה יגיד לי את סופה ((שלמה ארצי!!!)) דידית. <גם חולה> <מברכת את ירון ב
של ברוך הבא>

Le Fay

New member
אולי. קודם דפדף להודעות הראשונות של

ליו בפורום הזה.

אני מזמן מקבל עצבים מהאנשים האלה

אנחנו אנשים רגילים מתורבתים אטלגנטים נורמלים לא צריכים פסיכולגים

Le Fay

New member
אריה: שמחה מאד לראות שנרגעת. זה

כבר טוב. וזה מצויין בשבילך שאתה כל כך אמפתי ואכפתי. באמת. אבל אמא שלי אומרת, וצודקת: לא תמיד חייבים להבין הכל. ואם זה ניסיון לשווק כאן פסיכולוג ספציפי - בנאדם, כדאי שתעבוד על כישורי השיווק שלך. בתור התחלה: פחות סופרלטיבים, וקח אוויר בין משפט למשפט.

פסיכולוג זה עניין רציני

ואני בהחלט ממליצה לעשות שימוש נכון באנשי מקצוע. וביום שיהיה לי מספיק כסף אגש לקבוע תור אצל פסיכולוגית שכבר מזמן שמתי עיניי עליה. עד אז אני מדברת עם עצמי, עם יקירי ועם ידידי. זה עובד די טוב לפי שעה. בכל מקרה - פסיכולוג אינו אדם שפותר בעיות!!! אני רוצה להדגיש את זה: פסיכולוג אינו אדם שפותר בעיות!!! אין זה מתפקידו לייעץ בכלל. מתפקידו להקשיב. אם הוא נבון אז גם להוביל את הדברים לנקודות העקרוניות (במקום להמשיך לדוש בידה ידה ידה השטחי, חשוב ככל שיהיה). בנוסף מתפקידו לקבל את כל הנאמר. זהו. מתוך כך המספר (האדם שהגיע ל´יעוץ´) מגיע לתובנות לגמרי במו עצמו. העיצה שלך לפסיכולוג בצ´אט היא, איך לומר בעדינות, אידיוטית. כל העניין הוא התבוננות עצמית פנימה, ואם אתה לא יכול להגיע לכך בכוחות עצמך, הצ´אט זה לא המקום. אז זה נחמד שאתה חושב שאנחנו זקוקים לעזרה, וזה נחמד שיש לך כבר פתרון. אולי תשקיע קצת יותר בהתבוננות פנימה ותציע לעצמך כמה מעצותיך הטובות? >ספל חמאה כותבת מתוך אכפתיות...<

סנטוס

New member
תגיד אתה בסדר אתה בא עלינו בהפוך

על הפוך. אתה חילוני שרוצה להחזיר את הגלגל אחורה. אולי זו הבעיה שלך .אז לך אתה לפסיכולוג. אני לא מתגעגע לכלום בעברי החרדי. מה היה טוב.? כל אחיי חרדים .ועושים מעשים שאסור לעשות .בסתר. הם כבר קבורים בחרא בלי אפשרות לצאצ ממנו. אז חלאס עם הדמיונות שלך. לך תרכב על סוס אחר.

למעלה