מהומות באוקראינה

forglemmigej

New member
מהומות באוקראינה

האם יש פה מישהו שמודאג ממה שקורה באוקראינה, האם חוסר השקט הזה יזלוג למדינות אחרות ביבשת ויביא סוף למעבר החופשי והזכות להתישב בכל מקום , האם נראה טנקים מעבר לפינה או שזו רק מכה קלה בכנף..

republik

New member
לדעתי אין סיכוי

דיברתי על זה עם מישהו השבוע, ואני חושב שמה שמאפיין את המדינות שבהן קורות מהומות/ מתרחשות הפיכות אלה מדינות שבהן לאנשים (עם דגש על המעמד הבינוני) יש מעט מאד או כלום להפסיד. בגלל זה אגב אני מאמין שבישראל יעבור עוד הרבה זמן (אם בכלל) עד שיקרה משהו, כי עם כל הדיבורים "בשולחן שישי" ובפינת קפה בעבודה וכל ההתלהבות הזו מהיכולת להוציא דרכון זר, בסופו של דבר מעט מאד אנשים ייקחו את הסיכון של להפוך את קערת החיים שלהם על פיה בלי באמת לדעת מה הם יקבלו בסופו של תהליך, בשביל שזה יבשיל צריך ייאוש עמוק מאד מהמצב, אני יודע שבריטניה רחוקה מאד מאד מאד מהמצב הזה, אני מאמין שככה גם ברוב המכריע של מדינות האיחוד, אולי להוציא 2-3.
כל זה לא בא לומר שהמצב של האיחוד חזק ואיתן, אחותי עשתה דוקטורט על האיחוד ולא מזמן היא העבירה הרצאה בנושא שהעלו ליוטיוב, יש קשיים גדולים באופק, אבל דווקא אוקראינה היא דוגמא לחוזק של האיחוד - הרי מי שעומד מאחורי המהומות, אם נאמין לכותרות, הם אזרחי המדינה שרוצים להתקרב (ויום אחד להצטרף) לאיחוד.

forglemmigej

New member
לא בטוח שכולם כל כך זחוחים

יש אבטלה בהרבה מדינות, הדור שיוצא מהאוניברסיטאות נשאר מובטל, רבים חוזרים לגור אצל ההורים, מפריטים כל מה שזז במדינות סקנדינביה, מפלגות ימין תופסות תאוצה , הבטחון הכלכלי ממך והלאה אין שום גרנטי לכלום יש נהירה של אוכלוסיות עניות למרכזים עשירים זה יוצר פחד ומשאלי עם . הסדר הישן די התערער אבל מה שכן אנשים אומרים היום מה אצל הישראלים זה משפט מובנה בתרבות: אני לא פריאר של אף אחד אתה לא תשלם לי כפי שמגיע או תחלק את הרווחים שכולם יהנו אז נהפוך לך את השולחן .

republik

New member
עדיין יש דרך ארוכה

זו לא פעם ראשונה בהיסטוריה שאנשים מרגישים שהשיטה לא עובדת, שיש מיעוט קטן ששולט במשאבים של כולם - הרי זה למשל בבריטניה היה הבסיס לתאצ'ריזם של שנות ה-80, ולפני כן הבסיס למהפיכת השירותים הציבוריים אחרי מלחה"ע השנייה.
יש הרבה מעגליות וזה גם לא כ"כ מקרי (בעיניי) שעברו כ-35 שנים בין סיום מלחמת העולם השנייה לתחילת כהונתה של תאצ'ר (שסימנה את המעבר מסוציאל-דמוקרטיה לניאו-ליברליזם אחרי ה"הבנה" שהשיטה הקודמת לא עבדה) וכעת עברו כ-35 שנים ויש "הבנה" הולכת ומתרחבת שהשיטה לא עובדת.
אבל שוב, כל עוד אנשים הולכים לעבודה (וזה לא שבבריטניה יש 40% אבטלה.... שיעורי האבטלה עדיין נמוכים יחסית וגם הצעירים שמתקשים למצוא עבודה פשוט מתפשרים על עבודות פחות טובות אולי,או במקום להתחיל לעבוד מייד עם סיום האוניברסיטה לוקח להם שנה למצוא עבודה (הרבה מהם גם ככה עושים טיולים ארוכים מאד בחו"ל בשנה הזו) אבל אין כאן תחושה של ייאוש, לפחות לא איפה שאני גר (ואם בוויילס אין תחושה של ייאוש, זה בהחלט אומר משהו...).
כמו שאמרתי, כדי שמהפיכה כזו תבשיל, אנשים צריכים להאמין שמה שלא יהיה אחרי המהפיכה, זה יהיה יותר טוב ממה שיש עכשיו. כאן לפחות זה פשוט לא המצב, כי עבור רוב מכריע של האנשים אין שום בעיה עם החיים כמו שהם. נכון, בנקים הם מוסדות ערפדיים תאבי בצע, אבל כל עוד אני יכול לקנות את כל מה שאני צריך, לנסוע לחו"ל ולהשיג כל מיני מותרות כאלה אז לא ממש איכפת לי.
וזה באמת לא ממש מעניין אנשים.

למעלה