מהדורה שלישית

סיסטם

New member
מהדורה שלישית

שלום לכולם
רציתי לשאול מה ההבדל העיקרי/עקרוני בין D&D 3ed, ל- 3.5? מה יותר עדיף? התרגום של ספר השחק לעיברית ע"י הוצאת "כוכבי כסף" הוא איזה מהדורה? והאם שווה לקנות אותו?

DDN

New member
אוקיי, תשובה אחרונה לפני השינה

מהדורה 3.5 היא שיפור של מהדורה 3. משהו כמו מהדורה שנייה של חלונות 98 מול מהדורה ראשונה. או חלונות XP פרו מול חלונות XP HOME. זה אותה מערכת, עם כמה שינויים מהותיים שתורמים רבות, ומקורם בנסיון משחק, מציאת טעויות ופשוט מקומות שיכלו לעשות יותר טוב אז (בניגוד למיקרוסופט) עשו. ספר השחקן בעברית הוא של מהדורה שלישית. כידוע לי, הספר לשליט המבוך, שאמור לצאת במרץ יהיה של מהדורה 3.5 אם אתה רוצה עברית - כן. אם לא קריטי לך עברית - תקנה את הספר לשחקן של ה3.5

רמץ

New member
לא מאוד משמעותי...

ההבדלים העיקריים הם עבור הפייטן והסייר. בנוסף, אנסו את גזע הננסים להתאים למקצוע מועדף: פייטן. פה ושם עוד כישור או שניים ושינויים קטנים אחרים. ה-3.5 עדיפה, אבל אם אתה משיג מחיר טוב יותר על ה-3, או שכבר יש לך אותה, זו פשרה נסלחת בהחלט.

סיסטם

New member
עוד שאלה...

האם הגירסה של ה- 3.5 היא רק בשלושת הספריים העיקריים? שחק, שה"ם ואסופת מפלצות? או שלכל ספר עכשיו יצא עידכון של הגירסה? כל מיני ספרים כמו: Epic Level Handbook, Arms & Equipment Guide, Song and Silence, Book of Vile Darkness, וכו'. האם להם יצא עידכון, או שאפשר להשתמש בהם בגירסה 3.5? כמו כן, ראיתי שיש: Monster Manual ,Monster Manual 2 וגירסה חדשה של 3.5 Monster Manual. כלומר הגירסה החדשה של ה-3.5 מחליפה את שני הספרים הקודמים, או מה? אני רוצה לחזור לשחק מו"ד הפסקה של כמה שנים (מה לעשות, יש דבר פעוט שקוראים לו מדים ירוקים...) ואחרי ששיחקתי AD&D שנים ועוד כל מיני משחקים, ואני פשוט לא מבין מה הולך פה! כל כך הרבה בלאגאן, גירסאות חופפות, מיליון ספרים נוספים (ככה עושים כסף, לא?), ואין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל! הצילו

רמץ

New member
אני מבין ללבך ../images/Emo23.gif../images/Emo101.gif

כל השאלות ששאלת הן שאלות ששאלתי את עצמי באיזשהו שלב, ואז משכתי בכתפיי והמשכתי לחיות את חיי הקטנים ללא הפרעות. אני משוכנע שלא טרחו לכתוב מחדש את כל התוספות - כאמור, כמעט ואין שינוי במערכת המשחק בין מו"ד3 ל-3.5. בקשר לאסופות מפלצות אין לי מושג, אבל גם ככה אתה צריך את נתוניהן של בדיוק 20% מהמפלצות באסופה הראשונה של המהד' ה-3, אז אין מה להתחיל להשתגע. גם אני יצאתי מהצבא אל תוך ה-D&D (כמדריך בחוג). הייתה לי האפשרות להדריך מוד"מ (לבוס שלי שפשוט לא מבין למה אנשים אוהבים D&D ולא טיסנאות זה ממש לא היה אכפת) אבל בחרתי להדריך מו"ד3 כי אם כבר חוג מיותר, אז שלפחות הילדים לא יצטרכו לקרוא מחדש כשיבינו שהחוג מיותר. במשך 3 ימים ו-3 לילות ישבתי ושקדתי על ספר השחקן של מו"ד3, וכשיצאתי לבסוף מחדרי, היה לי איזשהו מושג. את השאר למדתי תוך כדי. היום זו השיטה הכמעט בלעדית למשחק בישראל (ודאי ודאי שכמעט הלעדית מבין המהדורות), אז מומלץ ללמוד אותה. בקשר להתלבטות בין מו"ד3 ל-3.5, זה עניין של מחירים לדעתי.

למעלה